начало

Сарафов назначи ревизия на прокурор – не настоявал за по-тежка присъда за смърт на пътя Сарафов назначи ревизия на прокурор – не настоявал за по-тежка присъда за смърт на пътя

Полицаи съблякоха студентка насред София

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот 111888 » 18 Окт 2014, 08:22

Полицайка съблякла блузата на 20-годишна студентка на централен булевард в София и бъркала в гащите й при рутинна проверка. От това се оплака пред "Труд" Борислава Латинова - жертвата на унизителното претърсване.
Инцидентът станал към 2,30 ч в петък на бул. "Св. Наум" до Семинарията. Аудито, в което Борислава пътувала с четири момчета, било спряно за проверка при заградителните действия за убийството на компютърния специалист в София към 20,40 ч в четвъртък.
"Започнаха да ни пребъркват. Полицайката ми вдигна блузата, бях без сутиен. Помолих я да не го прави на улицата, да ме скрие поне между колите. Тя се смееше. После започна да ми бърка в гащите, без ръкавици, без нищо - разказа Борислава, студентка в Благоевградския университет. И ридаейки, добави: - Все едно съм парцал. Умирах от срам. Минувачи ме снимаха и се смееха."
По думите й след инцидента аудито било задържано, а тя и момчетата отведени в 4-то РПУ за обяснения. После били пуснати. Когато баща й Христо Латинов, бивш шеф на имотите на Софийската митрополия и експерт в КТ „Подкрепа", научил за случилото, отишъл в районното и поискал да разбере името на полицайката, но напразно.
"Кой съблече дъщеря ми? Искам да разбера защо тази жена е бъркала в интимните й части. Какво е търсила?", гневеше се той.
От МВР съобщиха, че две от момчетата били отведени в РПУ-то, защото преди време били задържани. Поведението на полицайката обаче не било оправдано, ако е било такова. И проблемът бил, че не е подадена жалба.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4374265
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот 111888 » 18 Окт 2014, 08:24

"Голата истина за държавата и полицията
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4374318
Анна Заркова


Не е за вярване. Спрели кола с трима младежи и една девойка пред Семинарията в София, свалили ги, пребъркали момчетата, а на момичето свалили блузата мълчешком, оставили я без горно бельо и бръкнали под долното. Униформени били. И не един и двама, а две патрулки с два екипа дежурни, сред тях и жена. „Как така?!" - запитала през сълзи Борислава, но отговорът бил железен: „Възпитаните студентки не ходят без сутиен!" От минаващ наблизо автомобил се изсмели и снимали гледката с джиесем.
Не вярвахме, че е било така, докато от МВР не го потвърдиха официално.
Да, правили масирани проверки заради убийството на компютърен спец, което станало горе-долу по това време. В колата имало двама „криминално проявени", или може би един, но следва да се провери. И момичето...
Но защо са го унизили?! Така се обискирало по принцип, че можело в бикините да има наркотици.
А имало ли е? Е, нямало, но пък двама от групата били задържани.
Да не би да са убийците?
Не, не били и веднага ги пуснали.
Всичко минало благополучно. Проблемът бил, че трябва да се подаде жалба, за да се провери дали служителите на реда не са безобразничили.
Това ли бил проблемът?
Да.
А какъв е проблемът с това, че полицаи завчера са набили и племенника на президента, преди да му поискат документите?
Разбира се, не бива да се работи така, казват колегите им, а също и началниците.
Ама всички си работят и това е."
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4374318
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот kdkrastev1234 » 18 Окт 2014, 09:55

Заради такива безсмислени писания, редовите полицаи ги е страх да си вършат работата. И винаги основните коментатори са най-предубедените - бащата, майката и приятелите. Защо не са попитали полицаите или минувачите дето уж я снимали. И къде са тези снимки? Едва ли някой умишлено ще тръгне да опипва тая мома с наркоманска визия.
Не можем да очакваме от полицаите хем да ни защитават, хем да действат като балерини и да са пушечно месо. Каквото и да направят все някоя медия ще мрънка, за да си вдигне рейтинга.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 631
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот 111888 » 18 Окт 2014, 10:16

