начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

Вътрешен глас

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вътрешен глас

Мнениеот julyanvonemona » 26 Юли 2014, 18:34

От известно време разговарям вътре в себе си с един друг себе си, който настойчиво ме пита "Абе какво правиш в този форум с изпаднали от живота несретници" а аз му отговарям "Че как? :shock: Аз самия съм несретник! :lol: :lol: :lol: Тук ми е мястото! Къде другаде ще ми уйдисват на лудостите в такава степен, както един определен юзър -нека го кажем в прав текст - корифея на "ЗУT-хоризонтите" - Melly. А че всички сме изпаднали несретници намам съмнение!От малкото събрана информация в областта забранена от ЗЛД, която лесно може да се синтезира, е видно че всеки тук куца. Един е разведен, друг не е получил достатъчно внимание, трети иска да бъде харесан, но не му се отваря парашута, четвърти е пенсионер-инвалид и е изгубил житейска мощ (визирам моя милост) и ectr и ectr. - все несретници, хора които в реалните житейски сражения сме получили непоправими дефекти Но! сме съхранили някаква индивидуалност и подобно на стар кавалерийски кон като чуеме бойната тръба наостряме уши. Та ние влизащите в този обем създаваме една слабо ефективна за останалия свят реалност, от която сме доволни само и само някой да ни обърне някакво внимание. Всеки се опитва да блести! Едни с подлост други с мисъл, трети с празна оригиналност, четвърти с престорена принципност и ако случайно в този обем попадне някаква троха истински хляб всичките тези наши качества мигновено се активират до истинско налудо-образуване. В крайна сметка "себе си " пита "себе си" до кога да продължи да се забавлява, а себе си му отговаря, "че какво друго да прави!"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Re: Вътрешен глас

Мнениеот eurolinker » 27 Юли 2014, 10:29

Много, много интересно четиво. Стана ми и тъжно, но не искам да се замислям и да си отговарям защо.
Не разбрах само това:
ако случайно в този обем попадне някаква троха истински хляб всичките тези наши качества мигновено се активират до истинско налудо-образуване
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Юли 2014, 12:12

eurolinker извадката от поста ми има един съвсем конкретен повод. Ако се поразровиш малко в сектора "строителство и регулация" и сам ще го откриеш.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 27 Юли 2014, 12:24

:roll: Има едни хора, специалисти ( без претенции в тази област), нарекли го... кверулантна параноя ( доктора да ме поправи, ако не съм точна).

Каква точна е мотивацията за тази тема, емонски? - да споделиш за публичните ти проблеми в комуникацията с Мелка; да ни наречеш открито несретници ; или ....просто да получиш внимание, като ни правиш слушатели на размишленията ти?
Отделно, мисля, надценяваш комуникацията и отношенията си с юзъри в нета, в частност тук ( нета, сещаш се, където нищо не е реално, никой не е това, за което се представя или накратко "влакът на истината не минава през нета").
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 27 Юли 2014, 13:06

julyanvonemona написа:От известно време разговарям вътре в себе си с един друг себе си ...

Има един юзър, iliander, а и още няколко, като georgi_ivanov, talaz, и т.н., дето и те водят едни беседи с другите отвътре ... при някои така започва, а при други е само това.

bird_of_paradise, за кверулантите уцели, а думата параноя не че е невярна, но е просто излишна. Параноя, в чист вид, има в постовете на втория и третия юзър, които съм посочил по-горе. Кверулантът в същност е вечно недоволен човек, но отклонения (поведенческо и емоционално) има едва тогава, когато недоволството под формата на критика, оплакване и жалене от нещо, става достояние на останалите, а самият индивид счита, че недоволството му е обективно, че засяга важни сфери, и че трябва всички да обърнат сериозно внимание на нещата, които описва. И ако някой вземе, че не се съгласи с него и му противоречи, му дава горивото, от което се нуждае, за да задълбае още повече в конкретния проблем. Ако обаче, не дай си боже, някой не му обърне внимание, и просто подмине глупостите му, автоматично става "враг". Но споко, ти и евролинкера, вече, сте извън вражеския лагер ...

