Попаднах на изключително кофти наемодател, което разбрах чак след сключване на договор. Самият договор беше подписан на 1.12, но в него е дописано, че ще влезе в сила от 9.12, когато ще дам първият наем и ще получа ключове, както и приемо-предавателен протокол. Както казазх, хазяйнът е нетърпим и откакто сме подписали единствено проблеми ми създава и насажда напрежение. Вижда се, че консенсус няма да стигнем и в момента единственото, което искам е да мога да си върна двата депозита, или поне единият, и да приключа. Търпя закани и манипулации от негова страна и когато предложих, предвид напрежението, да приключим отношенията по взаимно съгласие, той отказа. Положението е толкова зле, че ме притеснява, че ако се нанеса, дори за месец, колкото ми е предизвестието, има шанс да ми направи мръсно и да ме набута с още повече разходи. Плюс, че не съм убеден, че и в този случай, дори всичко да е изрядно, би ми върнал депозита. Само дето ще го нахраня с 1 наем. Та, предвид факта, че още не се водя пълноправен наемател, тъй като нямам достъп до жилището, се чудя няма ли начин да успея да анулирам договора или да се измъкна от ситуацията, като си получа парите. Договорът е сключен без краен срок, а условията за прекратяване са:
а/ с изтичане на договорения срок, ако срокът на договора не бъде продължен.
б/ по всяко време преди изтичане на срока с отправено едномесечно писмено предизвестие от страна на НАЕМАТЕЛЯ или НАЕМОДАТЕЛЯ, като за прекратяването на договора при това условие не се дължи обезщетение за срока от датата на прекратяване на договора до датата на изтичане на наемния срок.
в/ едностранно, без предизвестие от страна на НАЕМАТЕЛЯ, като в този случай, НАЕМОДАТЕЛЯТ има право да задържи целия депозит.
Благодаря предварително за мненията!
- Дата и час: 05 Дек 2024, 20:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на договор за наем още в началото
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на договор за наем още в началото
Проблемът е, че сте дали парите и е малко вероятно да ви ги върнат. Как се прекратява договора не ви интересува, защото той не е влязъл в сила. Наемодателят ви може да иска обезщетение по чл. 12 ЗЗД, малко екзотичен иск. Казано просто - прави сте, но парите ги държи друг.
- ivanov_p
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|