Милицията изобщо няма за задача "да ни защитава". Милицията е като "преторианската гвардия на властта"-милицията ще бъде срещу народа, ако народът тръгне да протестира-а народът с данъците си ще плаща заплатите на биячите, да го понатупат. Милицията ще бъде на страната на ЧСИ-ако ЧСИ влезе в дома ти. няма да бъде на твоя страна. Милицията не защитава обикновения човек, милицията има една задача-да пази властта. Милицията винаги е била противникът на обикновения човек-например при събитията в катуница-милицията размаза основателния законен протест на гняв . Няма да давам примери с окървавения миньорски протест от 2007г-набиха миньоритеи после изкараха,че миньоорите сами са падали по асфалта. Няма да давам пример с окървавения фермерски протест от 2008г. Няма да давам пример със събитията в Катуница(убития приживе подаваше множество жалби в милицията, но по жалбите му не е работено, а жалбите бяха намерени в къщата на "циганския цар"-и досега не е изяснен въпроса кой от РПУ Асеновград докладваше жалбите на хората на така наречиения цар http://news.ibox.bg/news/id_1163796739 "Службите давали на цар Киро сигнали и жалби срещу него". Няма да давам пример с любимия въпрос- и "сиа ко ши праим" като ви спрат за проверка. Няма да давам пример с милиционерите -опипвачи в Слънчев Бряг, понабити от приятелят на опипаното момиче. Няма да давам пример с 25 годишата Ива от Ловеч-убита от милиционер-КАТО ТЯ СЪЩО ПРИЖИВЕ ПОДАВАШЕ ЖАЛБИ -ДО МИЛИЦИЯТА,ЧЕ МИЛИЦИОНЕР Я ЗАПЛАШВА, НО МИЛИЦИЯТА НЕ РАБОТЕШЕ ПО ЖАЛБИТЕ И(защо няма наказани милиционери-заради неглижирането на жалбите на Ива?)
Щом смяташ,че е редно лице -без причина, , да бъде съблечено на улицата-което е брутално нарушение, и опипвано-и щом смяташ,че е редно-ти пожелавам-съпругата ти, дъщерятя ти, да бъдат подобно проверявани и добре опипани-с превантивна цел от милицията. Явно такива като теби си мислят,че на чужд гръб и 100 тояги са малко-ми дано ти се случи подобна проверка. Може пък и да ти хареса, знам ли .
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот ivanov_p » 18 Окт 2014, 12:07

Редовите полицаи, заедно с нередовните, трябва да търкат наровете. Няма редови и нередовни, има една престъпна шайка на която държавата плаща за да върши престъпления. Винаги съм твърдял, че единствения начин за рязко намаляване на престъпността е уволнението на всички полицаи. В полицията трябва да се назначава на "полицейска повинност", след завършване на образованието две години работиш и после си хващаш пътя в живота, а преди да се пенсионира юрист трябва две години да е разследващ полицай. Само така може да се ограничи престъпността.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4493
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот TheOldMan » 18 Окт 2014, 12:09

Защо никой от проверяваните няма никаква идея кой го е спрял насред улицата в 2:30 посред нощ? Защо не е изискано от полицаите да бъдат намерени поемни лица, които да присъстват на обиска и претърсването? Защо нокой не е поискал документите на полицаите преди да почне тоя цирк? Кога най-накрая гражданите ще си научат правата и ще си ги отстояват?
Сега тия 3-4 човека, които са присъствали на действията да седнат и да напишат хубавички свидетелски показания, момичето да си намери адвокат и да скъсат трътката на конкретната полицайка от дела. Не "срещу МВР" като цяло, а към изпълнителя на действието.
Защо девойката не се е съпротивлявала яростно при очевАдно нарушение на нейни конституционни права? Да рита, да драска, да плюе. При условие че има толкова свидетели... явно че така или иначе ще я прибират, голяма работа че ще изяде няколко шамара и ритници, но поне ще има доказателства че върху нея е упражнено насилие, и ще се изпише кофа мастило при тоя случай. А сега ... я камилата, я камиларя.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот kpts_ » 18 Окт 2014, 13:35

"TheOldMan"..........
Защо девойката не се е съпротивлявала яростно при очевАдно нарушение на нейни конституционни права? Да рита, да драска, да плюе............

Защото може да не е било "очеВадно", а може и да не е било нарушение.
А може и да е било.
kpts_
Потребител
 
Мнения: 166
Регистриран на: 15 Авг 2014, 22:42

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот TheOldMan » 18 Окт 2014, 14:58

Ми а мен да се опитат да ме събличат насред улицата да видиш к'ъв цирк ще стане ... Ще има полицай с разбит нос, аз ще съм "респектиран" подходящо и ще имам прекрасни следи за осидетелстване от "съдебна медицина" ... ще се вдигне шум, ще се пишат рапорти, ще се образуват преписки, ще ме съдят за нападение над длъжностно лице, ще се изслушват свидетели на тая и оная страна ...
А с'я ... "ми к'во е търсила тая с криминалните в 2 часа през нощта... значи и тя е курвенце..." и оди доказвай че не си камила.
Докато няма гласност, нещата не почнат да се показват, разказват и обясянват нашироко ... такива нарушения на полицията ще остават ненаказани и незабелязани. Тая нощ само са я съблекли, слеващия път мое и да я онодят, и пак ли ще стои и ще си трае?
Какво като са полицаи? За тях закона не важи ли? Това че са полицаи значи ли че могат без съответните санкции от компетентен орган да ми отнемат права? Защо се е наложило провеждане на обиск насред улицата? Закона за МВР за чий е писан?

"Чл. 68. (1) Полицейските органи извършват обиск на лице:
1. задържано при условията на чл. 63, ал. 1 (за което има данни, че е извършило престъпление);
2. за което съществуват данни, че носи опасни или забранени за притежаване предмети;
3. заварено на място, където е извършено престъпление или нарушение на обществения ред, когато има достатъчно данни, че у него се намират вещи, които са свързани с престъплението или нарушението;
4. (нова - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 9.11.2010 г.) за което има сигнал в ШИС за извършване на специфичен контрол..
Чл. 70. (1) За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол.
(2) Протоколът по ал. 1 се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от съответното лице, на което се предоставя екземпляр от него.
(3) Обискът и проверката на вещи и превозни средства се извършват по начин, който не уронва честта и достойнството на гражданите."


Къде й е на тая кокошка заспала протокола за извършен обиск или проверка на вещи? Нали в него трябва да е записано името на извършилия обиска и свидетелите?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот nk7702n » 18 Окт 2014, 15:29

Олдмен, реално не знаем какво се е случило и дали тя е кокошка заспала или просто момичето се е уплашило от грубите действия на служителите на реда и затова не е успяло да реагира адекватно. Може да е налице и друга фактология по случая, - някои обстоятелства да са преувеличени или изопачени с някаква цел. Мен лично ми изникна въпросът защо е извършен обиск точно на това момиче, зачудих се какъв интерес е имала посочената полицейска служителка да я опипва и унижава в 2.30 през нощта, въпреки че има разни хора, различни подбуди и т.н. А иначе за другото си прав, -човек трябва да си знае правата и да ги отстоява, за да няма полицейски произвол!
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6457
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот 111888 » 18 Окт 2014, 16:21

Вижте разказа на момичето http://goo.gl/HczBJe

И да напомня новия текст в ЗМВР
Закон за МВР
Чл. 82. (1) За всеки случай на извършен обиск или проверка по чл. 81 полицейският орган съставя протокол.
(2) Протоколът по ал. 1 се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от съответното лице, на което се предоставя екземпляр от него.
(3) Обискът и проверката по чл. 81 се извършват по начин, който не уронва честта и достойнството на гражданите.

Башата пита какво е името на милиционерката съблякла момичето, и бъркала където не и е работа(я да питам студентите във форума-каква е правната квалификация тук). Името се пише във протокола. Да разбирам ли,че не е съставен протокол?
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот kdkrastev1234 » 18 Окт 2014, 19:17

Сега гледах репортажа по bTV. Момата се оплакваше, че някой анонимник се обаждал и й искал пари за да не публикува неприличните снимки. Личното ми мнение е, че лъже с цел да изкара някой лев. Готов съм да се обзаложа, че снимки няма да се повят, просто защото няма.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 631
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот 111888 » 20 Окт 2014, 13:56

"Нашата полиция ни пази (засега с презерватив)"
http://e-vestnik.bg/21503/nashata-polit ... ezervativ/
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот bludniq_sin » 20 Окт 2014, 14:36

И аз изпитвам някакви такива съмнения. kdkrastev1234 не знам дали и в мен се обажда нещо подобно на наказателния уклон ама усещам, че накрая ще излезе, че нещо не е точно както го обясняват и представят.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 967
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот kdkrastev1234 » 22 Окт 2014, 20:02

Е, оказах се прав. Видя се, че тая нито е опипвана, нито е тормозена. Добре, че се намериха камери да покажат истината.
И благодаря на трола, който отвори темата. Благодарение на такива като него полицаите ни се крият от проблемите, наместо да ги решат. Щото иначе всяка наркоманка може да те обвини, че я обарваш, без да си я пипнал дори. И затова никога няма да бъдем като Германия например.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 631
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот doc03 » 22 Окт 2014, 20:09

:)
111888 написа:Полицайка съблякла блузата на 20-годишна студентка на централен булевард в София и бъркала в гащите й при рутинна проверка. От това се оплака пред "Труд" Борислава Латинова - жертвата на унизителното претърсване.
Инцидентът станал към 2,30 ч в петък на бул. "Св. Наум" до Семинарията. Аудито, в което Борислава пътувала с четири момчета, било спряно за проверка при заградителните действия за убийството на компютърния специалист в София към 20,40 ч в четвъртък.
"Започнаха да ни пребъркват. Полицайката ми вдигна блузата, бях без сутиен. Помолих я да не го прави на улицата, да ме скрие поне между колите. Тя се смееше. После започна да ми бърка в гащите, без ръкавици, без нищо - разказа Борислава, студентка в Благоевградския университет. И ридаейки, добави: - Все едно съм парцал. Умирах от срам. Минувачи ме снимаха и се смееха."
По думите й след инцидента аудито било задържано, а тя и момчетата отведени в 4-то РПУ за обяснения. После били пуснати. Когато баща й Христо Латинов, бивш шеф на имотите на Софийската митрополия и експерт в КТ „Подкрепа", научил за случилото, отишъл в районното и поискал да разбере името на полицайката, но напразно.
"Кой съблече дъщеря ми? Искам да разбера защо тази жена е бъркала в интимните й части. Какво е търсила?", гневеше се той.
От МВР съобщиха, че две от момчетата били отведени в РПУ-то, защото преди време били задържани. Поведението на полицайката обаче не било оправдано, ако е било такова. И проблемът бил, че не е подадена жалба.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4374265

111888 написа:"Голата истина за държавата и полицията
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4374318
Анна Заркова

Не е за вярване. Спрели кола с трима младежи и една девойка пред Семинарията в София, свалили ги, пребъркали момчетата, а на момичето свалили блузата мълчешком, оставили я без горно бельо и бръкнали под долното. Униформени били. И не един и двама, а две патрулки с два екипа дежурни, сред тях и жена. „Как така?!" - запитала през сълзи Борислава, но отговорът бил железен: „Възпитаните студентки не ходят без сутиен!" От минаващ наблизо автомобил се изсмели и снимали гледката с джиесем.
Не вярвахме, че е било така, докато от МВР не го потвърдиха официално.
Да, правили масирани проверки заради убийството на компютърен спец, което станало горе-долу по това време. В колата имало двама „криминално проявени", или може би един, но следва да се провери. И момичето...
Но защо са го унизили?! Така се обискирало по принцип, че можело в бикините да има наркотици.
А имало ли е? Е, нямало, но пък двама от групата били задържани.
Да не би да са убийците?
Не, не били и веднага ги пуснали.
Всичко минало благополучно. Проблемът бил, че трябва да се подаде жалба, за да се провери дали служителите на реда не са безобразничили.
Това ли бил проблемът?
Да.
А какъв е проблемът с това, че полицаи завчера са набили и племенника на президента, преди да му поискат документите?
Разбира се, не бива да се работи така, казват колегите им, а също и началниците.
Ама всички си работят и това е."
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4374318