П.П.
bird_of_paradise написа: ... Отделно, мисля, надценяваш комуникацията и отношенията си с юзъри в нета, в частност тук ...

Дали?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Юли 2014, 16:30

Доволен съм. Като цяло се оформя приятен спектакъл. NB! Извън вражеския лагер сте и Вие doc03, без дори и за миг да подозирате защо, но пък оставате част от спектакъла.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Юли 2014, 16:44

julyanvonemona написа:От известно време разговарям вътре в себе си с един друг себе си, който настойчиво ме пита "Абе какво правиш в този форум с изпаднали от живота несретници" а аз му отговарям "Че как? :shock: Аз самия съм несретник! :lol: :lol: :lol: Тук ми е мястото! Къде другаде ще ми уйдисват на лудостите в такава степен, както един определен юзър -нека го кажем в прав текст - корифея на "ЗУT-хоризонтите" - Melly. А че всички сме изпаднали несретници намам съмнение!От малкото събрана информация в областта забранена от ЗЛД, която лесно може да се синтезира, е видно че всеки тук куца. Един е разведен, друг не е получил достатъчно внимание, трети иска да бъде харесан, но не му се отваря парашута, четвърти е пенсионер-инвалид и е изгубил житейска мощ (визирам моя милост) и ectr и ectr. - все несретници, хора които в реалните житейски сражения сме получили непоправими дефекти Но! сме съхранили някаква индивидуалност и подобно на стар кавалерийски кон като чуеме бойната тръба наостряме уши. Та ние влизащите в този обем създаваме една слабо ефективна за останалия свят реалност, от която сме доволни само и само някой да ни обърне някакво внимание. Всеки се опитва да блести! Едни с подлост други с мисъл, трети с празна оригиналност, четвърти с престорена принципност и ако случайно в този обем попадне някаква троха истински хляб всичките тези наши качества мигновено се активират до истинско налудо-образуване. В крайна сметка "себе си " пита "себе си" до кога да продължи да се забавлява, а себе си му отговаря, "че какво друго да прави!"

Юлиане, вчера прочетох темата ти, преди да се е включил някой с мнение по въпроса. Зачудих се дали да започна да пиша и се отказах.
Както съм ти казвала неведнъж, създаването на т.н. от теб" слабо ефективна реалност" и опитите да провокираш някого да бъде себе си, не си струват. Човек трябва сам да намери отговорите на житейските въпроси и да реши личните си проблеми, тук не е мястото да си излива негативните емоции или да търси помощ, въпреки че доста хора го правят, / съзнателно или не/. А изкуствено създадените войни на принципа: " Аз съм повече от теб или ти мен уважаваш ли ме или не!?" клонят към едни други състояния на по няколко чашки алкохол. :lol: Това го казвам съвсем добронамерено и в рамките на шегата.
П.П. Никой не е длъжен да харесва всички тук, пък и колкото и да ни се иска, няма как да се получи. Просто е нужна малко повече толерантност!
2 П.П.Не смятам да давам оценка на никого от медицинска гледна точка, тъй като нямам такава квалификация. :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Юли 2014, 17:07

nk7702n ти си еднa от alte kameraden
Каня те в ложата до мен да се наслаждаваме заедно!
Последна промяна julyanvonemona на 27 Юли 2014, 17:12, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 27 Юли 2014, 17:09

Човекът за пръв път е написал нещо смислено и вярно, щото е надделял "вътрешния глас". Но за съжаление не намира разбиране, особено от участници, които нямат проблеми с "вътрешния си глас", или просто нямат такъв.
Но не очаквайте от него в следващите писания да говори "вътрешния му глас". Казвам го сериозно.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Юли 2014, 17:18

neutralen. Няма да отстъпя и на йота от съжденията си в първият ми пост, но в интерес на собственото ти спокойствие, те съветвам да си останеш неутрален.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 27 Юли 2014, 19:08

