начало

Ибрямов е следен със СРС извънпроцесуално и затова не се изисква разрешение от парламента Ибрямов е следен със СРС извънпроцесуално и затова не се изисква разрешение от парламента

Прехвърляне или даряване на имот след нотариална покана

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прехвърляне или даряване на имот след нотариална покана

Мнениеот maria6 » 04 Авг 2015, 10:56

Здравейте,

Прегледах, някои от статиите в Интернет по повод изготвянето на нотариалните покани. До колкото разбрах нотариалната покана за изкупуване на идеални части от имот със съсобственици се издава за определена сума. Например 4000лв. Тази сума трябва да е еднаква при предлагането й на всички съсобственици. Ако те се откажат аз трябва да предложа изкупуването на моята част на трета страна за същата цена.

Мога ли, след като получа отказ (чрез нотариалната покана) за изкупуване от останалите съсобственици да предложа моята част на трета страна за сума, която е по - ниска или по - висока от 4000лв.?
Или при всяка промяна на цената трябва да се изпраща отделна нотариална покана?

При отказ от покупка от страна на съсобствениците за определената сума, мога ли да прехвърля или даря моята част от имота на трета страна, без да изисквам съгласието на останалите съсобственици?

Ще Ви бъда много благодарна, ако можете да ме насочите към съответните закони.

Благодаря Ви предварително за отговора.
Мария
maria6
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 02 Авг 2015, 20:20

Re: Прехвърляне или даряване на имот след нотариална покана

Мнениеот n_ikito » 04 Авг 2015, 11:07

n_ikito
Активен потребител
 
Мнения: 1003
Регистриран на: 31 Окт 2006, 19:33

Re: Прехвърляне или даряване на имот след нотариална покана

Мнениеот maria6 » 04 Авг 2015, 23:26

Благодаря Ви за отговора. Ликът ме хвърли в доста размисли. При всички случаи това е интересен казус. Най - вероятно, ако съсобственикът (от линка) беше предложил в нотариалната покана изкупуването на цялата негова собственост от останалите съсобственици, и ако дарението не предшестваше продажбата. Това нямаше да се счита за заобикаляне на закона и всичко щеше да бъде законно.

Аз имах друго в предвид, ако не успея да продам моята собственост на трета (външна) страна при равни условия с тези предложени на съсобствениците с нотариалната покана, да прехвърля или даря моята част от имота на роднина (без покупка). Предполагам, че няма да имам проблеми да направя това, въпреки че съм изявила желание за продажба, чрез нотариалната покана.
maria6
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 02 Авг 2015, 20:20


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 76 госта


cron