начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

Копие от ведомост за заплати - Проблем

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Копие от ведомост за заплати - Проблем

Мнениеот theshwarz » 03 Сеп 2014, 14:05

Здравейте, имам следния казус, който възникна днес. :) Днес след като си получих заплатата и разписах ведомостта за заплатите, реших да си направя копие от ведомостта, за да мога да си изчисля осигуровките и т.н. По някаква незнайна причина управителя е разбрал, че съм направил копие от ведомостта и днес ми звъни като ме заплашва, че ще предприеме мерки спрямо мен тъй като съм бил направил копие на по думите му: "Секретен документ". :) Въпросът ми е защо да не мога да си копирам ведомостта на заплатите, където фигурира подписа ми. Какво незаконно има в това? Благодаря предварително на отзовалите се юристи!
theshwarz
Младши потребител

Re: Копие от ведомост за заплати - Проблем

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Сеп 2014, 14:24

Мисля, че извода можеше да си го направиш и сам. :)
Очевидно има нещо невярно в този документ, я нечия заплата е друга, я някой е бил подписан, я е осчетоводил друго. Остава само да решиш дали си заслужава да се заяждаш с това, при положение че си в пряка зависимост от работодателя. Ако имаш нерви и смелост - жалба в инспекцията по труда, в НОИ, НАП и евентуално дело.
[email protected]
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот theshwarz » 03 Сеп 2014, 14:30

Естествено, че съм наясно с нередностите, а именно осигуряване на по-малко пари от тези, които се взимат в действителност. Въпросът ми е, че съм си в правото да я копирам нали така?
theshwarz
Младши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Сеп 2014, 14:34

Можеш
[email protected]
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот vaskovasko » 03 Сеп 2014, 15:18

Изобщо не си в правото си, тъй като там има конфиденциална информация, която не се отнася само за теб /заплатите на колегите ти/ и най-вероятно има и информация, която представлява лични данни по смисъла на ЗЗЛД. Може да поискаш извлечение/удостоверение/фиш за доходите си и осигуровките и данъците, които ти се удържат и тогава работодателя е длъжен да ти ги издаде по закон.
vaskovasko
Потребител

Мнениеот theshwarz » 03 Сеп 2014, 15:21

А имам ли право да изискам ведомостта за заден период?
theshwarz
Младши потребител

Назад към Общи дискусии