начало

Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура

Почтеността е дефицитна!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Почтеността е дефицитна!

Мнениеот bird_of_paradise » 26 Апр 2015, 20:57

Тези дни със страшна сила избухна скандално поведение в публичното пространство, но тук този факт се игнорира. Точно тук нито ред- трябва да сме много изкривени и нищо човешко да не е останало у нас.

адв. Владислав Янев написа:"Не е редно да раздухвате случая и да го разпространявате по този начин. Има съд и следва да се изчака съдебното решение, да се установи истината. Дори не знам как са изтекли тези кадри. Мислите ли, че е редно да изтичат в медиите такива кадри. Аз мисля, че не е етично и не е законно. И от едната, и от другата страна има много мъка, никой не е искал това да става и мисля, че не е редно медиите да разпространяват кадри, които само да причиняват допълнителна мъка", заяви защитникът на акушерката.

А, не бе- съвсем никой не е искал да става така и някаква неземна сила е водила ръката на тая жена, нищо, че истината е очевадна и красноречива.
Сега подзащитната ще се окаже наказателно неотговорна и всички са щастливи. Яли, пили и се веселили.

https://www.facebook.com/25144381488569 ... 2/?fref=nf

Пускам запис от злощастната за едно бебе нощ на 18.04.2015г. - именно, за да напомня колеги, че почтеността макар и дефицитна, не е порок. Не всяка защита си заслужава и не всички дела са Ваши.
Имате право на избор!
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Почтеността е дефицит!

Мнениеот doc03 » 26 Апр 2015, 21:03

Аз пък се надявам, детето да няма нито ранни, нито късни последствия от мозъчното увреждане. А почтеност (... какво беше това ...) :roll: - отдавна съм свикнал с мисълта, че рядко ще виждам.

П.П. След като го изгледах, подробно - и ако се кредитира записът в СЗ, тук има умисъл! Това не е умопомраченост. Не е афект - нито физиологичен, нито патологичен.
Напълно вменяема си е тая гад, кой каквото и да ми разправя. И да го д*ха адвоката й - има опит за убийство, има съобразеност и премереност на действията - за да няма видими външни следи!!!!!!!!!!!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот law_master » 27 Апр 2015, 00:50

Напълно съм съгласен с всичко написано по-горе, но ще направя едно лирично отклонение., тъй като за мен представлява любопитство какъв би бил мотивът? Логично звучи това поведение да е резултат от наслагване на обстоятелствата - доколкото разбрах жената е била разведена, с две деца, работела е двойни смени (поне на инкринираната дата). Казвам го това, не за да защитавам въпросната акушерка, а просто да отбележа, че условията в които живеем са трагични, което неминуемо води до такива инциденти.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител
 
Мнения: 1153
Регистриран на: 20 Дек 2007, 00:03
Местоположение: Chicago

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот doc03 » 27 Апр 2015, 01:24

"Ядът е по-сладък от меда!" - това е мотивът.
Работил съм и по няколко дни, и по 70 часа се е случвало, но съм с Макаров, понякога и с Маверик-88. Това означава ли, че имам моралното право да се позова на трагичните си условия на живот и да направя на гевгир всеки ман*ал, или арабин, който ме е провокирал с псувня по адрес на българите, или с това, че се е пробвал да ме удари?
Никой не я е карал да работи по толкова, а и това следва да се контролира от началниците й - старша акушерка, главна акушерка, завеждащ отделение и главен лекар. Да ходи да си изкарва гнева към "живота" на някой друг. Например на тези, дето обират парсата от клиничните пътеки, а за нея оставят трохите ... А не на безпомощно същество! Зли хора, зли по душа и по природа, НЯМАТ работа с деца! Акушерството би следвало да е най-милосърдната професия!
А след като бебешки плач я изнервя, тая гад, да ходи в старчески дом! Там няма кой да й плаче, а и ла*ната са с друг аромат!
Пет милиона българи живеят в трагични условия!

Дано никой магистрат не го обземат мисли относно трагичния ни живот ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот portokal » 27 Апр 2015, 08:17

Начи, не знам, всеки има право на защита - не на оневиняване, а на защита с цел максимално справедливо наказание. Когато си пострадал, си готов да режеш парче по парче виновния за страданието ти, човек е емоционален и пристрастен. Не че няма защо, не че на мястото на родителите и аз не бих била така...
Жената може и да не е била съвсем добър човек и съвсем добросъвестна акушерка поначало, не знам, като нищо може и друг път да е шамаросвала ревящи бебета, но изглежда като да става дума за нещо от областта на психиатрията вече. Не непременно психоза, може и някакъв временен срив, знам ли.
Дано да няма сериозни последици за детето, другото не е толкова важно.

А почтеността винаги е била в недостиг, даже това с доводите на адвоката, смятам, изобщо не е някакъв фрапиращ пример, колко по-непочтени постъпки има, всички знаем...
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5518
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот fbr65 » 27 Апр 2015, 08:59

doc03 написа:а и това следва да се контролира от началниците й - старша акушерка, главна акушерка, завеждащ отделение и главен лекар.

