начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

чл.74от НК-ДАЙТЕ ИДЕИ!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


чл.74от НК-ДАЙТЕ ИДЕИ!

Мнениеот borisova » 12 Юли 2007, 15:18

:roll: Колеги, моля да ми кажете нещо повече във връзка с чл.74 от НК-процедура, има ли сте подобни случаи. Лицето ... е осъдено от ВРС при условията на чл.268 ал.3 НПК, сл.защитник и т.н., въпреки,че е имал упълномощен адвокат и същият не е бил призован по съответният начин и т.н.Съответно колегата не е обжалвал присъдата и същата е вл.в сила. Присъдата е 1 год.л.св. и подлежи на изпълнение. Узнавайки,че му е постановена присъдата лицето .... се свързва с адвоката си , който единственото, което е можел да направи е да подаде молба за възобновяване по реда на чл.362Аот НПК/стария/, а нов чл.420 и сл.Присъдата е от 2004 год., Решението на ВКС е от 2005 год., с което оставя без разглеждане молбата на лицето ....,поради обстоятелството,че "разпоредбата на чл.362а ал.3НПК/стар/ е категорична в смисъл ,че производството за възобновяване на наказателното дело се прекратява , ако осъденият не се яви в съдебно заседание без уважителна причина", но са били допустими оплакванията на лицето.....за допуснати съществени процесуални нарушения..., които съответно са били поддържани от адв..... в съдебната зала. Единственото което е липсвало е присъствието на лицето ....../т.к. е в чужбина от 2003 год./ и доказателства, които биха могли да оправдаят отсъствието му от залата.
Колеги дайте акъл, от тук насетне накъде?Лицето гледа сам .... деца, не е от ..... произход, "баща чудо".... но..... Помилване от Президента?Как ,знаете ли. Е та това не съм го правила.
borisova
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 12 Юли 2007, 15:01

Re: чл.74от НК-ДАЙТЕ ИДЕИ!

Мнениеот borisova » 13 Юли 2007, 07:53

borisova написа::roll: Колеги, моля да ми кажете нещо повече във връзка с чл.74 от НК-процедура, има ли сте подобни случаи. Лицето ... е осъдено от ВРС при условията на чл.268 ал.3 НПК, сл.защитник и т.н., въпреки,че е имал упълномощен адвокат и същият не е бил призован по съответният начин и т.н.Съответно колегата не е обжалвал присъдата и същата е вл.в сила. Присъдата е 1 год.л.св. и подлежи на изпълнение. Узнавайки,че му е постановена присъдата лицето .... се свързва с адвоката си , който единственото, което е можел да направи е да подаде молба за възобновяване по реда на чл.362Аот НПК/стария/, а нов чл.420 и сл.Присъдата е от 2004 год., Решението на ВКС е от 2005 год., с което оставя без разглеждане молбата на лицето ....,поради обстоятелството,че "разпоредбата на чл.362а ал.3НПК/стар/ е категорична в смисъл ,че производството за възобновяване на наказателното дело се прекратява , ако осъденият не се яви в съдебно заседание без уважителна причина", но са били допустими оплакванията на лицето.....за допуснати съществени процесуални нарушения..., които съответно са били поддържани от адв..... в съдебната зала. Единственото което е липсвало е присъствието на лицето ....../т.к. е в чужбина от 2003 год./ и доказателства, които биха могли да оправдаят отсъствието му от залата.
Колеги дайте акъл, от тук насетне накъде?Лицето гледа сам .... деца, не е от ..... произход, "баща чудо".... но..... Помилване от Президента?Как ,знаете ли. Е та това не съм го правила.
:shock:
borisova
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 12 Юли 2007, 15:01

Мнениеот prof_prof » 13 Юли 2007, 10:17

Обадете се в Президентството - Комисия по помилванията, там ще ви датат информация.
prof_prof
Потребител
 
Мнения: 515
Регистриран на: 02 Май 2007, 23:32
Местоположение: София

Мнениеот borisova » 13 Юли 2007, 17:01

:shock: Благодаря за информацията, това е ясно. Питам колеги дали някой е имал подобен казус!
borisova
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 12 Юли 2007, 15:01


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 60 госта


cron