начало

Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура

Връщане на ДДС при излизане от държава от ЕС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Връщане на ДДС при излизане от държава от ЕС

Мнениеот aloneonthebridge » 28 Авг 2014, 13:29

Здравейте,

интересува ме ситуацията със връщане на ДДС при излизане на държава от ЕС към трета. До колкото знам и гражданинът, който напуска страната и ще си възстановява ДДС-то, също не трябва да бъде гражданин от ЕС.

Скоро имах познати, който обиколиха няколко държави в ЕС и после дойдоха в България. От всяка държава те са закупили часовници, фотоапарати и др. (вкл. в България) и ми споделиха, че само при напускане на България (за Китай) ще могат да си възстановят ДДС-то на закупените продукти.

Ако някой знае, моля да сподели дали само определени продукти или магазини, от които се закупят тези стоки, могат да се възстановяват ДДС-то или е друг случаят. Ще се радвам и ако ме насочите къде да намеря повече информация.

Благодаря предварително!
aloneonthebridge
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Ное 2013, 00:46

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 76 госта


cron