Разбира се. Нямам намерение да се меся в "битка" с предизвестен край - няма да срещнеш разбиране, макар, че както написах, си прав.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Юли 2014, 19:57

neutralen написа:Разбира се. Нямам намерение да се меся в "битка" с предизвестен край - няма да срещнеш разбиране, макар, че както написах, си прав.
Съжалявам че не са Ви отворени личните
съобщения иначе имам усещането че сте интересен за беседа на тема причинно-следствени връзки.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 27 Юли 2014, 20:35

За разлика от вас,синьото кълбенце под "ника" ми се отваря с едно кликване. В сайта ми има място къде да пишете, но откровено казано не съм склонен много на дискусии и не разполагам с много свободно време.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Юли 2014, 23:56

Опитах но съм малко "дърводлец" в нет медиите. Няма значение говорих за беседа а не за дискусия. Повече няма да Ви притеснявам.
Последна промяна julyanvonemona на 28 Юли 2014, 10:45, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 28 Юли 2014, 02:17

julyanvonemona написа:Доволен съм. Като цяло се оформя приятен спектакъл. NB! Извън вражеския лагер сте и Вие doc03, без дори и за миг да подозирате защо, но пък оставате част от спектакъла.

Спектакъл?! Леле ... вероятно е хубаво, когато човек сам си създава истина и с нея си обяснява смисъла на нещата, особено ако и си е повярвал :)
Но така е ... Понякога и зрителите пред екрана се обаждаме, особено когато доскучае, някъде към средата на дванадесетия дубъл ... Сещате се, нещо като ТВ-представление на второкласен шоумен, запълващо мъртвото време на третокласна телевизия. Няма какво да гледаш, но висиш ... Всички знаят кога и какво ще каже, дори някои от залата се включват, и така без да искат му разнообразят водевила, други пък чакат да светне надписът "APPLAUSE", за да получат мехури на дланите, а и останалите да ги видят, че все пак заемат столче ...
Като цяло - жалка история ... но пък автопроекцията беше класика :-)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2014, 03:01

Изпратено на: 26 Юли 2014 07:20 pm
От: probcho
До: Melly
надявам се да не му се връзваш на .... "вътрешния глас".
дано си в добро настроение и хубаво изкарваща заслужената почивка...

Прав си, probcho, оттеглих се в заслужена почивка. Доста поработих през годината и резултатите ми са подобаващи.
julyanvonemona написа:От известно време разговарям вътре в себе си с един друг себе си, който настойчиво ме пита "Абе какво правиш в този форум с изпаднали от живота несретници"

Колкото до "вътрешния глас" мога само да кажа, че "автопортретът му" е една много, много жалка картинка. Съвсем е изтрещял горкият...
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2014, 09:18

doc03 написа: ... вероятно е хубаво, когато човек сам си създава истина и с нея си обяснява смисъла на нещата, особено ако и си е повярвал
Така е! Бих казал даже превъзходно, особено когато в спектакъла, въпреки предупреждението на probcho се набута и главното действащо лице. Вижте само:
Melly написа:Колкото до "вътрешния глас" мога само да кажа, че "автопортретът му" е една много, много жалка картинка. Съвсем е изтрещял горкият...
Не е ли изявата на този треторазряден ум (ако въобще може да се очаква че е достигнал и до това ниво), най-добрият атестат за МОЕТО душевно здраве и житейско равновесие?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот eurolinker » 28 Юли 2014, 10:46

Ама какво става "тука"? Нали сме на това място, за да си говорим за право, да си помагаме, като така сме полезни на себе си и на другите :?:
http://youtu.be/bBZAccgvp8M
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2014, 11:46

eurolinker написа:Ама какво става "тука"? Нали сме на това място, за да си говорим за право, да си помагаме, като така сме полезни на себе си и на другите :?:

Прав сте да се възмущавате! Но така са се стекли обстоятелствата.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот eurolinker » 28 Юли 2014, 13:24

julyanvonemona написа:
eurolinker написа:Ама какво става "тука"? Нали сме на това място, за да си говорим за право, да си помагаме, като така сме полезни на себе си и на другите :?:

Прав сте да се възмущавате! Но така са се стекли обстоятелствата.

Изявлението по-горе да се приема не като възмущение, а като израз на изненада с елементи на идея за помирение.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии