начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

проблеми на границата Дунав most

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблеми на границата Дунав most

Мнениеот carmen5 » 04 Дек 2024, 21:26

Здравейте,
От Русе съм, днес опитах да пътувам за Гюргево с колата си. На границата една служителка ме спря и попита за винетка, аз попитах каква винетка след като съм от Русе и живея на 500 метра (буквално) от моста на дружбата. Тя извика някаква тол кола, и те ми обясниха, че на 3 август 2020 година, т е преди 4 години и 4 месеца не съм платила тол глоба.
Случаят тогава беше повече от гнусен: мой близък почина в Карнобат, и аз и брат ми тръгнахме набързо за погребението. Т. е. бях разстроена и просто забравих. Стигнахме до Карнобат, погребахме го човека и на връщане, близо до Преслав ме спря тол кола и поиска 70 лева глоба за пътуване без винетка. Аз ПЛАТИХ 70 лева глоба за пътуване без винетка, скучаещото момче, което нещо все си човъркаше из джоба (не смея да мисля какво) ми даде разписка и след това каза ехидно: "Ха сега вървете в Преслав и платете още 70 лева за пътуване КЪМ Карнобат". Останах изумена: Попитах - "Ами защо не сте ме спрели на отиване след като сте ме видели, и тогава да ме глобите?" то отговори - "Защото така ще вземем повече пари". Бях изумена, погнусена и потресена. От тогава минаха 4 години и 4 месеца, не знам в какви системи са ме вкарвали, но днес на Дунав Most категорично отказаха да ме пуснат в Румъния. Взех и адвокат със себе си и втори път опитах да мина Дунав most - пред адвокатката - служителката каза - "Или ми даваш 74 лева (70 онази глоба от преди 4 години, 4 е такса Дунав most), или се махай". Ние се върнахме. Адвокатката прави някакви справки, а аз лежа и ме боли сърцето от обида и болка. Моля ви разплетете случая, или ме посъветвайте къде към кого компетентен мога да се обърна. Втори адвокат в Русе (също неясно компетентен) смяташе, че това е грубо посегателство на човешките ми права, че едното - пътуване до Гюргево няма нищо общо с другото - неплатено глоба о преди 4.5 години.
carmen5
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