начало

Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС

Секс, непълнолетни, възраст ?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот kostadin.iordanov » 15 Окт 2009, 16:08

Днес в публичното пространство се разнесе случай от лятото във Варна, където непълнолетно момиче потърсило помощ от униформени служители на МВР, че младеж се опитвал да я изнасили на плажа, а полицаите завели момичето в бунгало, където те се съвъкупили с нея. Наблюдава се разминаване на информацията дали към момента момичето е било навършило 15 или 16 години, както и противоречиви твърдения дали е имало или е нямало принуда и насилие. Но във връзка със случая Министърът на вътрешните работи е заявил, че „към тези служители започват д и с ц и п л и н а р н и производства“ -- http://all.actualno.com/news_265916.html

Според Чл. 151 от Наказателния кодекс в България е позволено да се прави секс с деца, навършили 14 годишна възраст, когато те разбират „свойството или значението на извършеното“. За сравнение, ето как стои въпроса с тази възраст по света:
http://www.avert.org/age-of-consent.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_consent

Във Ватикана може наистина да е 12 години, но средното равнище за всички държави е над 16 и затова отварям темата. Според Вас, защо и всъщност кой има полза в България нормата в това отношение да бъде под общото средно ниво
kostadin.iordanov
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 20 Яну 2007, 14:59

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот hristo_kacharov » 15 Окт 2009, 16:54

Защо според Вас някой трябва да има полза? И каква е ползата на този някой в Италия, Албания, Чили, Китай, Колумбия, Хърватия и т.н? Факторът не е един. Зависи от култура, морал, религия, либералност или консерватизъм и още безброй фактори. В този смисъл как очаквате изобщо отговор на така зададения въпрос?
hristo_kacharov
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 27 Фев 2009, 15:18

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот shopov » 15 Окт 2009, 17:01

Уважаеми г-н Йорданов,

От темите пуснати от Вас оставам с впечатлението за нездрав интерес от Ваша страна по отношение снимането на публични места на деца, секс с непълнолетни и очерняне на българските полицаи.
Горното предизвиква в мен един по особен интерес към Вашата персона. Съветвам Ви най-учтиво добре да обмислите следващите Ви постове.

С уважение,
shopov
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 12 Окт 2009, 10:34

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот kostadin.iordanov » 15 Окт 2009, 17:05

hristo_kacharov написа:... И каква е ползата на този някой в Италия, Албания, Чили, Китай, Колумбия, Хърватия и т.н? ...

Не, аз не питам каква е "ползата", защото то е ясно каква е. Въпросът е защо и всъщност кой има полза в България от такава норма? А с България, по същата логика, може да си отговорите и за държавите, които изброявате
kostadin.iordanov
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 20 Яну 2007, 14:59

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот nikiboy » 15 Окт 2009, 21:53

Искам да кажа, че истинността на това твърдение ще се установи при евентуално дело в съда, защото не рядко момичета подават жалби за насилствени действия спрямо за отмъщение и т.н., но имайки предвид различните факти изказвани по медиите и възможността самите служители да са се хвалили с действията си и да са заснимали актовете - честно ви казвам, ако това е истина, искам да ги смачкам, това не са хора а изроди, нещастни женчовци, това не са мъже, това и полицаи не са. Това е измет. :evil: :evil:
nikiboy
Потребител
 
Мнения: 983
Регистриран на: 31 Авг 2006, 08:05

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот bastard » 15 Окт 2009, 22:03

Обществото бе, Йорданов. Обществото. Не е тайна т.нар. акселерация, или момичета на по 13 с достатъчно развити полови органи, че да заченат, износят и родят дете. Та и законът се опитва да догони изпреварилите го обществени отношения. А и както спомена някой по-горе, играят роля и фактори като религия, морал, ценностни норми и т.н.
bastard
Потребител
 
Мнения: 247
Регистриран на: 04 Мар 2009, 15:18

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот kostadin.iordanov » 16 Окт 2009, 07:42

bastard написа:Обществото бе, Йорданов. Обществото. Не е тайна т.нар. акселерация, или момичета на по 13 с достатъчно развити полови органи, че да заченат, износят и родят дете. ...

