начало

Сарафов назначи ревизия на прокурор – не настоявал за по-тежка присъда за смърт на пътя Сарафов назначи ревизия на прокурор – не настоявал за по-тежка присъда за смърт на пътя

Полицейски произвол

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 17 Дек 2023, 23:05

Интересно е че в документа пише че дължа пари за изготвена дактилоскопична експертиза а много добре помня че бях отказал да ми се направи такава!също бях писал до прокурорката да прекрати досъдебното поради неадекватните действия на полицаите -ест. не ми беше отказано за да обжалвам ...
От това което се случва става ясно едно -няма правосъдие в България!не само ,Ами това е организирана престъпна група която изфабрикува обвинения на база неправомерно събрани доказателства,сиреч това не са доказателства.гази всякакви граждански права....тъжно е ,но това е реалността .утре очаквам да ме застрелят полицаите щото там нещо си ..Абе все нещо ще измислят,ще натъкмят,ще лъжесвидетелстват и така...драги приятели ,,хващайте самолета с еднопосочен и никога не се връщайте в тази кочина!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот crissm » 18 Дек 2023, 22:51

depresiran написа:Имаше ,но след като влязоха ,тарашиха и намериха тревата извикаха полицаите от местното РПУ които дойдоха с поемните лица.
При неотложно претърсване нали трябва да има после разрешение от съдя?трябва ли да ми се връчи и на мен такова ?
Благодаря!


при неотложност – протоколът се представя пред съдия в 24ч. срок в който той преценява дали е законосъобразен , ако да – го потвърждава , ако не – го отхвърля и действието трябва да се повтори отново – законосъобразно.
crissm
Младши потребител
 
Мнения: 25
Регистриран на: 15 Мар 2023, 13:43

Re: Полицейски произвол

Мнениеот bvoykov » 21 Дек 2023, 19:13

Пак ли ти бе, този... Виж ся, няма обвиняем, който да каже, че е бил обвинен законно, макар че има такива, които си и признават. Трима човека сме ти казали, че ще се стигне до обвинение, само ти си изненадан. Това ми напомня малко като латино сериалите от едно време, двамата правили чатъра-патъра, после тя отива и му казва "бременна съм" и той "Аууу, как е възможно?". Е, много ясно как е възможно...

Такоз нещо като "полицаите лъжесвидетелстват в документа" (документът, разбирам, че е обвинителният акт) няма. Обвинителният акт се изготвя от наблюдаващия прокурор, не от полицаите, обстоятелствата в него подлежат на доказване, затова внасянето на обвинителен акт за деяние, което не е извършено или не съставлява престъпление, само по себе си не представлява нито лъжесвидетелстване, нито друго престъпление против правосъдието или длъжностно престъпление, дори и когато описаните в него обстоятелства са неверни или неточни. Това е работата на прокуратурата - да повдига обвинения. Който мисли, че са му повдигнали незаконно обвинение, да си търси правата по ЗОДОВ, след като бъде оправдан. Много хора са го правили, сравнително лесно и евтино (откъм съдебни такси и разноски) е. За протокола, хипотетичните престъпления, които могат да се извършат от длъжностни лица при така описаните твърдения за натиск, тормоз и т.н. ги има в Наказателния кодекс - чл. 282-чл. 299, както и чл. 144 - за закани, за "посягане" може и чл. 131, ал. 1, т. 2. Там ги пише наказанията.

Още в първия си пост казваш, че те са ти дали избор - или ги пускаш доброволно, или влизат доброзорно. Ти си избрал първия вариант, колкото и да подскачаш и да се бориш с това в съдебно заседание, няма как да го обориш това обстоятелство, полицаите ще кажат, че си ги пуснал, а ти едва ли имаш някакви други доказателства, които да оборят техните твърдения. Само на твоята "честна дума" никой съдия няма да ти повярва, за тях ти си поредният, който иска да отърве кожата. Колкото до ровенето... най-чистата хипотеза е, когато се планира "ровене", да си отиде сформирана следствена група от разследващ, поемни лица и технически помощник, с двама-трима полицаи и да действат и да документират, така е най-добре. Проблемът е, че логистично трудно се обезпечава възможността разследващ полицай да огрее навсякъде или да го ангажират излишно, когато не се знае дали ще намерят нещо, щото ако са били сигурни, разследващият е щял да бъде вече на място. Разследващите си имат твърде много работа, за да ги викат понякога напразно. Вече добър адвокат, щом казваш си от Бургас, потърси адвоката на Митьо Очите например, той е доста мъчителен за съдиите и прокурорите, ама сигурно не взема малко. Добър адвокат сигурно би направил опит да се хване за тази "пролука" между тарашенето от полицаите и идването на следствената група. По принцип когато тарашат без разследващ, намерят ли нещо полицаите не го вадят, а го оставят на място така, както е открито и чакат разследващия да дойде и да го изземе. Предполагам в твоя случай така са направили. За подхвърлени наркотици всеки може да говори, но това трудно се установява. Трябва да се докаже, че полицаите са имали причина да го направят, да ти навредят, за тях ти си случаен човек, който им е създал поредната работа, и те са хора, не винаги са в настроение за работа. За това, че употребяваш наркотици, някой трябва да е пропял или да са разбили кореспонденцията ти с дилъра, ако последният са го опандизили, може и да е пропял. Тъй че, ако тръгнеш да им твърдиш за подхвърлени тревици, могат, при желание на прокурора, да ангажират сигурно доказателства в обратния смисъл. Така че тезата за подхвърлени доказателства и изфабрикувани обвинения трудно би издържала.

Не е ОК постоянно на човек да му правят проверки само защото е "картотекиран" като обвиняем в регистрите на МВР, но за съжаление го правят. Не знам какви възможности за защита има. Вече, ако е прекомерно, както казваш, един час на студа, ако нищо не установят, сигурно може да ги съдиш по ЗОДОВ за безсмисленото протакване на процедурата по тестване. Влезеш ли им веднъж в списъка като употребяващ наркотици, ще те занимават доста време, че и периодично ще ти идват на гости най-вероятно, особено покрай празниците както обичат да правят акцийки за дилърите, тъй бяха направили поне в края на миналата година, че в моя регион пратиха най-малко 4-ма зад решетките тогава. Джендърите също не са застраховани. Емили Тротинетката как я опандизиха задържана под стража, въпреки че той/тя не беше осъждан/а и то за обвинение "хулиганство", доколкото си спомням. Виждал съм много по-тежки хулиганства, когато не са били задържани, да не говорим в Стара Загора как първоначално пуснаха онзи с макетното ножче. Тротинетката я чака условна, ама в Пловдив не си поплюват - там презумпцията за невиновност е обърната - виновен си до доказване на противното. Това е регионът с най-много осъдителни присъди и митове и легенди за техни НК и НПК, за отнемане на МПС на пияни и дрогирани шофьори много преди да бъде повдигнат въпросът за това и преди законодателните изменения.

При неотложно претърсване и изземване протоколът следва да се представи за одобрение на съответния съдия в рамките на 24 часа от наблюдаващия прокурор. Когато се произнесе съдът, няма задължение да връчва препис от определението за одобряване/неодобряване на следственото действие на обвиняемия. Такова се издава само в един екземпляр, който се прилага по досъдебното производство и айдя. В твоя случай има 3,9% вероятност това претърсване и изземване да не е било одобрено.

Не знам дали знаеш какво представлява дактилоскопната експертиза, но на досъдебната фаза никой не е длъжен да те пита искаш или не искаш. В съдебната фаза съдията те пита, ама дори и да не искаш, ако сметне за необходимо, ще назначи такава. Най-вероятно са се опитвали да установят дали има отпечатъци по пликчето, в което е била тревата. Странен подход. Върху полиетилен следите от отпечатъци не са толкова трайни и не се гарантира, че ще се образуват някакви, но пак може да има. Не знам някой да се е отървал от разноски само защото процесуалният способ не е дал резултат, ползващ обвинителната теза, единственият начин да не се дължат разноските е ако обвиняемият бъде оправдан. Най-вероятно има разноски и за химическа експертиза, която да установи процентното съдържание на ТХК и да каже дали иззетият мат'рял представлява високорисково наркотично вещество, включено в оня списък по оназ наредба, дето ги изброява всичките наркотици. Прекратяването на досъдебното производство може да стане само на някои от основанията по чл. 24, ал. 1 НПК. "Неадекватните действия на полицаите", каквото и да значи това, не е сред тях. Ако си направил искане за прекратяване и то не е уважено, прокурорът, ако се произнесе, не е длъжен да ти го връчва, защото не подлежи на обжалване, а ако не се е произнесъл - драма няма, защото финалната дума има, разбира се, съдът. Дори и да приемем, че претърсването и изземването не е направено брилянтно, то и при неговото отпадане като доказателствен способ могат да бъдат ползвани и другите събрани по делото доказателства - свидетелски показания, експертизи, писмени документи и т.н., ако въз основа на тях може да бъде обосновано в достатъчна степен обвинението.

Има по-голяма вероятност да те застрелят в прехвалените САЩ или в пост-съветска Русия (там не те стрелят, там направо изчезваш), отколкото в следпреходна България. Тука полицаите ги е принципно страх да използват оръжие, защото им създава неприятности.

Един приятелски съвет, за да си няма човек проблем с правоохранителните органи и институции ->тук.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 21 Дек 2023, 19:40

След разговори с адвокати стигам до извода че нарочно не се полагат усилия за да има право такова каквото трябва да има!адвоката реално не го интересува че делото е пълно с небивалици ,даже един ми каза Абе как ще те пуснат нали ще дойдат журналистите и ще раздухат !да търсиш отговорност от адвокат че не се е погрижил както трябва също вероятно ще е голям филм...тъжната истина е че човек сам трябва да се защитава ,трябва всички дела да прочете ,да влезе в разпоредителния процес и да покаже че не е прост.което няма изобщо да е лесно!
Разбирате ли,правото е като физиката ,има чудеса в нея които биха направили рай за човека ,ест. Това не се допуска ,само малцина се възползват от ефективната Физика ,както вероятно само малцина се ползват от ефективното право!Най тъжното е че трябва да приема че макар невинен ,ще трябва да бъда осъден!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот todevn » 21 Дек 2023, 22:23

depresiran написа: Най тъжното е че трябва да приема че макар невинен ,ще трябва да бъда осъден!


Абе момче ти на коя планета живееш. Намерили ли ли са марихуана в дома ти - намерили са, престъпление ли е това - разбира се че е престъпление. Вземи се кротни малко, че нищо добро не те чака - затворите са пълни с такива, като теб, които винаги разправят, че са невинни. Пари нямаш да упълномощиш адвокат и са ти назначили служебен и пак си недоволен. Добре че пишеш - защото си на свобода, че такива като теб, често са и по следствени арести. Колегите ти казаха - всичко е законно, дори и да не е не можеш нищо да промениш. Никой не ти е виновен, че са те хванали, тарикатите не ги хващат, а само такива като теб. Какво точно е обвинението, като правна квалификация - искаш съвети, но не даваш коректна информация.

Обмисли възможността да сключите /адвоката ти/ Споразумение с прокурора/, понеже от това което си писал шансовете да те оправдаят за мен са нищожни. Мислиш дребни и ненужни неща - имало ли това имало ли онова, законно ли било и ли не, но сам не отричаш, че са намерили марихуана /пак мълчиш и не казваш количеството/в дома ти - е това е престъпление приятелю и се наказва от закона в нашата страна.

Не се прави на интересен и не провокирай системата - много такива са се опарили, имаш ли представа, че 98 % от обвиненията в България завършват с осъдителни присъди. А от това, което пишеш си и виновен - не отричаш, че има наркотици в дома ти. Постарай се да не получиш тежка присъда, а това означава и да преосмислиш поведението си и да чувстваш някаква вина или поне да се преструваш пред Съда, че изпитваш такава, а не да обвиняваш хората, че си вършат работата. Помисли за Споразумение или съкратено съдебно следствие - да не стане така, че после да се оплакваш, че са ти дали по тежко наказание. Присъдата ще е условна, ако си неосъждан досега - но при твоя характер и това да търсиш вината в другите и да си създаваш сам проблеми не е изключено да стане и ефективна. Ако преговаряте с прокурора за Споразумение - задължително ще държиш за наказание под минимума - чл. 55 от НК. Желая ти успех и бъди благодарен за съветите, които ти даваме, за тях се дават пари, а ти ги получаваш безплатно !
todevn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 15 Дек 2022, 19:50

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 22 Дек 2023, 09:42

Г.н АДвокАД ,каква е тази неотложност при която аз и полицаите чакаме един час кат да направят тест за наркотици (отрицателен)
Защо не са ми разяснени правата че имам право да мълча?да,може да съм се подписал при беседа че са ми разяснени - уплшен,притиснат..нали за това тези беседи не се взимат под внимание,все пак съм без адвокат да ме защити и това е проблем на правосъдието -не мой..
Защо в заповедта не е посочена причината за задържане?
Защо съм освободен веднага след беседата?нали трябва да съм 24 часа задържан?
Защо не ми е издаден протокол за претърсването?
Щом делото е в съд,какви са тези поемни лица които са се подписали че всичко е точно?
Г.н АДвокАД ,може да съм има малко ганджичка за лична употреба която съм държал в НЕПРИКОСНОВЕНИЯ си дом,но два пъти ми се прави тест от задържането ми и все е отрицателен ...явно не съм заплаха за обществото
Не очаквайте г.н АДвокАД че ще оправдая полицейския произвол като се подпиша пред проКУРор че съм виновен по ЧЛЕН незнам си кой....
Да дойдат качулките ,за да не ги разпознаят свидетели и камери-знаят къде живея ,знаят че нямам огнестрелно оръжие и да ме гръмнат -проблема е решен!после лъжесвидетелстване колкото искат ,може да се подправи някой подпис....такова престъпно отношение се показа че не е проблем ...
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 22 Дек 2023, 13:41

Г.н АДвокаТ,могат ли цивилните полицаи да бъдат свидетели по делото?
Г.н АДвокат ,има ли закони над конституцията,примерно юдейски такива?
Твърде възрастен съм да хващам пътя към Тибет,където няма полицаи,няма прокуратура,няма съд ,няма престъпления,само безкраен мир и любов...
Единственото ми прегрешение че съм се родил в свят без чест и морал непоносим към моя етнос!вероятно съм и виновен за това че съм буден гои ,съучастник в една всеобхватна организира престъпност ,където трябва да си трая че тогава найстина ще дойдат качулките ...
Благодаря на администраторите че все още не са ме блокирали-респект!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот todevn » 22 Дек 2023, 14:32

Разбира се, че могат цивилни полицаи да са свидетели.
Колко грама е марихуаната - имаш Обвинителен акт - там трябва да пише.
todevn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 15 Дек 2022, 19:50

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 22 Дек 2023, 19:20

Удобно не отговорихте на предните въпроси!
Когато ви попитах "нормално ли е да съм освободен веднага след беседата в рамките на 3…4 часа задържане "
Вие като АДвокат трябваше да попитате издадена ли беше такава заповед за освобождаване ?
Извинявайте че ще ви го кажа но според мен вие не може да осигурите ефективна защита на ваши клиенти!не защото не можете,а защото не искате!за което знаете че може да ви се отнемат правата на защитник...
Вижте не мога да кажа колко е била марата при всички тези нередности ...
Искам и друго да ви кажа,вие въпреки че не сте прокурор ме мерите по вашия аршин,Ами ако аз ви меря по моя...?.... знам само че ще вляза в съда с гордо вдигната глава ,като истински ариец и ще се защитавам до последно,защото в такъв свят не мога да си позволя да бъда уязвим - имам малко дете да гледам ...
Предвид че този форум е правен ,искам да предложа на администраторите ,да заредят законите в алгоритми и да пуснат бот с Изкуствен интелект да помага на потребителите ,дето се вика :в името на народа!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 24 Дек 2023, 15:35

Весели празници!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 27 Дек 2023, 17:40

:D Г.не чл. 164 от НПК може ли да ни тълкувате?
После да ни дадете законя за неприкосновеност и по точно този:"който с хитрост влезе в неприкосновен дом ....."
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот todevn » 27 Дек 2023, 21:05

depresiran написа::D Г.не чл. 164 от НПК може ли да ни тълкувате?
После да ни дадете законя за неприкосновеност и по точно този:"който с хитрост влезе в неприкосновен дом ....."


Няма такова нещо като неприкосновен дом, ако си извършил тежко престъпление и/или има данни, че си извършил такова. Консултации повече няма да ти давам - ще си разбереш всичко, като ти прочетат Присъдата и ако е осъдителна /най вероятно/ и ако е оправдателна /нали си "невинен" по твои думи/. Има един стар лаф - в затвора няма виновни, всички са невинни. А неприкосновения ти дом е такъв, само ако спазваш закона и не вършиш престъпления /не държиш наркотични вещества - марихуана, както ти твърдиш е в твоя случай/ или най -малкото да няма данни че вършиш такива. Един съвет - както си се натресъл на полицията с демонстративните ти прояви, така гледай да не се натресеш на Съда и да се чудиш защо си "осъден невинен" /по твоите думи. Колкото това, че те били спирали за тестове - във вашия край има една дума "панаири", та като правиш панаири, ще те спират и ще те тестват - бъди сигурен в това и нищо не можеш да направиш по въпроса, освен ако не преосмислиш поведението си г-н "невинен", изживяващ се, като жертва на "полицейски произвол" - според мен явно неоснователно.
todevn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 15 Дек 2022, 19:50

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 27 Дек 2023, 21:48

В досъдебно ли влязаха в къщи?
Като имат данни -посочиха ли ги?
Едва сега си обяснявам защо служЕБния искаше да крадне постановлението ...защото щеше да се окаже че съм подписал спорузумение..
Иначе пълно с подобни осъдителни присъди -изобщо няма да се учудя ако ме осъдят!
Благодаря че се включихте ,показахте ми че и в този форум виреят тролове!тъжно е ,правен форум - надежда за някои да получат помощ а получават заблуда ...ама правото не е за шир.потреба!
Панаира не го направих аз.мислите ли че ми е приятно да не мога да спа а да ровя в мрежата за да се ориентирам?или като си карам детето с колата и вида патрулка да се насирам щото може да ме спрат и да изкарат акъла на детето!или да ходя по дела щото си нямам друга работа...
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот bvoykov » 28 Дек 2023, 14:43

Какви тролове бре, бродяга, тука ти пишем правни съвети, позовавайки се на примери от практиката. И на мен не ми харесва, че няма закони, които да забраняват на лошия мат'рял да се размножава и да мърси генетичния басейн, ама не мога нищо да направя по въпроса. Като не ти изнася, законът винаги е лош. Сгазил си лука, ще си понесеш последствията. Не само виновен, но и нагъл и неблагодарен, позволяваш си да се заяждаш и да обиждаш хора, които ти дават правни съвети и да твърдиш, че правели тинтири-минтири, аз всеки ден се сблъсквам с такива типчета, така че ми е "през другия крачол", като цяло с нищо не можеш да ме жегнеш. Всичко било срещу него, всеки искал да го унищожи едва ли не. За финал и ще спра да се занимавам с тебе, щи кажа нещо - в наш'та държава е изключително трудно да бъдеш осъден "без доказателства", на половин доказателства те съдят в развити държави като Япония, САЩ (където даже обикновени хорца, т.н. "жури", ти решава съдбата, не професионални юристи), а в страни като Китай, Северна Корея и Майка Русия те съдят и без доказателства. Тази марихуана, която галено наричаш "ганджичка", притежанието ѝ не случайно е криминализирано. Тя отключва редица психични заболявания, сред които и шизофрения. За твое добро е да не употребяваш, вредиш не само на себе си, но и на околните. За тези, които ще скочат да кажат как трябвало да се легализират наркотиците - да изгледат този клип от един щат в Канада, където всякакви наркотици са разрешени. Следващото ти включване, освен това, с което сега емоционално ще отговориш, най-вероятно с нападки, прогнозирам, че ще бъде след около 4-5 месеца, когато ще чуеш осъдителната си присъда. Тогава ще казваш как ще обжалваш, ще разправяш какъв цирк е било в съда, как съдията и съдебните заседатели са си направили гаргара с теб, прокурорът и защитникът не знам си що, свидетелите полицаи лъжели и т.н. Никой няма да ти отговори.
Колкото и да ровиш в мрежата, мнение, което да съвпада с твоето, едва ли ще откриеш. Не е изключено, но е малко вероятно. Както ти казах и във втория си пост - ти не си юрист. Правото е нещо, което се учи в университетите минимум пет години, а после и цял живот навънка. Намери си добър адвокат, плати му за консултация, да чуеш и същото от него най-вероятно, пък, може и да те излъже, ако е гладен, че инфлации, минфлации, и адвокатите са хора, и те трябва да ядат. Не е станало голяма драма, ще ти дадат условна и ще си живееш живота. Колкото и да го мислиш и да не го мислиш - това е положението, по-добре не го мисли, ще се измъчваш излишно и напразно, има и други, по-важни неща в живота от някакво тъпо наказателно дело и някаква си присъда, които, надявам се, да са ти просто инцидентен случай в живота.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 28 Дек 2023, 18:51

Г.н министър на МВР то ,добре е да се включите че става все по интересно...
Може ли да кажете как 10полицая включително старши такъв влизат и ровят в дома ми без свидетели,не дават протоколи,,как дължа пари за експертиза която не ми е направена ,събират ми лични данни,викат кат ,също как знаят неща от години без да са ползвали СРС ,гледам и файлове взеха да липсват от телефона .Ами тос pegasus за нищо го нямат!
Пратете най после качулатите да влязат в нас като в тях си,като предните десетина и да решат проблема!
Щото Виждате ли,като престъпници с униформи си позволяват да правят каквото си искат ,то заслужава ли си да се живее ?все си мислех че живеем в европейска страна а то не било баш така май.
Ако може да отговорите ,все пак съм данокоплатец,не съм осъждан до сега.и с прости думи да обясните полицаите над законя ли са?
Забравих ...защо по сигналите ми в прокуратурата няма произнасяне на прокурор ,нали в рамките на месец трябва да има такова ,или?
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 01 Фев 2024, 09:10

Господи,колко много корупция и в съда ,органа която функция е да бъде честен и безпристрастен!до къде ще стигне тази лудост?!
На делото ми,което изобщо не трябва да се състои тъй като престъплението не е престъпление по КРБ ,та делото е бързо производство и трябва отдавна да няма давност.се появява служебен адвокат които по никакъв начин не съм искал-виковете да стане и да си замине изобщо не трогваха съдията която му кимваше да остане през целия процес...
Интересно как някакъв човек който незаконно е привикан в рпуто за да ми разясни какво се случва при спорузомение ,как се подписва на постановление за привличане на обвиняем което дори е незаконно ?
Ден преди делото да се води отивам в деловодството и какво се случва -ами делото го няма там?къде е незаконното дело питам служителката ,тя отвръща при съдията е???чакам 1 час да се донесе ,идва,отварям го -шапката ми пада -половината документи явно фалшиви и изфабрикувани ?на делото два часа останах без нерви да споря с съдията (останалите 5 човека дума не обелиха) и накрая като помолих за протокол от заседанието ,разбира се такова не ми бе дадено!!
Е може ли толкова явна и грозна корупция питам аз?ама кой питам ,като те адвокатите са същите ,къде е адвокатска колегия?къде е съдийска колегия?няма ли тази лудост в която са ми смачкани всякакви човешки права да свърши?
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 27 Фев 2024, 18:20

Здравейте,Германия легализира частично тревата!!Германците ще бъдат една идея по щастливи ..!
Продължавам да ви запознавам с първите ми впечатления в съда,в качеството ми на обвиняем...
Полицаите, извършили процесуално действие по делото днес бяха свидетели ...
По интересното е че нямаше доказателства??
Питам съдията,къде са доказателствата -отговора бе че,тревата е забранена за държане и е била унищожена -в НПК пише че се унищожават след края на делото,но кой съм аз да споря с магистрати...
Имаме напредък с не призования адвокат който се подписа на не-законното постановление за привличане на обвиняем ,днес вече съдията му позволи да се отведе!
Другото интересно бе че отново се показваха протоколи с различен от моя почерк ,дори единия бе написан на машина-но съдията казва -подписа твой ли е?викам -вероятно,няма казва проблем щом си се съгласил-кой съм аз да обясня на върховенството в закона,че вероятно съм се подписал на празни полета които са дописвани след това...
Моето мнение е че ,това не е етично поведение,и съм убеден че ще бъда осъден,без доказателства и по производство което е бързо и е трябвало да приключи в рамките мисля на 10 дни....ех,Темида ...
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 27 Мар 2024, 17:58

Простотията продължава с пълно темпо!
Админа ,може да прекръсти и допълни темата от полицейски произвол в прокурорски и съдебен такъв!защо ли?
Защото преди 10тина дни обжалвах незаконното постановление за което ви бях писал пред окръжна прокуратура.отивам днес в съда да видим какво се е произнесъл прокурора-пред регистратурата има телефони,звъня вдига някаква служителка ,продиктувах и входящия номер и затаих дъх в очакване,госпожата казва рано е ,не бил минал все още месец,казвам й че срока е тридневен ,не било така кой ми го бил казал това...ок,казвам!тъй като не бях сигурен,затварям и правя справка в нпк-чл.202 ал.2 потвърждава думите ми-звъня отново този път вдига явно нахъсана госпожа,обяснявам и нещата а тя троснато ми отговаря да не съм и цитирал закони,НПК,нк,било това което тя твърди а именно
В едномесечен срок.преставяте ли си каква наглост и беззаконие?поисках да говоря с прокурор -нямал съм такова право!попитах я за името и-затвори!
КОЧИНА е цялата с.ма!организирана престъпност МАФИЯ!кой ви пречи сега да си вършите работата -"нотариуса"го няма,другите дето ви пречиха и те изловени-народа ви плаща заплатите а вие злоупотребявате,кой е престъпника сега?


Чл. 202. (1) Жалбата не спира изпълнението на обжалваното постановление, освен ако съответният прокурор постанови друго.
(2) Прокурорът е длъжен да се произнесе по жалбата в тридневен срок от получаването и.
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 02 Апр 2024, 11:41

Осъден :)
Нямаше чл.78 а от НК -Престъплението e общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо. (чл.9 ал. 1 НК).
въпросче-без фактически данни и законов повод следва ли единствената хипотеза че обвиняемия е бил следен,шпиониран,записван?Никой няма право да накърнява доброто име ...никой няма право да компроментира личния живот на гражданин
Никой няма право да задържа човек ограничаващи свободното му предвижване освен в случаите описани в закона!
Никой няма право да шпионира телефона на гражданин освен в случаите описани в закона или тежки престъпления
"престъпника" има права при задържане-а именно да има защитник от първия момент към задържането.
"престъпника" има право да не дава обяснения.това са законите права на всеки които се удостоверяват с декларация за правата му!
Всеки има право да се гледа делото му в законов срок!изфабрикуването/фалшифицирането на документи е престъпление!
Лъжесвидетелстването се наказва с до 5г. лишаване от свобода!полицаи участващи в процесуално действие не могат бъдат свидетели!полицаи извършват обиск и претърсване пред поемни лица които са независими!самопризнанието не е повод за присъда виновен!
Полиция,прокуратура и съд са независими институции -за да се сведе корупция,конфликт на интереси до минимум!делото се гледа от един състав!
КРБ е основополагаща и е върховен закон
За действия и бездействия накърняващи правата ,институциите носят отговорност.
,употребата на канабис не е забранена защото тялото е неприкосновенно,но е престъпление да управлявате автомобил под употреба ...
Всеки има право на честен,публичен и безпристрастен съд!
Адвокат който не е защитил ефективно правата Ви може да бъде подведен под отговорност!
не очаквайте съдията да се погрижи за правата Ви,защитете ги!
Нямам какво повече да добавя!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот todevn » 04 Апр 2024, 19:23

Нямаше чл.78 а от НК -Престъплението e общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо. (чл.9 ал. 1 НК).
въпросче-без фактически данни и законов повод следва ли единствената хипотеза че обвиняемия е бил следен,шпиониран,записван?Никой няма право да накърнява доброто име ...никой няма право да компроментира личния живот на гражданин
Никой няма право да задържа човек ограничаващи свободното му предвижване освен в случаите описани в закона!
Никой няма право да шпионира телефона на гражданин освен в случаите описани в закона или тежки престъпления
"престъпника" има права при задържане-а именно да има защитник от първия момент към задържането.
"престъпника" има право да не дава обяснения.това са законите права на всеки които се удостоверяват с декларация за правата му!
Всеки има право да се гледа делото му в законов срок!изфабрикуването/фалшифицирането на документи е престъпление!
Лъжесвидетелстването се наказва с до 5г. лишаване от свобода!полицаи участващи в процесуално действие не могат бъдат свидетели!полицаи извършват обиск и претърсване пред поемни лица които са независими!самопризнанието не е повод за присъда виновен!
Полиция,прокуратура и съд са независими институции -за да се сведе корупция,конфликт на интереси до минимум!делото се гледа от един състав!
КРБ е основополагаща и е върховен закон
За действия и бездействия накърняващи правата ,институциите носят отговорност.
,употребата на канабис не е забранена защото тялото е неприкосновенно,но е престъпление да управлявате автомобил под употреба ...
Всеки има право на честен,публичен и безпристрастен съд!
Адвокат който не е защитил ефективно правата Ви може да бъде подведен под отговорност!
не очаквайте съдията да се погрижи за правата Ви,защитете ги!
Нямам какво повече да добавя![/quote][quote="depresiran"]Осъден :)




Кой каквото търси това намира !
Няма чл. 78а от НК, вероятно заради отношението ти към Съда, държавата и законите и. Законен повод и фактически данни има - те са достатъчни от това дето си писал по рано. Намерена ли е Марихуана в дома ти - намерена е , незаконно ли е това в България - незаконно е. Еми приятелю - държането на Марихуана в нашата страна си е тежко престъпление. Имах съмнения относно количеството - според мен едва ли е било голямо и си можел да минеш с по лека правна квалификация - като за т.н. "еднократна доза" - ама ти, не та не ще оправиш държавата - само хули и оплаквания и резултата е ясен и ти бе казан от някои от нас по рано, какъв ще бъде резултата от делото ти.
Естествено че могат да ти следят телефона - и то ако има /някакви/ данни за извършено тежко престъпление. Законна и Конституцията забраняват следенето на телефона но само за граждани за които няма данни че вършат престъпления. За такива дето се кефят на Марихуана и я пушат пред телефона си /сами се натрисват на Полицията/, че държат такава - е позволено, законно и абсолютно необходимо, да им се следят телефоните /ако има данни за извършено от тях тежко престъпление.
Полицаите имат право да свидетелстват винаги - освен, ако не са извършвали действие по разследването - тука се има предвид, че нямат право да свидетелстват само разследващите полицаи приятелю, а не тия дето са намерили Марихуаната. Всичко е законно, ако не ти харесват законите - може да се оплачеш и да хулиш по форумите - както и правиш, но това не променя положението ти на подсъдим /за сега/ и вероятно осъден /предполагам условно/ в бъдеще.
Съвет - следващия път гледай да не те хванат, а не дали ще те осъдят и какви били законите, Съда, Конституцията, международното положение и т.н. Тарикатите не ги хващат, те нямат дела и не се оплакват по форумите как протича наказателния процес срещу тях. Като си направил грешката си за да те хванат - като си пушил Марихуана пред телефона "за да изпробваш как работи системата" така се получава.
Преди много години един дилър беше казал - че не го интересува какви са законите, как се водят делата и др. каза "важно е да не те хванат", това е най важното, а не как се води делото и дали ще те осъдят. Вече след като са намерили наркотичното вещество - много зависи и от поведението ти как ще се развият нещата /обвинението, Присъдата/. Има един лаф - в затвора всички са невинни - никой не се чувства виновен.
todevn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 15 Дек 2022, 19:50

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 68 госта


cron