начало

Сарафов назначи ревизия на прокурор – не настоявал за по-тежка присъда за смърт на пътя Сарафов назначи ревизия на прокурор – не настоявал за по-тежка присъда за смърт на пътя

Полицейски произвол

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 12 Сеп 2023, 09:39

Добър ден!ако може да ме посъветвате в следната ситуация дали са ми погазени правата че съм много благодарен!
Сутрин тръгвам за работа и в момента в който влизам в колата и потеглям в насрещното влиза цивилна кола от нея излизат 4ма души които казват че не са обикновенни полицаи имало срещу мен сигнал и искат да влизат в дома ми да ме претърсят ,но преди това ще ми направят тест за наркотици .викат кат, правят ми тест който е отрицателен .въпреки това настояват да влязат в дома ми.казвам им че майка ми е на 73г. И това може да я убие .затова ги моля да не ровят в дома ми.казват че дори да не ги пусна ще влязат и за това да ги пусна доброволно.пускам ги.намират марихуана в дома ми.дават ми документ за обиск в който има списък с намерените в мен неща като ключове,пари и др. Вещи но марихуаната липсва в списъка...отделно в документа който бе издаден след разпитването ми в районното пише че имало данни за това че държа марихуана в дома си-не трябва ли да има документ в който да са описани тези данни?има и други нередности но мисля че това са достатъчни ! Бихте ли ми казали дали марихуаната е събрана не законно съобразно?Нали в конституцията е записано че полицията трябва съблюдава правата на гражданите или аз бъркам нещо#
Благодаря!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот bvoykov » 12 Сеп 2023, 12:23

По принцип съгласно чл. 83, ал. 1 от Закона за МВР (ЗМВР) Полицейските органи могат да извършват проверки в помещения без съгласието на собственика или обитателя или в тяхно отсъствие само когато: 1. следва да се предотврати непосредствено предстоящо или започнало тежко престъпление; 2. са налице данни, че в помещението се укрива лице, извършило тежко престъпление; 3. е необходимо оказване на неотложна помощ на лица, чийто живот, здраве или лична свобода се намира в опасност или са налице други случаи на крайна необходимост. Според ал. 2 се съставя протокол, който се подписва от свидетел и от собственика на помещението. Държането на наркотични вещества, тъй като марихуаната е такова, дали за собствена консумация, дали с цел разпространение, е тежко престъпление по смисъла на чл. 354а, ал. 1-3 от Наказателния кодекс (НК). Освен ако се касае за сравнително ниско количество, което би определило случая за маловажен според чл. 354а, ал. 5 НК, то тогава не би се касаело за тежко престъпление и полицейските органи не биха имали право да влязат без съгласието на обитателя. В настоящия случай Вие сте се съгласили така или иначе. Това е обаче само едната хипотеза, при която евентуално бихте могли да откажете. В другата хипотеза, ако сте били посетен от "следствена група" - разследващ полицай и поемни лица, тогава вече - щете, не щете, не може да им откажете. Тогава се съставя протокол за претърсване и изземване, правилата за претърсването и изземването са регламентирани в чл. 159-164 от Накзателно-процесуалния кодекс (НПК). По принцип за всяко претърсване и изземване, както и за личен обиск, следва да бъде дадено съдебно разрешение, освен, разбира се, ако разследващият орган не счете, че са налице условията на неотложност. Тогава претърсване и изземване, както и личен обиск, може да се извърши и без съдебно разрешение, но протоколът за извършените действия следва да бъде предоставен на съдия за одобрение в рамките на 24 часа, който, в известен смисъл, преценява дали са били основателни мотивите на разследващия орган за предприемане на действия в условията на "неотложност" и тогава евентуално, ако откаже да ги одобри, може да се говори за незаконосъобразни действия.
От Вашия разказ не знам кой от двата варианта е бил осъществен - по ЗМВР или по НПК. По НПК, след като бъде приключено претърсването и изземването, протоколът следва да се подпише и от обитателя на помещението и му се дава възможност да напише някакви обяснения във връзка с откритите вещи. Възможно е да са Ви извършили както обиск, дали по ЗМВР или НПК, така и претърсване и изземване. Тогава, ако във Вас не са били открити забранени вещи, не би трябвало да го отразяват, но в жилището Ви, ако са открили, трябва да е отразено в протокола за претърсване и изземване. Не са длъжни да посочват данните, въз основа на които са стигнали до извода, че най-вероятно държите трева. Обикновено тези данни са, така да кажем, "полицейска тайна" и никъде не я пишат, дори и съдиите не ги знаят тези данни какви са, но е факт, че примерно са открити забранени предмети, никой не се интересува по какъв начин и въз основа на каква информация е стигнато до извода, че в този апартамент се намират наркотични вещества. За да е престъпно държането на наркотични вещества, достатъчно е същите да бъдат открити, без значение е как полицаите са се снабдили с информацията и каква е тя.
Въпреки че липсват достатъчно детайли от Вашия разказ, като например дали действията са били извършени от разследващ полицай или от други полицейски служители, какво е количеството на открита марихуана, какви документи са Ви връчили, на какви документи сте се разписали и какво сте написали в тях и т.н., според мен по-скоро не виждам нищо нередно в действията на органите на реда. Да, те обичат да използват "психологически похвати" като например - отваряй или ние така или иначе ще влезем, понякога наистина могат да осъществят "заканата" си, а понякога не могат. Винаги им е по-лесно да кажат "той ни пусна доброволно", като премълчават заявеното по-рано от тях, че могат да влязат и "на сила". Това пак няма значение, винаги юридически ще се третира като доброволно, щом крайната воля на гражданина все пак е била да ги пусне.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Полицейски произвол