+1 Съвместна работа за един месец е достатъчна, за да се определи що за човек е всеки един служител. Но не е само в болниците подобно положението. В голяма част от случаите, отговорните си затварят очите по ред причини, било щото не могат да намерят по-свестни, или да не си усложняват ежедневието. Няма утвърдена система на издигане в йерархията и заплащането на кадърните, и отстраняване на не толкова добрите. А толерирането на лошите прояви води до градирането им, придобива се чувство на безнаказаност, което демотивира останалите. Доколкото е вината на акушерката, дваж по-голяма е вината на тези над нея.
fbr65
Потребител
 
Мнения: 221
Регистриран на: 14 Мар 2010, 19:44

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот nk7702n » 27 Апр 2015, 09:21

Ясно е,че е недопустимо подобно поведение към беззащитно новородено и то намиращо се в анемично състояние.Като стана дума за кадърността и подбора на кадри,се зачудих тая жена защо не се е запитала защо бебето плаче,каква е медицинската причина за това!?
Сетих се за една житейска ситуация,която мога да дам като пример: Дете,родено от нормално протекла бременност и нормално раждане,без аномалии и проблеми.Майката е с детето в стая в болницата.Цяла нощ детето плаче и не може да заспи.Майката разтревожено обикаля отделението и търси помощ.Дежурната не иска да погледне детето,защото искала да спи.Дава следния съвет: " Ако продължава да плаче,дайте му вода,ако не спре- сухо мляко."
Нищо не помага и детето продължава да плаче до сутринта. Майката се обръща за помощ към лекар да прегледа детето.Оказва се,че детето е получило големи кожни обриви като реакция срещу сухото мляко.Майката спира да храни детето по изкуствен начин и детето се оправя и е изписано от болницата.Какъв е изводът?
П.ПМного тъжно за нашата здравна система и за нашите деца!
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6457
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Апр 2015, 09:22

Близките на извършителя винаги ще му търсят адвокат. Дори ще бъде назначен служебен.

Навремето - около 2000 г. мнозинството колеги не признаваха М. Марковски за достоен в средите на адвокатите.
Сега той е популярен, колкото цялата гилдия, взета заедно. Разбира се, деянието тук е изключително гнусно и малцина се биха заели.

Впрочем - липсата на сън е много опасно разстройство на централната нервна система и психиката. Ако се опиташ да не спиш 2-3 дни ще разбереш. Невъзможно е да останеш в кондиция. Това не оправдава - защото е имало начин да се измъкне, може би.

От друга страна, в период, когато ражданията са кът (има отрицателен прираст и погребенията надвишават ражданията, казват до 2050 г. - изчезваме), болниците явно се конкурират за всяко бебе.

Едно раждане струва около 2 000 лв. максимум, но явно е печеливш бизнес. Но да си държиш служителите като роби без почивка, на минимална заплата, изтощени и както стана ясно - побъркани, си е вече алчност. Очаквам следствието да започне и в болницата, не само персонално.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5361
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот nk7702n » 27 Апр 2015, 09:36

Смятам,че безотговорността и подценяването на здравословното състояние на децата е в основата на проблемите в здравната ни система,а болничните заведения са търговски дружества,които обслужват интереса на ръководния персонал,а не на кадърните специалисти и медицинския персонал,които се грижат за здравето ни! Точно затова зачестяват смъртните случаи с деца и с родилки!
П.П.С извинение към отдадените на професията, кадърни медицински специалисти!
2 П.П. Поемането на защитата на акушерката е въпрос на избор!
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6457
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот doc03 » 27 Апр 2015, 11:06

portokal написа:... Дано да няма сериозни последици за детето, другото не е толкова важно.

Последици вече има:
"множествената контузия на мозъка е факт само при т.нар синдром на малтретираното дете, освен това кръвоизливът не е бил на мястото на счупването" ... от тук - още три последици, четвъртата ще стане ясна като навърши 21 години.
Един опропастен живот, не знам родителите на това момиченце дали са разбрали какво ги чака.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот kolegat » 27 Апр 2015, 11:20

Тази че е за трепане, за трепане е, но това не е опит за убийство. Ако искаше да го убие, щеше да го убие. Ясно е, че мотивът й да нанася ударите е да го зашемети или нещо подобно, за да спре да плаче.
kolegat
Потребител
 
Мнения: 375
Регистриран на: 01 Юни 2011, 15:24

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот nk7702n » 27 Апр 2015, 12:39

kolegat написа:Тази че е за трепане, за трепане е, но това не е опит за убийство. Ако искаше да го убие, щеше да го убие. Ясно е, че мотивът й да нанася ударите е да го зашемети или нещо подобно, за да спре да плаче.

Дори да игнорираме моралната укоримост на деянието, нанесените удари по главата на детето с оглед факта,че говорим за новородено,биха могли да причинят смърт. За настъпилото трайно увреждане и как е предотвратена смъртта следва да направи коментар компетентно медицинско лице.
П.П. Зашеметяването да не се включва в методиката за спиране на плача според длъжностната характеристика на лицето!? Странна констатация.
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6457
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот octavia » 27 Апр 2015, 13:40

Едва ли изобщо е имало мотив в класическия смисъл на думата. Раздразнението е провокирало насилие, но за цел трудно може да се говори - дали е искала да го убие, или просто да го "накаже" за плача... тепърва ще се изяснява и със сигурност ще остане недоизяснено независимо от финалната квалификация на деянието. По въпроса за почтеността, като юрист не упреквам адвоката на подсъдимата, но като майка... не мога да изразя потреса и възмущението си както от въпросната Ковачева, така и от човека, наел се да я защитава. Знам за правото на защита и т.н., но понякога разумът говори едно, а чувствата - съвсем дру :| го.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител
 
Мнения: 89
Регистриран на: 23 Юли 2007, 10:51
Местоположение: София

Re: Почтеността е дефицитна!

Мнениеот petttto » 28 Апр 2015, 20:34

Почтеността - много ценно качество, на което все по-рядко попадам но да направим резервно копие Изображение
petttto
Младши потребител
 
Мнения: 77
Регистриран на: 12 Ное 2010, 15:48


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 41 госта


cron