начало

Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура

ЗДвП паркиране на спирка

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ЗДвП паркиране на спирка

Мнениеот joroboro » 20 Авг 2014, 09:58

Здравейте,

Надявам се да пиша в правилната секция, ако ли не - ще помоля модераторите да ме извинят.

Днес имах пререкания с предстсавител на закона по повод това, че съм паркирал на спирка на градския транспорт. Размина ми се само с забележка от много неучтив служител на реда. Да, паркирал бях и съм си виновен, не оспорвам това, нито ще коментирам "учтивото" държание на служителя. Но ми стана интересно колко дълга е зоната на спирката и дали наистина съм бил в нарушение. :? Бях паркирал 7 метра СЛЕД знака за спирка.

Преди време, в закона имаше конкретни метри преди и след знака, но сега не мога да ги намеря. В сайта на КАТ попаднах на тази версия на закона (не знам колко е актуална, но щом е на сайта им би трябвало да е 100%, макар че никога не се знае) http://www.kat.mvr.bg/ZDVP_09.htm, в която няма посочено разстояние преди и след знака. Може би не разбирам как е структуриран закона. :cry:

По повод на това имам следното питане: Коя точка/алинея от закона определя разстоянието/зоната на спирката? И дали би имало реална полза ако се аргументирам с това или единственото което ще постигна е да изнервя служителя на реда?

Колкото и странно да изглежда, готов съм да отида до спирката и да извадя метър пред всички за да измеря колко точно съм в нарушение. :evil:

Благодаря!
joroboro
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Авг 2014, 09:37

Re: ЗДвП паркиране на спирка

Мнениеот n_ikito » 20 Авг 2014, 10:24

чл.55 ал.(11) от ПП ЗДП - Пътни знаци Д22, Д23 и Д24 указват началото на спирка на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници. Когато тя не е оформена със специално уширение на пътното платно, краят й се определя от края на пътна маркировка М14, или ако няма такава - където е последният указател с номерата на линиите и разписанието им, или на 50 метра след знака.

Успех!
n_ikito
Активен потребител
 
Мнения: 1003
Регистриран на: 31 Окт 2006, 19:33

Re: ЗДвП паркиране на спирка

Мнениеот joroboro » 20 Авг 2014, 11:37

Ясно и точно.

Благодаря. :)
joroboro
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Авг 2014, 09:37


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 60 госта


cron