начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

ПРОМЯНА НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ПРОМЯНА НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА

Мнениеот iliev » 24 Окт 2006, 22:56

Един бърз и кратък въпрос-има влязла в сила присъда по чл.129 от НК,но впоследствие има настъпили усложнения,които водят до тежка телесна повреда като резултат.Как трябва да се процедира-да се заведе ново дело или да се иска преразглеждане на старото?
Благодаря!
iliev
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 23 Сеп 2006, 16:14

Мнениеот gosho72 » 24 Окт 2006, 23:28

Влязлата в сила присъда не може да бъде обжалвана,преразглеждана и изменяна по реда на НПК.
Възобновяване може да се извърши при наличие на предпоставките по чл.422 от НПК /които поне аз не можах да установя за конкретния случай/.
За едно и също деяние ,съставляващо престъпление не би могло да има две осъждания.Няма как повторно да се образува и проведе досъдебно и съдебно производство за това деяние и отново спрямо същото лице да се постанови присъда.
Но не е пречка в самостоятелен граждански процес да предявите иск за причинените вреди от тежката телесна повреда.
gosho72
Потребител
 
Мнения: 740
Регистриран на: 19 Мар 2006, 00:45
Местоположение: Novi Pazar


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 76 госта


cron