начало

Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура

Прецедентът с преследване на теглилите Непобедимите-3

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прецедентът с преследване на теглилите Непобедимите-3

Мнениеот intogloryride » 22 Сеп 2014, 10:56

Бихте ли обяснили,Уважаеми Юристи,как хората,набедени от компанията производител на филма Непобедимите 3,че ужким са теглели филма незаконно,биха могли да защитят правата си според българското законодателство?
Първо,имат ли право да се доберат до лични данни в чужда страна по Ip адреса? Второ,страната май не е подписала споразумението ACTA или поне то не е в сила? Трето,ако хората ползват рутер без парола,как биха доказали,че не е свален от някой друг закачил се до оградата? Четвърто,ако е сваляно от торент сайт,то отговорността не е ли само на този,който го е качил? И Пето,как ще докажат,ако изобщо се приеме че е свален,че изобщо е бил гледан,и оттам са получени пропуснатите за компанията ползи?И шесто,какво значи теглене незаконно,когато някой има редовна регистрация в торент сайт,и само тегли,а нищо не качва?
intogloryride
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 18 Окт 2010, 21:36

Re: Прецедентът с преследване на теглилите Непобедимите-3

Мнениеот ivanov_p » 22 Сеп 2014, 11:54

Ще те хванат като стой та гледай! И това е малкият кахър. Като дойдат във вас и вземат компютъра ще установят, че имаш едно кило нелегален софтуер. Пък после, защо ми дадоха 5 години, а на този дето ми открадна лаптопа - 6 месеца.

По ай пи адреса могат да те намерят по целия свят - админа ще ти каже, че всеки форум ги вади, да не говорим за програми, които го проследяват. Затова се ползва мрежа от адреси, но за крадене на филми едва ли си струва.

Как ще погледне на въпроса с рутера съда си е негово право.

Не съм се интересувал от действащия НК, но в проекта за нов свалянето е престъпление.

Всичко се доказва изумително лесно. Сменям лаптопа и преди да подаря стария на племенника го дадох на специалисти, които три дни заличаваха старите данни, защото работя с лични такива, плащам в банки и други такива. Дори при това положение няма 100% гаранция, че всичко ще се заличи. Същите специалисти казаха, че единственият сигурен начин за заличаване на следите от твърдия диск е "еврейският" - пращане в крематориума за изгаряне.

Дори да изтриеш пиратските копия от твърдия диск, всичко остава записано на него. Ако ползваш за това специализирани програми шансът да те хванат за филм е голям, защото ако 6-7 цифри от егн-то или 10 цифри от банкова сметка не говорят нищо, дори един бит от филма ще е достатъчно доказателство, че е свален.

Ако искате приключения се запишете доброволци в Ирак или Украйна, чак като минете през лесното пробвайте да пиратствате из нета.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4493
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Прецедентът с преследване на теглилите Непобедимите-3

Мнениеот intogloryride » 22 Сеп 2014, 12:50

Благодаря за мнението,Господин. Ще повторя,че не съм споменавал,че аз съм го свалял,но пък съм свалял други,и въпросът поставих,защото е принципен,откъде да знам,дали след време за нещо друго няма да преследват....Като казвате толкова уверено,как някой за такова нещо ще нахлуе да обискира,Господин,макар че полицая,който уби бебе в количка на тротоар го пуснаха,и много други примери,откъде знае доставчика колко на брой лаптопа имам,и таблети,за да знае какво да проверява-каквото посоча че ползувам и е в наличност,това се проверява....Вероятно вие нито един филм не сте сваляли като съвършен ангелски пример за честност,дори нито един път не сте паркирали неправилно,а ролята на съда е по безспорен начин да установи вина,като при най-малко съмнение,а случаят с некодирания рутер е такъв,се прилага презумпцията за невиновност.Моля и някои други също за по-различни от уважаемия Господин мнения.
intogloryride
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 18 Окт 2010, 21:36

Re: Прецедентът с преследване на теглилите Непобедимите-3

Мнениеот TheOldMan » 22 Сеп 2014, 13:15

Приемаме че аз съм абсолютен профан в компютрите, и искам да видя що за филм е тоя "Непобедимите 3". Влизам в нета с идеята да видя мнения за него от други потребители. След дълго ровене попадам на някакъв форум, където се разисква този филм, Има и някой и друг линк (няма да казвам линк, че ще вземат да разберат че назнайвам туй-онуй. Ще ползвам "едни синички буквички"). Цъкам аз по сините буквички, излизат някакви други прозорци, пише нещо на някакъв непознат за мен език... но има и картинки за филма. По едно време компютъра почна да сваля нещо голямо, де да го знам какво е ... Реших че е трейлъра на филма - като ония дет ги дават по телевизора. Кат се свали всичко, пускам и к'во да видя ... той бил целия филм. Ужасих се че съм извършил огромно престъпление, и изтрих файла. След туй тръгнах да звъня в полицията да съобщя че ... и какво да има какжа, кат дори не знам как тоя филм се озова на компютъра ми?
Честна дума, веднага като видях какво съм извършил, изтрих филма, не съм гледал повече от 10 секунди от него. Но не можах да намеря на кой телефон да звънна за да съобщя за това грозно нарушение. А и нямам ясна префдстава каква точно последователност от действия извърших за да дойде този филм в компютъра ми.

И к'во прайм с'я ? Нямам право да съм профан в компютрите ли? Или съм виновен до доказване на противното?

Иначе има начин за безпроследимо сваляне на информация, но ... си е играчка за няколко филма. Човек трябва да го гони яко параноята за да вдига виртулана машина в паметта на компютра само и само за да свали и гледа някой и друг филм. Но ако се налага - и това ще почнем да правим. А бдителните органи за спазване на закона за авторското право... чудя се след като 3 пъти нахълтат в къщи и нищо не намеря дали ще имам право да ги съдя за тормоз?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Прецедентът с преследване на теглилите Непобедимите-3

Мнениеот ivanov_p » 22 Сеп 2014, 13:29

Аз не съм свалял никога музика, а за 20 години съм свалил един филм, защото трябваше да преведа песен, съхраняваща се само в него. Естествено, че наруших закона, затова веднага след това го изтрих.

Работата ми е такава, че трябва да избягвам всякакви безсмислени обвинения, а и съм практик и ако реша да рискувам 5 години свобода щях да ги осребря много сериозно, а не като последния идиот да ме хванат, че свалям музика или филми.

Ще ти разкажа следния случай а това кой какво прави и кой го отнася :
Работих с двама приятели като спасител, дойде внезапно жената на единия и го хвана с гадже, а после другия взе да му се кара, как може да ходи по жени, като е семеен. Нашия човек се облещи от изненада и каза: Абе келеш с келеш, нали и ти си женен и ходим заедно по жени, какво ми дуднеш?, на което последва несъкрушимият отговор, въплътил в себе си цялото наказателно право:

И аз ходя, ама тебе те хванаха!

Чатна ли пиниза? Отнася го хванатия!
Или съм виновен до доказване на противното?


Естествено, че си виновен до доказване на противното, това е смисълът на наказателното право - виновни са всички, но не за всички към този момент има доказателства, заради което, а и поради несъвършените закони, временно ще се отложи произнасянето на присъдата.

Всеки е виновен за нещо, и децата го знаят, важното е да не те хванат!
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4493
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 52 госта


cron