111888 написа:Милицията изобщо няма за задача "да ни защитава". Милицията е като "преторианската гвардия на властта"-милицията ще бъде срещу народа, ако народът тръгне да протестира-а народът с данъците си ще плаща заплатите на биячите, да го понатупат. Милицията ще бъде на страната на ЧСИ-ако ЧСИ влезе в дома ти. няма да бъде на твоя страна. Милицията не защитава обикновения човек, милицията има една задача-да пази властта. Милицията винаги е била противникът на обикновения човек-например при събитията в катуница-милицията размаза основателния законен протест на гняв . Няма да давам примери с окървавения миньорски протест от 2007г-набиха миньоритеи после изкараха,че миньоорите сами са падали по асфалта. Няма да давам пример с окървавения фермерски протест от 2008г. Няма да давам пример със събитията в Катуница(убития приживе подаваше множество жалби в милицията, но по жалбите му не е работено, а жалбите бяха намерени в къщата на "циганския цар"-и досега не е изяснен въпроса кой от РПУ Асеновград докладваше жалбите на хората на така наречиения цар http://news.ibox.bg/news/id_1163796739 "Службите давали на цар Киро сигнали и жалби срещу него". Няма да давам пример с любимия въпрос- и "сиа ко ши праим" като ви спрат за проверка. Няма да давам пример с милиционерите -опипвачи в Слънчев Бряг, понабити от приятелят на опипаното момиче. Няма да давам пример с 25 годишата Ива от Ловеч-убита от милиционер-КАТО ТЯ СЪЩО ПРИЖИВЕ ПОДАВАШЕ ЖАЛБИ -ДО МИЛИЦИЯТА,ЧЕ МИЛИЦИОНЕР Я ЗАПЛАШВА, НО МИЛИЦИЯТА НЕ РАБОТЕШЕ ПО ЖАЛБИТЕ И(защо няма наказани милиционери-заради неглижирането на жалбите на Ива?)
Щом смяташ,че е редно лице -без причина, , да бъде съблечено на улицата-което е брутално нарушение, и опипвано-и щом смяташ,че е редно-ти пожелавам-съпругата ти, дъщерятя ти, да бъдат подобно проверявани и добре опипани-с превантивна цел от милицията. Явно такива като теби си мислят,че на чужд гръб и 100 тояги са малко-ми дано ти се случи подобна проверка. Може пък и да ти хареса, знам ли .


111888 написа:Вижте разказа на момичето http://goo.gl/HczBJe

И да напомня новия текст в ЗМВР
Закон за МВР
Чл. 82. (1) За всеки случай на извършен обиск или проверка по чл. 81 полицейският орган съставя протокол.
(2) Протоколът по ал. 1 се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от съответното лице, на което се предоставя екземпляр от него.
(3) Обискът и проверката по чл. 81 се извършват по начин, който не уронва честта и достойнството на гражданите.

Башата пита какво е името на милиционерката съблякла момичето, и бъркала където не и е работа(я да питам студентите във форума-каква е правната квалификация тук). Името се пише във протокола. Да разбирам ли,че не е съставен протокол?


111888 написа:"Нашата полиция ни пази (засега с презерватив)"
http://e-vestnik.bg/21503/nashata-polit ... ezervativ/

Народът иска хляб и зрелища. Хляб няма ...
А клакьорите на жълтата преса се подвизават и в този форум.

kdkrastev1234 написа:...

Не, не е трол. Няма толкоЗ ЪкЪл.