Мнениеот todevn » 12 Сеп 2023, 17:04

И какъв е полицейския произвол - извадил си късмет, че не си в следствен арест. За наркотичното вещество /марихуана/, дето си писал /а и за всички наркотици/ - прави се експертиза на същото - грамаж, активен компонент /процента на наркотичното вещество/ и т.н. Относно въпроса ти - да ти кажат в кой документ са описани данните, че държиш марихуана вкъщи - еми никои не е длъжен да ти дава такава информация. Полицията си има информатори и не ги споменава /не ги пише никъде/ или понеже се имаш за много специален - заради теб Полицията да си разкрият хората дето им снасят информация- е няма как да стане.

И накрая, не Полицията, а ти си в нарушение /престъпление/, ако действително държиш наркотични вещества. Моя съвет е не се прави на интересен - хванали са те, ще си понесеш последствията в зависимост от количеството, а това е нещо субективно - всеки прокурор при повдигане на обвинението, а и всеки съдебен състав при постановяване на присъдата сам си преценя - кое количество е еднократна доза, кое количество е е за държане и кое количество за разпространение. Така че бъди добронамерен и шанса и варианта да получиш същото насреща /по леко наказание/, ще бъде много по лесен.
todevn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 15 Дек 2022, 19:50

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 12 Сеп 2023, 17:52

Благодаря за отговорите !
Работата е такава че телефона ми се шпионира от години доста пъти ми демонстрираха ...но тъй като мислих че е незаконно не се притеснявах да пуша пред него...Отново благодаря,живи и здрави !
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 21 Сеп 2023, 19:07

Здравейте,днес ми връчиха постановление за привличане на обвиняем ,прави ми впечатление че документа е с задна дата?!Това законно ли е?
Благодаря!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот bvoykov » 21 Сеп 2023, 19:40

Напълно. Все пак в края е било отбелязано на коя дата, че дори и в колко часа Ви е било предявено постановлението и Вие сте се подписал. Издаването на постановлението със "задна дата" е без значение, Вие сте обвиняем от датата на предявяването на постановлението.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 21 Сеп 2023, 20:03

А нормално ли е постановлението да бъде взето от служебния адвокат и прибрано в чантичката си и да се налага пет пъти да му кажа да ми го даде?междудругото човека си тръгна и каза че не му се занимава с мен,то тогава постановлението законно ли е?нормално ли е полицайката да крещи "подпиши си се за виновен"?при положение че влязоха в дома ми незаконно ?
Благодаря!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот bvoykov » 21 Сеп 2023, 23:54

Дали е нормално не знам, но на пръв поглед не изглежда етично. Съдът не го интересува как се разбират адвоката и подзащитния му, последният винаги може да се откаже от защитника си и/или да си упълномощи друг, а ако защитата е задължителна - да иска да му назначат друг, стига да не прекалява. Явно сте настоявал той да стори някакво юридическо чудо, което може би е извън кръга на неговите възможности, тъй като неговата прогноза за делото не Ви се е понравила, но такова е понякога положението със служебните защитници, сиромаси са, правят каквото могат, не малка част от тях са с умението на наборни войници или другояче казано не могат да бъдат сравнявани със "спецназа". Той е видял, че не може да излезе на глава с Вас и затова най-вероятно Ви е казал, че не иска да го занимавате. Ако искате, може да подадете молба до разследващия орган да Ви издаде нов препис от постановлението, може да се наложи да заплатите някаква такса от стотинки до малко над лев, не им знам тарифите, не би трябвало да Ви откаже. Постановлението е "законно", дори и да бяхте отказал да го подпишете, в най-лошия случай щяха да намерят свидетел, който да удостовери, че сте запознат със съдържанието му и пак ще се считате обвиняем. Ако не сте доволен от адвоката и смятате, че сте невинен, си намерете някой от добрите, но дори и тогава в най-добрия случай да излезете напълно чист от ситуацията клони едва към 30%. За съжаление Вие ще осъзнаете от първа ръка, че само в медиите нашата татковина е представяна като беззакона анархична държава, където никой не може да бъде осъден, а прокуратурата и полицията са съставени и ръководени от глупаци. Действителността е, че осъдителните присъди клонят към 90% за цялата страна. Е, вярно, трудно биват осъждани онези по "високите етажи", но техните престъпления не са лесно доказуеми, много рядко можеш да ги спипаш в крачка (както бившата кметица на р-н Младост в София), а не всички юристи, участващи в тяхното разкриване, са достатъчно добре подготвени и отдадени на мисията да тикнат някого зад решетките. Всеки възприема държавата и структурите ѝ с насмешка, докато не го спипат някъде. Един приятел така весело му стана, когато му съставиха акт, че е карал с 1,26 промила и като му казах, че ще го дадат на прокурор не повярва. След 2 часа ми звънна да ме пита к'во да прави, щото го дали на прокурор. Отърва се със споразумение, лишиха го известно време от книжка, условната му изтече отдавна. Оттогава не е сядал пил зад волана, значи превенцията работи, но отново излизат новини за пияни шофьори и ПТП-та.
Както и да е, връщайки се на Вашия казус мога да кажа, че само съдебен орган може да прецени дали са влезли в дома Ви незаконно. От разказа Ви до момента оставам с впечатление, че по-скоро Е законно, макар и да липсват сигурно някои от обстоятелствата от случката. Колкото и да смятате, че е незаконно, Вие не сте юрист, не се занимавате с право, така че аз на Ваше място не бих разчитал на тази своя преценка. Вариантите са 2 - намирате си друг адвокат, който да Ви защитава докрай с всички възможни средства със сравнително ниска вероятност за успеваемост в смисъл оправдателна присъда, или да се съгласите на споразумение и да получите по-леко наказание. В зависимост от количеството наркотик, който е открит, може да го определят за маловажен случай и само да Ви глобят, а ако не сте осъждан, дори може да Ви освободят от наказателна отговорност, отново с глоба и пак няма да се водите осъждан. Ако случаят не е маловажен и не сте осъждан присъдата най-вероятно ще е условна. Ако сте осъждан преди това... еми, ще се наложи да лежите, няма как.
Единственото, което на мен не ми хареса в цялата история, е приложеният милиционерски прийом - очаквали са да сте употребил наркотици и така да се качите в колата, затова в момента, в който сте тръгнал за работа, са Ви спрели, за да могат да Ви "окъпят" за 2 престъпления, вместо 1, а именно и за това, че сте шофирал след употреба на наркотици, а са можели сигурно до тогава 5 пъти да влязат у Вас и да не се занимават с тествания и други неща. Тези мурафети са на ръба на закона и не винаги може човек да се измъкне от тях, но минават, в този случай според мен сте извадили голям късмет.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 22 Сеп 2023, 22:14

Е как имат данни че най вероятно съм под въздействието на ТХЦ и въпреки това ме оставят да потегля с колата ?според мен полицията трябва да предотврати престъпление ,не да го оставя то да се случи...Ами ако бях прегазил някой гражданин?когато изложих това ми бе казано,Ами ти само си маневрирал ?!Ами тогава що ми викате КАТ ?И какъв адвокат да си намеря като пак мога да попадна на човек който да иска да ме закопае вместо да ми помогне -аз му обяснявам нещата че са незаконни,показвам му документи, той казва не е така макар знае че ме лъжи??преди да влезем ми говори че били хванали някакви хора и дали съм ги познавал...а в кабинета ми вика подпиши щото ще те очернят в съда?!Ами чи то в постановлението пише че незаконно са влезли,какви юристи ,какво дъра- бъра..
Това ли ни е правосъдието?това ли е полицията?Ами нали данъци плащаме за да не се случват такива своеволия ?ми то това са само малка част от ненормалните неща който бях принуден да преживея..!Отвратен съм!Ами чи с такава полиция какво се чудим че сме на това положение,че политици крадливи ни ебават мамата ..!Е, да падат ядрените бомби, камък върху камък да не остане от този Содом и Гомор!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот bvoykov » 23 Сеп 2023, 15:32

Да, пич, разбирам те, държал си у вас наркотици, което представлява престъпление според законите на тъпата ни държава (нали уж нямаше закони), хванали са те за това, държавата очевидно е виновна... Това е манталитетът на типичния българин. Знам един съдия, който си държи в кабинета си закачен един цитат на Буров: "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." Познавах един, който беше тръгнал да се прави на интересен, за 50 лв. глоба за фиш за скорост, която можеше доброволно да плати 35 лв. с отстъпка, тръгна да обжалва, безрезултатно, разбира се, и му нататрузиха разноски. Сега ще плаща 150 лв. Мен като ме глобят, си плащам, е, не ме разбирай погрешно, ако считам, че е допусната грешка, закононарушение, или нарушението действително не е извършено, и аз ще обжалвам, но за разлика от теб, аз знам какво правя и какви са ми възможностите.
Както казах не одобрявам милиционерските прийоми, такива се прилагат, чувал съм и за по-фрапантни случаи, но няма смисъл да разводнявам темата. Дори и при тяхното приложение, едва ли са щели да те оставят да направиш нещо по-сериозно, а обичайна практика за някои милиционерници е, като имат информация, че някой може да държи или да употребява наркотици и има кола, да му устроят именно такава клопка, така че те нещата като информация са били предварително събрани и е без значение - фактът е когато заподозреният бъде хванат на място, извършвайки престъпление, тогава вече е готов за обвиняем.
В постановлението едва ли "пише", че било незаконно, никой няма да напише подобна щуротия, в постановлението се пише датата на извършване на престъплението, в какво се изразява, видът и количеството наркотично вещество, при възможност и процент на активно вещество, ако е излязла експертизата, кой текст от наказателния кодекс осъществява. В него не пише как и при какви обстоятелства е било иззето веществото и това не е нито задължително, нито е необходимо.
Адвокат най-добре да се търси по препоръка на човек, който се е възползвал от услугите му. Тези адвокати, които въртят понякога по медиите, особено сега след случая със застреляния от полицай грабител, те имат потенциал да свършат повече неща от средностатистическия адвокат, но вземат скъпо и не е гаранция за 100% благоприятен изход. Даже единият от "телевизионните" адвокати в нашия съдебен регион няма нито една оправдателна присъда, а по едно тежко дело за грабеж с убийство беше готов на съкратена процедура с признаване на вината, за да издейства по-ниска присъда за клиента си. Е, защитниците на другия подсъдим не бяха съгласни и затова не стана. Разбира се, двамата герои ги осъдиха както си му е редът, получиха ниски, но все пак ефективни наказания само защото са били непълнолетни към датата на деянието.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 23 Сеп 2023, 18:40

Г-не разсъждавате много странно?!Ами дайте да влезем у вас с 10 човека незаконно да видим вие какво имате в къщата си...домът и телефона са неприкосновени !всичко друго няма значение ..иначе да.изпитвам вина естествено.все пак марихуаната е високорисков наркотик редом с хероин и амфетамин и производните им-синтетики(знаете предполагам какво причиняват последните).но в ежедневие пълно с болни уроди помага доста срещу стреса.също работата ми е свързана с тежък физически труд и това ми помага да си почина ефективно за да мога на другия ден отново да имам сили..аз разбирам че вас това не ви интересува,но да влизаме незаконно в домовете на хората и да ровим щото ИИ събира незаконно данни и ги предава където трябва си е чиста доза гнусен пъкъл !Въпреки това аз съм готов да платя глоба (без присъда)и да си гледам живота щото напрежението е адско!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот bvoykov » 24 Сеп 2023, 02:02

Просто не разсъждавам като болшинството от българите. Нека влязат и 100 човека, законни основания има всякакви. Вече, ако нищо не открият и са ми потрошили жилището, е тогава вече си е незаконно. Че дори и законно да са влезли не могат да ми причиняват повече от необходимите вреди, да чупят и да трошат, щом им съдействам. Жилището е неприкосновено, така пише в Конституцията, но може би както очаквате, всяко правило си има изключение и тази неприкосновеност може да бъде нарушавана, включая и в хипотезите за разкриване на извършено престъпление. По същия начин стоят нещата и в прехвалените Съединени американски щати, където всеки си мисли, че може да застреля всеки влязъл в задния му двор и че полицаите стрелят на месо, а нашите ги е страх, щото ще лежат в затвора. Няма такива филми.
Всеки сам избира дали да пуши трева или да взема друг наркотик, аз не изследвам причините, поради които го прави и на никого не държа морал за това, макар и да не одобрявам. Никого не дамгосвам като наркоман, престъпник или осъден, даже имам приятели, които са осъждани. Не е приятно да ти дойдат на проверка у вас, ама понякога е необходимо.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 24 Сеп 2023, 09:49

Обаче продължавате с простотията :) вие да не сте роднина с оня адвокат дето ми го пратиха ?не се излагайте,хората ви гледат.. Ами ако утре влязат в г@за ви да видят дали има нещо незаконно?
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 24 Сеп 2023, 18:36

Що в таз схема сте сложили дами ?полицайка ме задържа ,старша полицайка дойде да преговаря и прокурорка ?малко ли теглят ?
Ами ако им кажа и ги направя ефективни полицаи ?що са занимавате с мен като ви знам кирливите ризи ?
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот kpts_ » 25 Сеп 2023, 15:36

depresiran написа:Що в таз схема сте сложили дами ?полицайка ме задържа ,старша полицайка дойде да преговаря и прокурорка ?малко ли теглят ?
Ами ако им кажа и ги направя ефективни полицаи ?що са занимавате с мен като ви знам кирливите ризи ?

Нали получи отговори и то доста подробни и безплатни!
Кое още не ти е ясно?
kpts_
Потребител
 
Мнения: 166
Регистриран на: 15 Авг 2014, 22:42

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 25 Сеп 2023, 17:44

Благодаря за което!
не съм против полицията!щото като надрусан 120кила наркоман на амфетамин ми разцепи тиквата от шутове никой от свидетелите не се притече на помощ,единствено полицията дойде за да ми помогне.имам респект към работата им защото тя не е никак лека!просто съм чувствителен на тема затвор щото там такива като мен трудно оцеляват!извинявам се ако съм създал различно впечатление но се вълнувам!Благодаря за съветите!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 25 Ное 2023, 08:20

Адвокат с опит по ЗОДОВ за гр.Бургас ,на лични.Благодаря!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 16 Дек 2023, 14:50

Здравейте,продължавам да ви информирам какви ги върши родната полиция!
Вчера дойде обвинителния акт -не вярвах че ще се стигне до тук ,но изненада ..
В документа полицаите лъжесвидетелстват като са писали че доброволно съм им казал че държа трева в дома си.също-че не те, а от местното РПУ били извикани да направят обиск на дома ми -това ест. не е вярно и лесно се доказва .да не говорим че влязаха и ровиха без свидетели ...което отново изглежда че не е много законно ...щото може и те да са я подхвърлили тая пуста тревица дето ми чупят нервите 3 ти месец и където и да отида с колата ме спират полицаи и искат да ми правят тестове ,като при последния път се наложи да чакам близо час на студа за да ми бъде направена поредната проверка -какво стана с правото че по презумция всеки човек е невинен,какво стана с най великото човешко право а именно човешката свобода-защо постоянно ми се мачкат правата -вероятно щото не съм джендър
?Еми ..съдба
По същество ,какво е наказанието за длъжностно лице което си позволява да лъжесвидетелства,някой знае ли?Какво е наказанието за длъжностно лице което си позволява да посяга?да обижда ,да създава психологически натиск при беседа ?не твърдя че това се е случило-не съм простак и не желая полицай да влиза в затвора от 1 до 3г. Въпреки че Те щяха да са много щастливи вероятно(видно от отношението им) да ми вземат автомобила и да ме вкарат зад решетките...попаднахте на човек за това и му се качихте на главата !Благодаря ви че има форум като този да си излея мъката че ,много ми се насъбра !...а за полиците които правят каквото си поискат ще кажа-Не сте над закона!! СРАМ МЕ Е ОТ ВАС!Вие сте срам и позор и уронвате най престижната институция каквато е МВР,в една нормална държава щяхте сте изгонени позорно !
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Re: Полицейски произвол

Мнениеот crissm » 16 Дек 2023, 18:09

Поемни лица по време на претърсването и изземването имаше ли ?
crissm
Младши потребител
 
Мнения: 25
Регистриран на: 15 Мар 2023, 13:43

Re: Полицейски произвол

Мнениеот depresiran » 16 Дек 2023, 20:40

Имаше ,но след като влязоха ,тарашиха и намериха тревата извикаха полицаите от местното РПУ които дойдоха с поемните лица.
При неотложно претърсване нали трябва да има после разрешение от съдя?трябва ли да ми се връчи и на мен такова ?
Благодаря!
depresiran
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 31 Май 2017, 20:11

Следваща

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 76 госта


cron