Не е вярно, че обществото има полза от легализацията на секс с 14 годишни и още по-малко поради причината, която посочвате, защото на тази възраст просто човек още не е способен да се грижи за самият себе си, какво остава за собствени деца

Но тук вчера някой беше предложил да се потърсят архивите за да се види с какви точно аргументи се е приело въпросното правно положение, а сега мнението е изтрито. Дайте да видим наистина кога е обсъждан въпроса, ако изобщо е имало такова формално обсъждане. Как може да го открие човек
kostadin.iordanov
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 20 Яну 2007, 14:59

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот miriam » 16 Окт 2009, 09:43

Костадине , ми сигурно педофилското лоби , вечно гладно за свежа крехка плът. Или пък ромските лобита-знайно е , че там войниците роми ги пускаха в полагаема отпуска да си видат внучетата и на 15 г ромките са вече стари моми без зъби . Сега като го пиша това за ромските кахъри се сещам че може да е прокурорското лоби-колкото по-нисък е прага на позволяване , толкова по-малко са наказуемите от закона случаи -респективно заведените досъдебни производства. Или пък комисиите , занимаващи се с демографските проблеми на нацията и отрицателната раждаемост -колкото по малък си , толкова си по глупав , колкото си по глупав , толкова по вероятно е да те склонят да раждаш данъкоплатци ?! Мога още много щуротии да ти напиша по темата , но истината е , че за тия тримата си трябва прокурор и затвор , а не дисциплинарки.
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот justmy » 17 Окт 2009, 17:02

За всичи нас е видно че лицето shopov е просто ченге :!:
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот Гост. » 17 Окт 2009, 20:58

:roll: И да е "ченге", какво? Пък онова с прилагателното- много двуяко сте го написали...
Обаче е прав :idea: в това си твърдение
...нездрав интерес от Ваша страна по отношение снимането на публични места на деца, секс с непълнолетни


А дисциплинарката е задължителна, дори и без да е налице осъдителна присъда. Ала това ще им е най-малката беля, стига да се докаже твърдението на детето.
Дори и да има осъдителна, кофти, че няма да влязат в затвора- там така ще ги "обичат" :mrgreen:

Акселерацията не е проблем! Тя не ти дава право да се съвокупяваш с всяко човешко същество "в пола", без значение възрастта!
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот voltron » 17 Окт 2009, 21:05

Педофилите са най - ниско от най ниското възможно в иерархията в затвора :D . Мисля че е понеже хората вътре имат семейства и деца и се тревожат за тях и няма как да ги защитят и единственото което могат да направят е да чакат някой педофил да им дойде на крака :D . А тука бонуса е двоен полисмен и педофил в едно.(комбо) :D .
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител
 
Мнения: 566
Регистриран на: 20 Юни 2009, 15:47

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот bastard » 17 Окт 2009, 23:19

voltron написа:Педофилите са най - ниско от най ниското възможно в иерархията в затвора :D . Мисля че е понеже хората вътре имат семейства и деца и се тревожат за тях и няма как да ги защитят и единственото което могат да направят е да чакат някой педофил да им дойде на крака :D . А тука бонуса е двоен полисмен и педофил в едно.(комбо) :D .


За такъв бонус, направо ще има дабъл пенетрейшън :lol: :lol: :lol:
bastard
Потребител
 
Мнения: 247
Регистриран на: 04 Мар 2009, 15:18

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот nikiboy » 18 Окт 2009, 14:10

Какво се размечтахте?

Много лесно - ще си хванат пекан адвокат, ще му платят дабъл, той ще се свърже с местния Красьо :lol: , и ще получат смешна присъда ( това след около 2-3 години де :D ) . Но това ако "медийната бомба" е вярна - защото нещо много се замълча по случая..... няма и тъжител доколкото ми е известно, а изпортване ( което в случая евала на колегата им ) с неясни гледни точки. А ми е много интересно какво е "унизителна сцена" - общо взето освен рейтингова новина друго от този случай няма. Е освен че бабите и дядовците от квартала онзи ден говореха, как "момичето отишло при тях да се оплаче, а те го вързали, завели го в бунгалото, изнасилили го, после го изнудвали, пуснали клипа в интернет за много пари, и сега били богаташи и щели да подкупят съда". :?: :lol:

Не Ви ли е яд понякога Вас наистина кадърните адвокати, как разни пишман прависти играят с петцифрени суми, съдията се прави на "тъп" и вие губите делото, защото "интереса клати феса" :wink:
nikiboy
Потребител
 
