начало

Президентът: Настоящият ВСС нееднократно демонстрира, че е изтъкан от зависимости Президентът: Настоящият ВСС нееднократно демонстрира, че е изтъкан от зависимости

Работа по граждански договор

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Работа по граждански договор

Мнениеот mata26 » 20 Окт 2016, 11:16

Здравейте,

Преди една година завърших право, но към момента не работя нищо свързано с правото. Та въпросът ми е възможно ли е сключването на граждански договор за някакви правни услуги, така че да мога да науча нещо и същевременно да ми тече юридически стаж?
mata26
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Окт 2016, 08:39

Re: Работа по граждански договор

Мнениеот borovinka » 20 Окт 2016, 11:27

Юридически стаж по смисъла на ЗСВ тече след придобиване на юридическа правоспособност (завършването не е достатъчно) и след започване на работа по трудово или служебно правоотношение или след регистрация като юрист, практикуващ свободна професия - адвокат, нотариус, частен съдебен изпълнител. И за трите са необходими полагане на изпити и вписване в съответните регистри.

Работа "на граждански договор" няма да ви се счита за юридически стаж по смисъла на ЗСВ. Ако идеята е да понаучите нещо, ще имате полза от такова нещо, но за стаж няма да ви се брои.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1515
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 51 госта


cron