начало

Съдът оправда шестима лекари за смъртта на родилка Съдът оправда шестима лекари за смъртта на родилка

ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ООД

Мнениеот lulu » 24 Яну 2005, 14:56

Здравейте колеги! Предстои ми изключване на съдружник от ООД. На ОС на което ще се вземе решение за изключването ще се вземат и други решения /намаляване на капитала, т.к е още в милиони и др./. В този случай дали ще се приложи правилото че изключваният не гласува и по отношение на другите решения? А трябва ли да представя доказателства пред съда по регистрация относно наличието на предпоставките за изключване-не изпълняване решенията на ОС и др.?
lulu
Младши потребител

Re: ООД

Мнениеот eee » 24 Яну 2005, 15:18

В случай,че изключения съдружник обжалва решението на ОС на ООД-то,същото трябва да бъде достатъчно аргументирано за да не бъде ОТМЕНЕНО от съда.Следва да се посочат кои решения(на коя дата са взети и в какво се състоят) не са изпълнени.
eee

Мнениеот diplomat » 25 Яну 2005, 00:15

Въпросите Ви са два. ! Дали съдружника който ще се изключва е изключен или не по време на вземане на съответното решение от ОС. Това зависи от поредноста на дневния ред и към кои момент е изключен съдружника. По втория въпрос относно мотивите за изключването ,то те вече т.е. преди събранието са формулирани в предуреждението което сте му отправили и той не е уважил като го е спазил. От това следва и аргументацията за изключване с което той уврежда интересите на дружеството. За вписването в съда не са важни подробности ,но тъй като този процес е обжалваемq то се подгответе добре да докажете мотивите си с необорими факти.E разбира се ,че ще трябва да приложите към молбата за вписване на решението на ОС и предупреждението до изключвания съдружник.
diplomat

Мнениеот 8178 » 25 Яну 2005, 17:35

колега, във връзка с вашето запитване най-много ме заинтригува въпроса как ще успеете да намалите капитала, който все още е в милиони, мисля че това е много интересна тема за дискусия... обяснете ми, моля!
8178

Мнениеот lulu » 26 Яну 2005, 15:53

Колега, ако сте вникнали във въпросите, които съм задала нямаше да поставите тази "интересна тема за дискусия" ............или Вие само си пишете!
lulu
Младши потребител

Назад към Търговско право