начало

До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС

частен съдия изпълнител

Дискусии и предложения по проекти за закони

Това е безсилие,пълно отстъпление на държавността пред мафи

Мнениеот Незрет » 19 Сеп 2005, 18:40

Този закон,още като беше проект зо прочетох в аписа,мисля че
геният е проф.О.Герджиков. Нищо лошо защото съм чел от неговия много добър коментар на търговския закон, ноооо държавната власт и функции не са търговски дружества. Явно почитаемите господа и дами колеги, или не са изучавали история или умишлено искат да изпитат грешките на историята. Този "гениална" юридическа мисъл за първи път в света бе приложена, при това много неуспешно и гневно критикувана от Цицерон, в Римската империя. принудителните частни и публични вземания включително данъците на държавата се се възлагали на частни лица, които ги "купували" от държавата правото да събират частните и публичните вземания. Това си е рекетюрска мафия в най чист вариант,породена от слабостта и безсилието на централната власт. излишно е да казвам че е имало сериозна съпротива срещу тези "гениални нововъведения",бунтове въстания и на края от тоталното разединение в римското общество и краят на империата. Византия за втори път прави този експеримент, която е една от причините за отслабването на източната граница и погром от азиатски племена.
Незрет

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 08:38

Не разбирам какво против имате този закон?! При нотариусите нещата се получиха. Защо да не се опита и в принудителното изпълнение. Аз мисля, че обществото има необходимост от ефективно, бързо и рационално принудително изпълнение. Някой доволен ли е от сега действащите държавни съдебни изпълнители? Аз не съм.
Гост

Мнениеот gfgf » 20 Сеп 2005, 10:23

I az ne sam
gfgf

Мнениеот Гост » 21 Сеп 2005, 11:13

Не са ли приели тарифата. Някой има ли информация
Гост

Мнениеот iancho » 21 Сеп 2005, 12:01

Не, тарифата не са я приели. Засега ще се работи по Тарифа № 1 към закона за държавните такси за таксите събирани от съдилищата, прокуратурата, следствените служби и от МП.
Колеги, не забравяйте, че ако даден длъжник не притежава секвестируемо имущество, не получава трудово възнаграждение или пенсия и няма никакви доходи на него просто няма какво да му вземеш. Освен това аналогиите с нотариуситеса неуместни, защото при тях се ходи доброволно, а при съдия изпълнител всички са недоволни- длъжникът, ако си му наложил запор или ще описваш и продаваш имуществото му или пък взискателят, защото не му връщаш парите.
iancho

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти