начало

Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС

Измекярите в Република България

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Измекярите в Република България

Мнениеот jdhonda » 01 Окт 2009, 23:58

Надявам се да има поне някои да ме насо4и.
Казвам се Тодор и съм на 23 години. Преди близо 4 години имах проблем със един мога да кажа мой приятел,нанесох му средна телесна повреда,бях в пияно състояние,но не съм го направил умишлено.Баща му е полицай,познавам някой от комшиите им,не говорят добри думи за тях,а от там се замислям малко и за възпитанието на синът му,понеже причната за всичо бе,че момчето беше 2 години по малко от мен (17) а ме псуваше на майка.На първото дело баща му се яви с униформа,за да стане ясно,а моите родители се чудеха как да свържат двата края.Това беше първо дело срещу мен,дори нямахме пари да платим на адвоката навреме. Както и да е осъдиха ме,6 месеца пробация+100 часа обществено полезен труд и 4000 лева обезщетение.Така и не можах да му ги изплатя за 2 години работа в БГ. Моята приятелка ми помогна да дойда в Англия,още съм тук,но нещо започочва да ме дразни отново.Защо трябва да плащам тези пари когато ги нямам на някои които се радва на чуждото нещастие,и гледа да прекара едва ли не собственото си същтествуване заради едни лесни пари.Виновен съм да до някаква степен за постъпката,Но повече ме интересува,какво ще стане с мен ако не му изплатя тези пари,още повече,че аз бях също малък ,дори и не разбирах какво се случва с мен през цялото това време по съдилища и т.н. Родителите ми се притесняваха,звъняха съдия изпълнители през два дни в нас да разпитват какво става с парите,по това време аз бях с приятелката ми,нашите само ми казваха по телефона как стоят нещата,и така баща ми си отиде на 56 години.Та мисълта ми е ако някои може да ме посъветва или каквото и да било ще бъда благодарен само знам,че прибера ли се,тези хора ще останат доста замислени за това какво са причинили със тяхната ненадмината алчност.
jdhonda
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Окт 2009, 22:49

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот voltron » 02 Окт 2009, 07:26

Само да ти кажа че за такива неща в англия действа принципа no win - no fee за пострадалия и сумите обикновенно за такава телесна повреда са от 10000 паунда нагоре
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител
 
Мнения: 566
Регистриран на: 20 Юни 2009, 15:47

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот sunrise » 02 Окт 2009, 10:03

Средната телесна повреда не е шега работа и не виждам как ще се отървете от плащането. Пък и 4000 лв. не са кое знае колко пари. По-притеснителното е,че демонстрирате надменност и явно превенцията при Вас не е била осъществена.
sunrise
Активен потребител
 
Мнения: 3621
Регистриран на: 04 Юни 2007, 14:34

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот DEKAH » 02 Окт 2009, 10:44

jdhonda написа:Надявам се да има поне някои да ме насо4и.
Казвам се Тодор и съм на 23 години. Преди близо 4 години имах проблем със един мога да кажа мой приятел,нанесох му средна телесна повреда,бях в пияно състояние,но не съм го направил умишлено.


Прочетох до тук. На 19 години, пиян, нанася средна телесна...... без да иска.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ако не ги платиш те ще намерят начин да ти ги вземат. Не се притеснявай. А... ще се добавят лихви + адвокатски разноски + разноски по изпълнение.... Още 1000-1500 лв.

work, work, work.... and pay, pay, pay....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител
 
Мнения: 2284
Регистриран на: 11 Окт 2001, 15:00
Местоположение: Бургас

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот jegosan » 02 Окт 2009, 11:02

Я, по-добре си остани в Англия-та при не-измекярите,..... по- добре да не пиша нататък,....
Поздрави!!!
jegosan
Потребител
 
Мнения: 167
Регистриран на: 07 Сеп 2005, 11:19

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот dive__bg » 02 Окт 2009, 11:44

jegosan написа:Я, по-добре си остани в Англия-та при не-измекярите,..... по- добре да не пиша нататък,....

Съдът е бил много снизходителен !... ПРЕКАЛЕНО снизходителен... Трябвало е да те изпратят малко в затвора , за да осъзнаеш какво си направил и какво не трябва да правиш !! Като чета изявленията ти , нищо не си разбрал и си готов пак за повториш глупостите си ...
Стой си в Англия - такива като тебе не са ни нужни тук . А парите ХОРАТА ще си вземат рано или късно. Къде от наследство, къде по друг начин ... Но тебе те боли за парите, а не за това, че си извършил престъпление, което си е чисто нахалство !
dive__bg
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Окт 2009, 11:39

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот analizatora » 02 Окт 2009, 12:08

