- Дата и час: 13 Дек 2024, 20:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как се прави фирма!?!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
как се прави фирма!?!
Би ли ми казал някой, какви са процедурите по направа на фирма. Къде трябва да се отиде, какво трябва да се попълни и пр.....Може и на e-mail : ndanailov@mail.bg
- Новакофф
Re: как се прави фирма!?!
Ami goljama chast ot nas se hrani tochno s tova, taka che ne mi se vjarva njakoj da Vi kaje :)
- Mb}|{bT
С пари и познати адвокати !
По принцип фирмата не се "ПРАВИ"
Фирмата представлява самото наименование на дружеството или едноличния търговец, който ще регистрирате в съда.
Измисляте Име = Фирма на Вашето бъдещо занятие и питате за цените на адвокатските услуги.
Фирмата представлява самото наименование на дружеството или едноличния търговец, който ще регистрирате в съда.
Измисляте Име = Фирма на Вашето бъдещо занятие и питате за цените на адвокатските услуги.
- jps
- Младши потребител
e kolegi aide da ne oprawdame sydyrvanieto na poznatite ni wicowe ot roda na kolko e 1? 10lw. sledwashiqt
Новакофф- familqta mi zwuchi neshto poznato ...
haide pone utochnete kakwo shte prawite ET, OОД, ЕООД, СД, КД и прочие, в случай , че имате достъп до някоя правно-информационна система -прочете в процедурите, доволно подробно е описано там има и примерни образци
Колкото за нууждата от адвокати , вие юрист ли сте?Новакофф написа:
>
> Би ли ми казал някой, какви са процедурите по направа на
> фирма. Къде трябва да се отиде, какво трябва да се попълни и
> пр.....Може и на e-mail : ndanailov@mail.bg
Новакофф- familqta mi zwuchi neshto poznato ...
haide pone utochnete kakwo shte prawite ET, OОД, ЕООД, СД, КД и прочие, в случай , че имате достъп до някоя правно-информационна система -прочете в процедурите, доволно подробно е описано там има и примерни образци
Колкото за нууждата от адвокати , вие юрист ли сте?Новакофф написа:
>
> Би ли ми казал някой, какви са процедурите по направа на
> фирма. Къде трябва да се отиде, какво трябва да се попълни и
> пр.....Може и на e-mail : ndanailov@mail.bg
-
cleo - Потребител
Отива се в Окръжен съд и се подават необходимите документи. За без пари - толкуз. Ако изпадна в подробности, това вече е бизнес. А консултациите се заплащат.
- bgjurist
- Потребител
Хихихиииии!
Човече, то за това цялата ни държава задръстена за безсмислени дела засукани за по 200 лева интерес - щото сами си оправяме процедурата, сякаш няма юристи за тая работа...Подписали, написали, оплескали и после - хайде в съда да дирим правата си...дето предварително е трябвало някой адвокат да ни отвори очоките!
Човече, то за това цялата ни държава задръстена за безсмислени дела засукани за по 200 лева интерес - щото сами си оправяме процедурата, сякаш няма юристи за тая работа...Подписали, написали, оплескали и после - хайде в съда да дирим правата си...дето предварително е трябвало някой адвокат да ни отвори очоките!
- diansh
- Младши потребител
samo deto ka4estven advokat e mnogo trudno da se nameri ... Az ve4e opitah i imam gor4iv opit sus samozvani advokati ... i neseriozni .. ZAtova mili mi juristi nikoi ne vi tursi i biznesut ne vurvi ...
- lea
Obrushtam se spezialno kum "lea" !
Shte e po-korektno, ako ne postavjate vsichki advokati pod obsht znamenatel.
Sugaljavam, ako ste bili podvedeni ot "samozvani advokati", no problema e ne tolkova v nepodgotvenostta na njakoi kolegi, kolkoto v sklonnostta na bulgarina, kato opre do nyjda ot advokat da gleda da se opravi sam, hem da spesti njakoi lev, hem da pokaje na sveta che moje da se spravi ne po-zle ot njakakvo si tam advokatche, deto se bluskalo i zaljagalo nad ychebnizite i sbornizite s praktika njakavi si tam 5-6 godini...
A kato se opleskat neshtata, kato se propysnat preklyzivnite srokove- tichai pri advokat da gi opravi- vednaga i za bez pari ako moje... Deto ima edna prikazka- advokatite gi tursjat kato trjabva da se napravi ot lainoto halva...:(
Shte e po-korektno, ako ne postavjate vsichki advokati pod obsht znamenatel.
Sugaljavam, ako ste bili podvedeni ot "samozvani advokati", no problema e ne tolkova v nepodgotvenostta na njakoi kolegi, kolkoto v sklonnostta na bulgarina, kato opre do nyjda ot advokat da gleda da se opravi sam, hem da spesti njakoi lev, hem da pokaje na sveta che moje da se spravi ne po-zle ot njakakvo si tam advokatche, deto se bluskalo i zaljagalo nad ychebnizite i sbornizite s praktika njakavi si tam 5-6 godini...
A kato se opleskat neshtata, kato se propysnat preklyzivnite srokove- tichai pri advokat da gi opravi- vednaga i za bez pari ako moje... Deto ima edna prikazka- advokatite gi tursjat kato trjabva da se napravi ot lainoto halva...:(
- pipi
- Нов потребител
Новакофф,плачеш си за това някой да ти таксува услуга като за чужденец /виж една от темите във форума /.
- ttt
- Младши потребител
Точно така pipi! Аз го казвам малко по-различно - адвоката го търсят когато удавникът падне на дъното на океана. Върви после го вади, съживявай и т.н. Всеки си мисли, че във фирмено отделение ще се оправи сам - без адвокат. Само дето или не се оправя въобще или така се оправя, че след това бере ядове щото в последствие се оказва, че това няма, онова няма и т.н. Правилно са го казали англичаните - не съм толкова богат, че да си купувам евтино!!
- pit
Re: За какво е този форум?!?!
Да се регистрира фирма не е чак толкова лесно и не е занаятчийска работа в каквато искат да я превърнат някои.
Но няма нищо лошо всеки сам да си забърква кашата - после ще е по-скъпо ако се отиде при "адвокат измамник".
Който не иска юридическа помощ какво търси в този форум - да ходи във форум за зарватчии или зидари.
Всичко е профилирано в този живот и защото сме специалисти по всичко - затова не върви нищо в BG.
Но няма нищо лошо всеки сам да си забърква кашата - после ще е по-скъпо ако се отиде при "адвокат измамник".
Който не иска юридическа помощ какво търси в този форум - да ходи във форум за зарватчии или зидари.
Всичко е профилирано в този живот и защото сме специалисти по всичко - затова не върви нищо в BG.
- НИКОЛОВ
Re: За какво е този форум?!?!
Колега, аз съм отзивчив, когато се плаща. А с подробности около регистриране на фирма - то това си е цял бизнес. Кое налага да давам бизнес без пари? Ако сте юрист, ми е чудно с какво се издържате и с какво си плащате наема на офиса, да не говорим пък и разноски по тичането по задачи. Така че, ако се иска високо качество на услугите, следва да се плати и съответната цена. За без пари - толкуз!!!
- bgjurist
- Потребител
Daite opredelenie na "samozvan Jurist", molq. Az sum studentka 2ru kurs pravo i da se registrira firma ne e chak takava filosofiq, pone spored men. Sam samichuk s nujnata literatura, chovek se spravq pochti burzo. No ako problemut vi e samo v "samozvanite..", po-dobre se oburnete kum sebe si :) S uvajenie....
- keisi_n
- Нов потребител
Не мога да разбера кое точно ще ме накара да дойда при вас за да ми дадете правна помощ???? Неграмотното ви писане на "маймуница", арогантното ви отношение, пълната липса на идея какво правите в този форум или невъзможността да осмислите как си привличат клиенте. За това, че няма да ви платя 2 ст, толкоз!!!
- hugo
- Нов потребител
Колеги, защо винаги когато някой ви потърси за помощ, реагирате злобно и нападателно? Да отговорите на един елементарен въпрос няма да ви лиши от хонорарите ви. Намирате време за купища нападки и злобни забележки във форума, а не можете да отговорите на една конкретна тема по същество - това ли е работата на юриста? Идеята на този форум (поне според мен) е т.нар. "взаимопомощ" по правни въпроси. А да потърсите помощ все пак може да се наложи и на вас - съмнявам се, че има човек, който знае всичко.
Към Новакофф - уточнете каква "фирма" ще правите. Аз ще Ви пиша какви документи се изискват, а Вие все пак преценете дали ще се справите сам... Впрочем нека уточня - въпреки всичко, което написах в началото, аз също Ви препоръчвам да потърсите адвокат. Ако имате желание да пробвате сам - това е ваше право
Към Новакофф - уточнете каква "фирма" ще правите. Аз ще Ви пиша какви документи се изискват, а Вие все пак преценете дали ще се справите сам... Впрочем нека уточня - въпреки всичко, което написах в началото, аз също Ви препоръчвам да потърсите адвокат. Ако имате желание да пробвате сам - това е ваше право
- svetulka
- Младши потребител
Продължавам дискусията
Хора. Каква е тая злоба бе? Толкова ли е трудно да кажете едно посто нещо? До такава степен сте се овълчили за едните пари, че сте се самозабравили вече. Все още уча и не се наемам с това да формулирам точния отговор, но все пак бих продължил темата, тъй като Новаков отсъства. Да речем, че иска някой да регистра ЕТ. Какво трябва да има и да прави (освен да посети един от вас разбира се).
Предполагам, че човекът най-вече се интересува какви материални притежания трябва да има, за да регистрира фирма, какъв адрес трябва да и даде и т.н., а после за самата регистрация би се доверил и на един от вас. А вие вместо да си хванете клиент - охулвате човека. Срамота.
Предполагам, че човекът най-вече се интересува какви материални притежания трябва да има, за да регистрира фирма, какъв адрес трябва да и даде и т.н., а после за самата регистрация би се доверил и на един от вас. А вие вместо да си хванете клиент - охулвате човека. Срамота.
- svetlin.zhelev
- Нов потребител
Re: Продължавам дискусията
Не разбирам за каква злоба говориш. Ако имаш предвид, мнението на колегите, че всички услуги се заплащат то това не може да се нарече. Но след като още учиш ще го разбереш едва когато започнеш да работиш. И ако си мислиш, че можеш да намериш клиенти във форума смятам, че грешиш.
- daria
- Младши потребител
Новакофф написа:Би ли ми казал някой, какви са процедурите по направа на фирма. Къде трябва да се отиде, какво трябва да се попълни и пр.....Може и на e-mail : ndanailov@mail.bg
Ако не искате да отидете при адвокат, можете да посетите някой фирма за превод и легализация, която между другото се занимава и с правни консултации- примерно "правене" на фирми, вадене на "чисти" свидетелства за съдимост необходими за изготвяне на задграничен паспорт/ и после след време при подмяна на същия изведнъж се появяват осъждания и клиента на тази фирмичка търси вече адвокат и "леле какво става , аз дадох триста лева за чисто свидетелство.....Или пък счетоводители, които също се занимават с правни консултации четейки юрид. форуми, закони и т.н. и после леле , какво стана.... пак при "лошите адвокати" отиваме. В края на краищата всеки за каквото си е учил! Настина , в България всички сме специалисти по-всичко. В Плевен, а в много др. градове в съдилищата ако един гражданин зададе въпрос/както е как да си напрпавя фирма?/ служителите го изпращат при адвокат. А, ако като студент искате да си изкарате някой и друг лев, четете ТЗ и разни процедури. Четете внимателно, тъй като има много изменения и после"който плаща зле, плаща два пъти" Не считам, че някой който иска качествена работа би се запъналр за 100-тина лева за регистрация на фирма+ толкова и...? за адвокат
- tanj
- Младши потребител
31 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|