начало

Ибрямов е следен със СРС извънпроцесуално и затова не се изисква разрешение от парламента Ибрямов е следен със СРС извънпроцесуално и затова не се изисква разрешение от парламента

Проект: още един орган с право да бие гражданите

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Проект: още един орган с право да бие гражданите

Мнениеот 111888 » 12 Мар 2015, 10:13

Публикуван е проекта на закон за НСО. С този закон-се регламентира поредния орган, който ще може да задържа граждани -чл 36 от проекта, като задържането няма да подлежи на контрол пред административен съд-съгласно проекта. Дори полицейското задържане подлежи на съдебен контрол, но несеосовското-не. В допълнение протоколът, който се съставя по 36 ал 5-не е предвидено да се дава препис на лицето.
Уредено е че ще могат да бият граждани(така наречената употреба на физическа сила)-по преценка-чл 34 т3, т 4-хипотезите са толкова общи, и дават такъв субективизът, че боят ще е по преценка, и оформен законно по някоя точка-3 или 4. В чл 34 т 4 удобно е пропусната думата законно-тоест гражданин трябва да се подчинява на всяко разпореждане от гвардията на ...по-равните, или иначе-следва бой-чл 34 ал 1. Допуска се използването на физическа сила при "масови безредици" срещу деца и бременни. Тоест властта се застрахова да не се случи нов януари 1997г-и ако се наложи ще бият деца и бременни-животът и здравето на деца и бременни е по-малко важен, от живота на пазения "по-равен".
Урежда се,че несеосовците ще могат да ни стрелят на пътя, когато им се пречкаме-чл 35 ал 2., когато минава кортеж на НСО.
Предвижда се,че несеосовци ще могат да проверяват по самопреценка документи, багажа на МПС--та и самите МПС, обекти(каквото и а се разбира под това)-чл 30, като не е предвидено съставяне на протокол, или предоставяне на препис на проверявания. Ако лице откаже да бъде проверен автовмобилът му-законът позволява да го понабият-поради "отказ да се подчини на разпореждане"-34 ал 3 от проекта. Ще имат право на видеозеснемания и да заглушават радиоефира-чл 30 ал 4. Чл 29 от закона дава право на НСО да изисква информация от гражданите, а гражданите са длъжни да я предоставят-тоест въвежда се нормативното задължение на гражданите да донасят-тоест всеки гражданин нормативно е превърат в информатор. Не предвидено ограничения информацията за какво и за кого ще е.

Няма да коментирам другите нередности в закона-че работата в НСО е първа категория при пенсиониране(за сравнение-принудителната наборна казарма-където робството беше по 24 часа без заплащане е трета категория), добавката от 2 процента на година стаж(за хората по КТ-0,6 процента),че осигуровките са за сметка на бюджета(за плебса-има си тежка лична осигурителна вноска), заплащането-увеличено с коефициент(и надхвърлящо заплащането в Университет на преподавател), ранното пенсиониране(при 27 години стаж, сравнено с пенсионна възраст за плебса-който трябва да работи над 40г, и пенсионна възраст от около 64г), че не е предвиден задължителен конкурс, а назначаването ще е по непрозрачно безконкурсен начин..


Няма да коментирам безобразията при административнонаказателните разпоредби-не достаъчно услужлив на властта гражданин-освен ,че може да го понабият по 34 т 3-накраят е уредено, и и да го поглобят-примерно по 128 и по 129. Така де-плебса да си знае мястото .

В заключение-този проект се надявам никога да не стане закон. Друг е въпроса,че вероятно, ще го приемат това недоразумение на проектозакон

http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/15267
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Проект: още един орган с право да бие гражданите

Мнениеот kenjin » 14 Мар 2015, 11:03

100 % ще ги обявят тези разпоредби за противоконституционни ако случайно ги приемат. Европейските стандарти са, такива че всяка мярка на държавна принуда трябва да бъде съгласувана с съда, или той да я постанови или той да я одобри, а ако в вече взета трябва да може да бъде обжалвана пред него. Така са ни говорили и на лекции. Но знаеш ли какви ли не неща се опитват да приемат само и само да няма протести...
kenjin
Потребител
 
Мнения: 171
Регистриран на: 18 Дек 2013, 18:14

Re: Проект: още един орган с право да бие гражданите

Мнениеот 111888 » 15 Мар 2015, 13:32

Чудя се колко ли трябва да мразиш собствения си народ, за да предложиш да дадеш права на някакви охранители да бият, задържат-без съдебен контрол, ,претърсват, стрелят по колите на хората-ако се пречкат на "господарите" и не отбият в канавката, и да превърнат нормативно гражданите в информатори-доносници(за последното-вж чл 29).
А по въпроса за намесата на КС-ние от "плебса",тоест ние гражданите няма как да го сезираме, а опровомощените да го сезират са тези, които ще се ползват от охраната на НСО. По скоро намеса от Брюксел е по вероятна.
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Проект: още един орган с право да бие гражданите

Мнениеот 111888 » 19 Май 2015, 14:04

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1435725


В кой закон пише,че НСО могат да те гонят за изказано мнение? Закон за НСО към момента НЯМА! Кой ще ни пази от НСО? В кой закон и къде пише къде можеш да застанеш, и къде -НСО трябва да ти позволи?
Откога да си кажеш мнението стана незаконно? В кой закон пише,че НСО могат да те бутат, и извеждат -заради това,че си дръзнал да си кажеш мнението пред ...слугите? Министър -преведено на български значи слуга. Проверете значението на думата minister и to minister на български. Значат слуга, и прислужвам. Министърът е държавния слуга. А пред държавния слуга-пред министъра можеш да си кажеш мнението, или НСО е на друго мнение?
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Проект: още един орган с право да бие гражданите

Мнениеот 111888 » 13 Авг 2015, 08:29

Законът за НСО е приет, с всички безобразни текстове, противоконституционни текстове, за които предупредих преди 6 месеца. И въпросът вече е -кой ще ни пази от УБО с новото им име? Ако УБО ви задържат, набият, претърсят, твърдите,че са нарушили ваши права -можете да се жалвате в УБО, за да се самопроверят, евентуално.

А да още нещо-въпреки,че идеята на така наречения законодател е задържането от НСо да не подлежи на съдебен контрол(не е предвиден изричен ред за това) твърдя,
че арест от УБО , уреден по новия ЗНСО подлежи на съдебен контрол. Защо ли-общия текст на 120 ал 2 от Конституцията, тълкувателно решение на КС относно цитирания текст, ЕКЗПЧ-която изрично предвижда съдебен контрол, правото на ЕС. Липсата на изричен текст по ЗНСО, или ако съда приеме,че не подлежи арестът от НСО на съдебен контрол-като се приложи стриктно, а не леко разширително тълкуване на закона ще доведе до осъждане на държавата без съмнение. Дали съдилищата ще приемат да гледат такива жалби или не-предстои да видим, ако има такива задържания.

Като цяло действията на репресии срещу гражданите подлежат на свободното усмотрение на УБО. Дори претърсване по реда на сбъркания НПК е подчинено на строги правила, а тук могат да ни претърсват свободно. Да ни бият-по тяхна преценка(34 т. 3 т. 4 е пределно общ текст, и те преценяват дали са налице основанията да бият). Да ни арестуват, според идеята на законодателя-без съдебен контрол(вж горния абзац). Длъжни сме да донасяме информация(чл 29). Могат да ни командорят(тоест да ни дават задължителни разпореждания) .Изобщо новата номенклатура запази бай тошовото УБО, като това УБО е превърнат в репресивен орган, с по-голяма репресивна власт и от полицията.

Прекалено много станаха репресивните органи в тази мъъъъничка държава.


Законът , в този си вид е противоконституционен, опасен, недемократичен, създава условия за произвол, противоречи на правото на ЕС.
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Проект: още един орган с право да бие гражданите

Мнениеот 111888 » 14 Авг 2015, 08:27

Таксита под пагон за о.з. премиери
http://news.ibox.bg/comment/id_1173953538
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Проект: още един орган с право да бие гражданите

Мнениеот sterster » 14 Авг 2015, 15:28

111888 написа:Чудя се колко ли трябва да мразиш собствения си народ, за да предложиш да дадеш права на някакви охранители да бият, задържат-без съдебен контрол, ,претърсват, стрелят по колите на хората-ако се пречкат на "господарите" и не отбият в канавката, и да превърнат нормативно гражданите в информатори-доносници(за последното-вж чл 29).
А по въпроса за намесата на КС-ние от "плебса",тоест ние гражданите няма как да го сезираме, а опровомощените да го сезират са тези, които ще се ползват от охраната на НСО. По скоро намеса от Брюксел е по вероятна.

НАРОДЕ :?: :?: :?: :?: .................СЕГА ПЛАЩА биомасата :!: :!: :!: :!: :idea: :arrow:
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: Проект: още един орган с право да бие гражданите

Мнениеот karanedeff » 17 Авг 2015, 10:05

СТАТУТ НА СЛУЖБИТЕ ЗА ОХРАНА В ЕС (ПО АНАЛОГИЯ НА НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА - НСО В БЪЛГАРИЯ)
Въпреки положените усилия за Великобритания, Швеция, Финландия, Люксембург не бяха открити нормативни източници на уредба на изследваната материя, нито достатъчно подробна информация от ненормативен характер.В Интернет беше открита изключително оскъдна информация относно Великобритания, Швеция и Финландия, която е включена само в резюмето. С личната охрана на кралското семейство във Великобритания е натоварена Кралската конна артилерия, разквартирувана в щабквартирата в гората Сен Джон. Тя изпълнява и церемониални функции и участва в спортни състезания от името на Короната. Личният състав е подготвен, когато това се налага, да подпомага въоръжените сили при защитата на държавната територия. В интернет източници беше открита изключително оскъдна информация относно Шведските служба за охрана. Те имат за задача да защитават секретни обекти и принципите на Конституцията, да извършват действия, свързани с контра- шпионаж и антитерористична дейност. Шведската служба за охрана е част от структурата на полицията. Материалите, открити за Финландия, съдържат информация относно Националната стратегия за отбрана. Нейната цел е да осигури независимостта и неприкосновеността на държавата, нормален и спокоен живот на гражданите и необезпокоявано функциониране на правителството и другите държавни органи.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител
 
Мнения: 1237
Регистриран на: 30 Ное 2002, 17:20


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 60 госта


cron