начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Пълномощно за покупко-продажба на лек автомобил

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно за покупко-продажба на лек автомобил

Мнениеот laguna_dci » 13 Яну 2011, 17:30

Здравейте,
Днес се регистрирах и искам да Ви попитам за генералните пълномощни. Случая е следния:
Лятото продадох един автомобил, но тъй като огледа и плащането стана в неделя нямаше работещ нотариус и нямаше как да узаконим сделката. Разбрахме с купувача в понеделник да мина през нотариус и да му направя едно пълномощно, а той като го получи (понеже не е от Пловдив му го пращам по пощата) да си направи един договр за покупко-продажба и да ми го прати. Вече мина повече от половин година от както съм му пратил пълномощното, но нямам нищо насреща. Поразпитах тук-там и разбрах, че пълномощното важи до края на календарната година. Сега в такъв случай какво мога да направя? Изгубил съм координатите с въпросният човек понеже си е сменил или са му спряли телефона и не знам как да постъпя. От него искам само договор за покупко-продажба за да мога да отпиша колата и нищо повече, макар че с поведението си не заслужава само това. Дайте съвет как да постъпя - дали да пусна жалба в полицията за откраднат автомобил или да тарся автомобила чрез съд.
Благодаря предварително за отговорите!
laguna_dci
Нов потребител

Re: Пълномощно за покупко-продажба на лек автомобил

Мнениеот toni_sf » 13 Яну 2011, 17:49

:D А ако този автомобил е вече препродаден или с него е извършено престъпление, не знаете ли ,че отговорноста е ваша.Затова най добре жалба в прокуратурата и някакъв документ ,че все пак сте продали колата на някое лице.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот laguna_dci » 13 Яну 2011, 18:06

Ако знаех предварително нямаше да постъпя по този начин, но станалото станало. В последствие разбрах, че може да има негативни последици, но беше вече късно. Да може да е продадена колата и на трето лице, а може и още да си я стопанисва въпросният човек. Жалбата до прокуратурата аз ли трябва да я пусна или чрез адвокат се процедира? Ако колата не е продадена докато пълномощното е било валидно сега имам ли право да си я получа отново?
laguna_dci
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 13 Яну 2011, 18:14

И да е препродадена Вие си пуснете жалбата ,а после ще се мисли за последствията , дали ще си я върнете или не това зависи от други органи.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот laguna_dci » 13 Яну 2011, 18:18

Относно жалбата в прокуратурата - лично ли се пуска или чрез адвокат? Ако подам жалба в полицията за открднат автомобил това ще ми помогне ли?
laguna_dci
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 13 Яну 2011, 18:28

при първите ви действия без адвокат-стигнахте до тук :wink: . това може би означава, че за последващите ще е нужно да се обърнете към такъв. :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот laguna_dci » 13 Яну 2011, 19:16

Видимо е, че не познавам закона. Ако бях наясно нямаше да се стига до тук и да питам. Да знам, че трябва да се консултирам с адвокат, но все пак реших да попитам първо тук. А отговор за жалбата първо към полицията някой няма ли или парво при адвокат, таксичката и по реда.....
laguna_dci
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 14 Яну 2011, 08:15

:D Аз не мисля ,че Ви трябва адвокат за да пуснете жалба ,просто отивате в полицията или при дежурен прокурор описвате случая и чакате.
toni_sf
Активен потребител

Назад към Общи дискусии