Мнения: 983
Регистриран на: 31 Авг 2006, 08:05

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот justmy » 18 Окт 2009, 15:49

poli_g написа::roll: И да е "ченге", какво? Пък онова с прилагателното- много двуяко сте го написали...
Обаче е прав :idea: в това си твърдение
...нездрав интерес от Ваша страна по отношение снимането на публични места на деца, секс с непълнолетни
http://lex.bg/forum/posting.php?mode=quote&f=13&p=370121#

А дисциплинарката е задължителна, дори и без да е налице осъдителна присъда. Ала това ще им е най-малката беля, стига да се докаже твърдението на детето.
Дори и да има осъдителна, кофти, че няма да влязат в затвора- там така ще ги "обичат" :mrgreen:

Акселерацията не е проблем! Тя не ти дава право да се съвокупяваш с всяко човешко същество "в пола", без значение възрастта!

Нужно,ли е подсещането с`заинтересовано от случая`ченге...Уважаема :idea:
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот voltron » 18 Окт 2009, 17:56

А защо лице от мъжки пол не може да бъде изнасилено :D . Т.е технически е възможно, и може да се квалифицира по 157 ако е от друго лице от мъжки пол, ама не си е изнасилване. Ако жена извърши действия на полово удволетворение с лице от мъжки пол навършило 18 г. тогава какво. Как би могло да се квалифицира?
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител
 
Мнения: 566
Регистриран на: 20 Юни 2009, 15:47

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот hidden » 18 Окт 2009, 18:10

voltron написа:А защо лице от мъжки пол не може да бъде изнасилено :D . Т.е технически е възможно, и може да се квалифицира по 157 ако е от друго лице от мъжки пол, ама не си е изнасилване. Ако жена извърши действия на полово удволетворение с лице от мъжки пол навършило 18 г. тогава какво. Как би могло да се квалифицира?

Не съм пеналист, но предполагам, че правната квалификация би следвало да е: чл. 150 НК - "Блудство".
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител
 
Мнения: 1238
Регистриран на: 02 Юли 2009, 23:08

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот Гост. » 18 Окт 2009, 18:23

Ако жена извърши действия на полово удволетворение с лице от мъжки пол навършило 18 г. тогава какво. Как би могло да се квалифицира?


:roll: :?:
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот voltron » 18 Окт 2009, 18:40

18 г, защото иначе може да е по някой от членовете за педофилия, там не се определя пола на субекта (винаги е обществено опасно). А блудство си е друго според мене изпълнителното деяние :D. Имахме една лекция за това и обяснява един как можело и в Африка имало такъв случай - използвали клони :D, и каза че и двете теории можело или не имали привърженици.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител
 
Мнения: 566
Регистриран на: 20 Юни 2009, 15:47

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот kostadin.iordanov » 18 Окт 2009, 18:47

poli_g написа:...
Обаче е прав :idea: в това си твърдение
...нездрав интерес от Ваша страна по отношение снимането на публични места на деца, секс с непълнолетни
...

Напротив, изключително здрав е интересът ми и това би трябвало да се вижда от всякъде. Нали разбрахте, например, какво представлява новата система за масово видеонаблюдение в училищата, която вече работи в над 90% от учебните заведения в столицата -- viewtopic.php?p=366347#p366347 -- и заснема както непълнолетни, така и все още малолетни, без някой да е търсил съгласието на техните родители? Всичко ще бъде свързано в обща система посредством Интернет, от където съответно ще преминават и данните; което, разбира се, след като системата веднъж бъде напълно изградена, ще позволи да се наблюдават и опознават всички деца, учащи в България, от едно единствено място
Последна промяна kostadin.iordanov на 18 Окт 2009, 18:48, променена общо 1 път
kostadin.iordanov
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 20 Яну 2007, 14:59

Re: Секс, непълнолетни, възраст ?

Мнениеот chadel » 18 Окт 2009, 18:47

Според мен си е баш принуда. Интересно е също така хм.. изнасилването, така да се каже, отзад, което според Стойнов не е изнасилване, тъй като само вагиналният контакт е изнасилване, значи отзад би трябвало да е блудство. :lol:
chadel
Потребител
 
Мнения: 649
Регистриран на: 12 Апр 2006, 20:10

Следваща

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 53 госта


cron