Доколкото разбирам, сте му изплатил част от сумата, има образувано изпълнително дело.Това означава, издаден изпълнителен лист.Трябва да видите изпълнителният лист за каква сума е , ако е държавен СИ добре, но ако е частен, колегата е прав имате още допълнителни разходи за таксата на ЧСИ, ДТ, евентуално лихви, както и ДТ.Така, че във ваш интерес е да изчистите, колкото се може по бързо дълга си, защото отлагането във времето ви товари с лихви.Иначе, ако нямате недвижимо имущество, банкови сметки, трудово възнаграждение, МПС на ваше име, СИ няма откъде да ги вземе, но лихвите ви текът и ако един ден придобиете такива ще ви излезе солено.
analizatora
Потребител
 
Мнения: 137
Регистриран на: 05 Авг 2009, 12:13

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот Гост. » 02 Окт 2009, 15:07

analizatora написа:Доколкото разбирам, сте му изплатил част от сумата, има образувано изпълнително дело.Това означава, издаден изпълнителен лист.Трябва да видите изпълнителният лист за каква сума е , ако е държавен СИ добре, но ако е частен, колегата е прав имате още допълнителни разходи за таксата на ЧСИ, ДТ, евентуално лихви, както и ДТ.Така, че във ваш интерес е да изчистите, колкото се може по бързо дълга си, защото отлагането във времето ви товари с лихви.Иначе, ако нямате недвижимо имущество, банкови сметки, трудово възнаграждение, МПС на ваше име, СИ няма откъде да ги вземе, но лихвите ви текът и ако един ден придобиете такива ще ви излезе солено.


Мдам... казвате, че ако е при ДСИ не текат лихви? :lol: :lol: Ех..... а аз да знам, че вземането е лихвоносно от дата на деликта....( тук е възможен и пропуск от страна на пострадалото лице).

Младежо, радвайте се че все още няма унифицирана таблица- за счупен/избит зъб- толкова, за ръка, крака и прочие телесни повреди, че тогава тези 4 хилки щяха да ви се видят като стотинки за кафе.

При все да разбирам огорчението Ви, провокирано от загубата на близък и любим човек, защо не се замислите за друго- Вие сте допринесъл с нещо за това?!? 8)
Ако нямаше необуздан младежки тестостерон- нямаше да има и телефонни разговори и притеснения. Вероятно е грешка на растежа, но покажете, че сте пораснал зрял човек.
Не сте длъжен да платите, но имайте предвид, че и взискателите по изпълнителното имат начини и средства да бавят нещата, а лихвата си цъка, цъка, като добре смазан часовник. Разноските- тоже.

Помагач на измекяри в Рбългария. 8)
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот portokal » 02 Окт 2009, 15:12

:lol: Не че оправдавам Тошко и леко нахалното му поведение, обаче... колеги! Ами вие никога ли не сте шамаросвали, сритвали, напсували и т.н. никого?! Честно си кажете. Хич съгласни ли сте заради това удоволствие да платите обезщетение 4000 лева? Честно ли е и не е ли малко множко?

П.П. Сега видях, че телесната повреда е средна; ако мога да се направя на врачка - най-вероятно му е счупил някой и друг крайник или му е избил зъби, т.е. не ще да е, и дано не е, нещо "трайно". "Пиян бях и не го направих умишлено" също ми харесва като оправдание). :wink: :oops: Е, при това положение е по-друго, искам да кажа, че не е толкова множко. И все пак... абе, с две думи, 4000 лева не са малко пари, а че Тошко заслужава да ги плати, както и се държи нахално - не оспорвам. :oops: 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5518
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот andy70 » 03 Окт 2009, 23:45

jdhonda написа:.........но нещо започочва да ме дразни отново.Защо трябва да плащам тези пари когато ги нямам на някои които се радва на чуждото нещастие,и гледа да прекара едва ли не собственото си същтествуване заради едни лесни пари............,дори и не разбирах какво се случва с мен през цялото това време по съдилища и т.н. .........само знам,че прибера ли се,тези хора ще останат доста замислени за това какво са причинили със тяхната ненадмината алчност.


Тошко, ти и в момента не разбираш какво се случва с теб, а с темповете ти на личностно осъзнаване има вероятност и изобщо да не разбереш. Явно наричаш жертвите на престъпления, на които са присъдени обезщетения за претърпени болки и стрададия, ненадминати по своята алчност! И че същите тези жертви се радват на чуждото нещастие поради факта, че престъпника трябва да си плати за извършеното престъпление!
Момче, стой си в Англия по-добре. Такива като тебе тук не ни трябват. Имаме си ги достатъчно.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител
 
Мнения: 883
Регистриран на: 25 Юни 2009, 11:09

Re: Измекярите в Република България

Мнениеот georgiev_sfbg » 14 Окт 2009, 17:10

jdhonda написа:...само знам,че прибера ли се,тези хора ще останат доста замислени за това какво са причинили със тяхната ненадмината алчност.


:!: :?: :!:

Би ли се изразил по-ясно и конкретно, какво имаш предвид?!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 58 госта


cron