начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Права на лицензополучател?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права на лицензополучател?

Мнениеот brett » 13 Юни 2007, 10:29

Следното казусче, измъчи ме вчера, все си мисля, че напипвам отговора, но не съм сигурна.
При положение, че с договор за лицензия на търговска марка се отстъпва само правомощието за използването й (без правомощията за разпореждане и забраняване на трети лица да използват марката без съгласието на притежателя й) има ли лицензополучателят правен интерес да поиска заличаване на регистрацията на друга марка, която е незаконосъобразно регистрирана, тъй като е сходна на тази, за която той има право на използване?
Лиценцията е неизключителна.
Аз си мисля, че само притежателят на марката, който е лицензодател, може да има правен интерес да предяви такова искане, защото той е този, който има правото "да забранява на трети лица".
Но все пак? Нито в ТЗ, нито в Закона за марките пише нещо по-конкретно, практика не открих... :(
brett
Нов потребител

Мнениеот brett » 13 Юни 2007, 16:10

Благодаря за отговора - и за уведомяването на лицензодателя си помислих, в края на краищата ако някой има наистина интерес, това е той :)
brett
Нов потребител

Назад към Търговско право