начало

Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура Предприемач е осъден за измама за 500 000 лева по дело на Европейската прокуратура

В помощ на работещите това лято

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


В помощ на работещите това лято

Мнениеот n1ck40 » 11 Авг 2014, 09:53

С оглед на това, че се злоупотребява много с престацияата на работна сила(по-специално по морето) и няма адекватна острещна реакция от страна на работодателите, бих искал да помоля всички ви да се включим като да дем съвети на работещите - вече навършили пълнолетие (новата потенциална работна ръка-жертва).
За пример ще посоча и моята ситуация - Работя по трудов договор със срок за изпитване - 6 месеца. Естествено е в полза на работодателя. Работата ми е само за през летния сезон. Има уговорено предизвестие 3 месеца преди изтичане на срока за изпитване и 1 след. Договорът ми бе слкючен на 04.07.2014г, от където следва, че срока за изпитване изтича на 04.01.2015г. По неотложни ангажименти ми се налага да го прекратя преждевременно макар устните ни уговорки най-късно до 10-ти септември, които не фигурират никъде/както в повечето случаи е/. Реших да го прекратя без предизвестие на основание чл.327, ал.1, т.6, тъй като наистина съм редовна форма на обучение, чийто семестър стартира на 01 септември. Една от поредните вратички в закона. Мисля, че по този начин ще избегна евентуални последици и ако са възможни такива, се чудех в какво ще се изразяват? Евентуално в удържано или не зиплатено трудово възнаграждение за периода 01.08-15.08, когато смятам да доведа до знанието на работодателя заявлението за прекратяване и по какъв начин. Исках да попитам и вас за вашето мнение по въпроса и да дадете по някой съвет. Както и ако може някой да ми обясни що за изпитателен срок е тоя 6-месечен, пък и то с 3 месеца преизвестие, пък и то реално не ми е възможно да го спазя?! Ще съм ви много благодарен, ако успеете в най-скоро време да дадете вашите мнения и съвети - те са от значение за мен!
n1ck40
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Авг 2014, 12:45

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 64 госта


cron