начало

Съдът оправда шестима лекари за смъртта на родилка Съдът оправда шестима лекари за смъртта на родилка

Дайте съвет

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дайте съвет

Мнениеот Николай Соколов » 23 Яну 2005, 22:06

Здравейте,
обръщам се към Вас, защото точно Вие можете да ми помогнете.
Искам да регистрирам ООД, но не искам да стане като с ЕТ-то което регистрирах преди година... платих, казаха ми след седмица всичко ще е ОК... но стана за месец.
Интересува ме да ми препоръчате сериозен адвокат който на поносима цена да ми регне едно ООД.
Също ако може да ми кажете какъв е нормалния срок за който по принцип се регистрира ЕТ и ООД чрез адвокат.
Благодаря предварително.
Николай Соколов

Re: Дайте съвет

Мнениеот Гери » 23 Яну 2005, 23:17

Здравейте, срока за регистрация (от практиката разбира се) е между 2 седмици до един месец, за СГС зависи на кой състав ще попаднете. Понякога се случва да са готови и за седмица (особено ако има вече стажанти :))) ).
Таксите са както следва:
- 100 лв. запазване на име (уникалност);
- 120 лв. държавна такса за вписване + 5-10 лв. преводна такса;
- нот.такса - 3 до 20 лв. (зависи от това колко образеца от подписа и декларация съгласие ще се заверяват - 2 св. ги иска заедно!);
- обнародване в ДВ (в зависимост от дължината на текста) 30-60 лв.;
- препис от решение 1,50 на 1-ва стр. и по 1 лв. за всяка следваща.
- банкови такси (преводни) - 10-30 лв.
Предполагам си знаете за капитала, но да кажа. По набирателната с-ка може да се внесе целия капитал от 5000 лв., а може и само част от него 3500 лв. Това е законоустановения минимум.

Регистрация в БУЛСТАТ - по памет мисля беше 60 лв., но да не ви подведа!
Адвокатския хонорар е по споразумение с адвоката ви.

Успех!
Гери

Мнениеот !!! » 24 Яну 2005, 14:46

Вие да не мислите, че всички съдии от фирмените са
на заплата при Вас, че да Ви направят регистрацията по поръчка
както и когато на Вас Ви е удобно. Вие може ли да ми гарантирате,
че слънцето ще свети цял живот?
!!!

Мнениеот горанова » 24 Яну 2005, 14:51

А в кой град искаш да регистрираш?
горанова

Мнениеот D.Ivanova » 27 Яну 2005, 00:34

Нормалният срок чрез за регистрация чрез адвокат е от една седмица до един месец, зависи от съда. Възможно е и от един до три дни. За контакт: dc_hotmail@.com
D.Ivanova

Мнениеот Пионерче » 27 Яну 2005, 00:38

Мда, прав/а сте !!!!, съдиите служат на народа!
Пионерче

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 31 Яну 2005, 11:40

Ако основната ви цел е да ви излезе по евтино можете да ангажирате адвокат само за съдебната регистрация и после вие да си направите другите, с повече питане и разкарване ще стане.
Иначе минималния адвокатски хонорар е 100 лева, тоест можете за около 500 лева да имате ООД-то, колкото до срока - както казаха и колегите зависи както от града така и от състава.
Минималния възможен срок е 3-4 дена. Имате 1-2 дена в които да се подготвят документите, което включва и заверка на подписа пред нотариус и внасянето на капитала за което ще трабва вие лично да отделите време, един ден престояват в регистратурата, още един докато ги разпределят и после поне един за да ги разгледа съдията, поне един докато напечатат решението(както се досещате там не са се разбързали особено) - грубо това е процедурата, после трябва ако бързате всеки ден да се проверява дали е излязло решението и следват вторичните регистрации които са с кратки срокове - 3, 7 и 14 дни.
ако имате други питания можете да зададете въпросите си на
anastassia.terzieva@lex.bg
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Пепи - Шумен » 31 Яну 2005, 11:50

Изчакай да променят закона,когато Търговската палата ще извършва регистрация
и промени.
Пепи - Шумен

Назад към Търговско право