""Някои хора не са грешка на природата. Те са резултат от дългата и непрекъсната верига на творческите ѝ катастрофи.""
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот 111888 » 23 Окт 2014, 10:34

Сегашната ситуация е абсурдна-ако се оплакваш от милицията трябва да подадеш жалба до... милицията. Прокуратурата не е вариант, ако милиционерското нарушение не е престъпление.
Спешно следва да бъде създаден независим орган за контрол на милицията и репресивен апарат, ИЗВЪН МВР, на подчиненние на парламента. Инспекторатът към меверето не е вариант да се жалваш от МВР-то-защото е към МВР, полиграфските проверки се правят от институт към МВР, а не от независима лаборатория извън МВР-то и тн.
Парламентът да създаде орган, който ще работи по своя инициатива, или по жалби на гражданите срещу репресивния апарат-и да има право на свободен достъп, без разрешения до милиционерски управления, арести, сградата на на МВР-то,сградите на регионалните дирекции, да има право да разпитва и проверява милиционери, като работещите в този независим орган да имат фунционален имунитет. А не да стигаме до абсурда -милицията при поредния случай пострадали граждани да казва-"ми то няма жалба при нас". Тоест от милицията да се жалваш в... милицията?! И милицията да се самопровери и самонакаже вероятно?!
Дори бай Тошо едно време, ужасен от издевателствата на милицията срещу гражданите каза "трябва да създам второ МВр ,за да пази гражданите от...МВР"
111888
Потребител
 
Мнения: 611
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот TheOldMan » 23 Окт 2014, 11:36

111888 написа:... Парламентът да създаде орган, който ще работи по своя инициатива, или по жалби на гражданите срещу репресивния апарат-и да има право на свободен достъп, без разрешения до милиционерски управления, арести, сградата на на МВР-то,сградите на регионалните дирекции, да има право да разпитва и проверява милиционери, като работещите в този независим орган да имат фунционален имунитет...

Колко още такива недоносчета трябва да снесе т.нар. "парламент"? Не ти ли е ясно, че корена на проблема е точно в парламента?
И като ще има апарат, дето ще влиза с ритник навсякъде в МВР, нека да има и апарат, който ще търси сметка на всеки съдия за всяка издадена от него присъда. Защото няма какво да се лъжем - в съдебната система също събличат до голо хора, дет не са виновни. Че и в затвора ги пращат.
Обаче после ще трябва да създадем орган, който да контролира тия, дето ще контролират МВР и съдебната система. И още един орган, дето ще контролира тоя.

А простото решение е ... "пряк избор". По време на избори за кмет се избира пряко и шефа на РПУ-то (шерифа), и съдиите в районните съдилища. И кметовете. Мажоритарно, в 2 тура. Да видиш ти как само за 2 четиригодишни мандата системата ще се очисти.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот n_ikito » 23 Окт 2014, 11:40

TheOldMan написа:А простото решение е ... "пряк избор". По време на избори за кмет се избира пряко и шефа на РПУ-то (шерифа), и съдиите в районните съдилища. И кметовете. Мажоритарно, в 2 тура. Да видиш ти как само за 2 четиригодишни мандата системата ще се очисти.

Като се загледаш в последните ни избори, какво виждаш? Трагедията би била пълна.... :idea:
n_ikito
Активен потребител
 
Мнения: 1003
Регистриран на: 31 Окт 2006, 19:33

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот fbr65 » 23 Окт 2014, 13:28

Последните ни избори, избори ли са. Тука има, тука нема, това е изборния процес в България. Но като виждам какви ги върши МП, който е избор на мажоритарно избрания ни президент, не съм оптимист, че смяната на системата ще промени нещо, но поне ще е ясно, кой откъде и защо е избран.
fbr65
Потребител
 
Мнения: 221
Регистриран на: 14 Мар 2010, 19:44

Re: Полицаи съблякоха студентка насред София

Мнениеот n_ikito » 23 Окт 2014, 13:53

С местните избори, ситуацията е още по-зле. Само като се сетя, че се наложи да избирам между Марешки и Йорданов...... :mrgreen: Кое ми обяснява от къде и защо е?
n_ikito
Активен потребител
 
Мнения: 1003
Регистриран на: 31 Окт 2006, 19:33

Следваща

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта


cron