начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

представителство на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

представителство на ЕООД

Мнениеот студент » 23 Ное 2005, 20:43

здравейте,бъдещи колеги!възможно ли е собственикът на капитала /и управител на дружеството/да упълномощи друго лице да извършва правни действия във връзка с дружествените работи без да назначава управител,тъй като самият той е такъв?благодаря на всички отговорили? :oops: аз имам предположение ,но не съм сигурен и затова се обръщам към вас.мисля,че отговорът е отрицателен,защото законодателят е предвидил изрично това да става с договор за управление,който трябва да е налице при регистрацията на дружеството или в един по-късен момент?ако греша, моля да ме поправите?
студент

Мнениеот Гост » 23 Ное 2005, 20:48

в грешка си
Гост

Мнениеот студент » 23 Ное 2005, 21:15

моля за пояснение?обяснете ми ,за да разбера???
студент

Мнениеот hariman » 23 Ное 2005, 23:24

Може, договор за управление се сключва наистина само с управителя, но собственика на ЕООД, който е и управител на същото може да назначи прокурист, или да упълномощи друго лице да извършва определени правни действия от името на ЕООД с търговско пълномощно. Последното може да бъде генерално, специално, за конкретно действие, или обикновено търговско пълномощие.
hariman
Потребител

Мнениеот Може » 23 Ное 2005, 23:26

Може.
Може

С ЛЮБОВ КЪМ ВСИЧКИ,КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ОТДАДАТ ЖИВОТА СИ ЗА С

Мнениеот СТУДЕНТ » 23 Ное 2005, 23:32

БЛАГОДАРЯ ВИ,ТОВА НАИСТИНА МИ Е ОТ ГОЛАМА ПОЛЗА,ЗАЩОТО СЕ ПООБЪРКАХ С ЗЗД И ТЗ НЕКА ВИ ИМА В ПРАВНИЯ СВЯТ ВСИЧКИ ЗНАЕЩИ И МОЖИЩИ,ПОЖЕЛАВАМ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!
СТУДЕНТ

Мнениеот seneka » 24 Ное 2005, 10:07

Хм, за "търговско" пълномощно не съм чувал, мисля, че ако е генерално, е налице прокура, а тя е уредена в ТЗ и то достатъчно импертивно, а освен това подлежи и на вписване в търг.регистър.

Говоря за управление на дружеството и съответно представителство във връзка с това управление. Може обаче за определени пр.действия да упълномощава и други физ.лица, стига да не навлизат в правомощията на адвокатите или други специалисти.
seneka
Младши потребител

Мнениеот Гост » 24 Ное 2005, 11:55

seneka написа: стига да не навлизат в правомощията на адвокатите или други специалисти.

???????????????????????????
Гост

Мнениеот seneka » 24 Ное 2005, 12:36

Към ????????????????????????

Определени действия с правно значение могат да извършват еднствено адвокати, юрисконсулти или др. лица, посочени в нормативен акт. А за определени действия се изисква и специална компетентност - пример - патентните представители.
seneka
Младши потребител

OTP

Мнениеот гост » 24 Ное 2005, 14:08

Seneka,
tova za pravnite deistvia ne e taka - spravka uchebnik OTP
гост

Назад към Търговско право