начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Уличаване на полицай в корупция?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Уличаване на полицай в корупция?

Мнениеот lexiss » 05 Яну 2011, 12:13

Много готина тема. Те, милиционерите, освен да взимат пари, друго не знаят. То и това не всичките го могат, ама това е вече въпрос на ДРУГА тема :D :D :D
lexiss
Младши потребител

Мнениеот gedjikov » 05 Яну 2011, 18:57

system написа:
gedjikov написа:Все на мен? Имаме 1 случай всичко на всичко. Тук мисля, че става ясно че въпроса е хипотетичен.

Ах, въпросът бил хипотетичен. След предходната Ви тема ... т. е. може ли хипотетично омразният катаджия да се набута в някоя постановка с пари. Аз друг подтекст на "хипотетичния" Ви въпрос не виждам, но може и да греша.
Господине, далеч съм от мисълта да защитавам полицаите и конкретно органите на КАТ - имат си много трески за дялане. Но ще си позволя един съвет към Вас - въздържайте се дори от мисълта за постановки, каквато прозира в постовете Ви. Освен че е грозно, ще бъде провал, който няма да свърши добре за Вас.
стоиш си ти на ескалатора в МОЛ-а, например. До теб стои недоволен мъж и гледа втренчено в теб. Ти му викаш "Кво си ме зяпнал, бе, умник?!?", и оня ти вади полицейска карта и ти вика "Ти на кой ще викаш умник, беее?!?"

Хипотетично ... хм, за тази възможност не се сетих 8) но с обратен знак - да не би питащият да се е обидил, че полицаят го е нарекъл "умник" 8) :lol:

Аз на твое място бих се въздържал от толкова свободни тълкувания на един иначе доста различен въпрос :)
Ами не, не е това идеята ми, не че няма да се осъмниш и в това де. Абе няма ли конспиративни филми които да гледаш ами си губиш времето тук с псевдо конспирации и инсинуации? :)
Я разкажи още някоя история, почнах да ти свиквам.
gedjikov
Младши потребител

Мнениеот system » 05 Яну 2011, 21:04

gedjikov написа:Ами не, не е това идеята ми, не че няма да се осъмниш и в това де. Абе няма ли конспиративни филми които да гледаш ами си губиш времето тук с псевдо конспирации и инсинуации?

"Конспиративни" филми не гледам, но глупости като Вашите слушам и чета по принуда комай всеки ден. А за другото сте прав, това с Вашата тема беше чиста загуба на време. Но поне ни развеселихте с колегите :D .
gedjikov написа:Я разкажи още някоя история, почнах да ти свиквам.

На измислиците Вие сте майсторът. Само следващия път като се обидите на някой полицай, да не излезе, че Ви е карал да му играете балет ? Спокойно - вероятно е искал да направите "везна" при проверка за алкохол.
system
Активен потребител

Мнениеот gedjikov » 06 Яну 2011, 01:42

system написа:
gedjikov написа:Ами не, не е това идеята ми, не че няма да се осъмниш и в това де. Абе няма ли конспиративни филми които да гледаш ами си губиш времето тук с псевдо конспирации и инсинуации?

"Конспиративни" филми не гледам, но глупости като Вашите слушам и чета по принуда комай всеки ден. А за другото сте прав, това с Вашата тема беше чиста загуба на време. Но поне ни развеселихте с колегите :D .
gedjikov написа:Я разкажи още някоя история, почнах да ти свиквам.

На измислиците Вие сте майсторът. Само следващия път като се обидите на някой полицай, да не излезе, че Ви е карал да му играете балет ? Спокойно - вероятно е искал да направите "везна" при проверка за алкохол.

Дрогираш ли се Бе? :)
gedjikov
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Яну 2011, 02:12

gedjikov написа:Какъв е реда за да докажеш, че полицай ти е взел пари?

Да снимаш банкнотите или да запишеш номерата им, и после да сигнализираш и те да ги намерят в тях, достатъчно ли е?
Има ли вариант да те обвинят теб самия, че ти си инициатора на корупцията или ако имаш номерата и сигнализираш всичко е ок? Особено имайки предвид, че те винаги са 2-ма, а ти си сам?

Не чети колегите, сега ще ти обясня:
1. Подреждаш банкнотите и започваш да ги фотографираш( без :) :!: )- двустранно.
2. Намираш длъжностно лице, на което ги даваш( не са интересни мотивите и подбудите- не ги слушай).
3. Звъниш на 112 веднага след това( или преди- сам съобрази, интелигентен човек си) и обясняваш случилото се, но преди това трябва да знаеш името и местоработата на получилия парите. Защо на 112?- там всеки разговор се записва- така има доказателства, които рано или късно ще влязат в употреба.
4. НЕма такъв вариант да те обвинят теб. Ти нищо противозаконно( противоестествено :wink: ) не си сторил. Защо да те обвиняват?!? :roll:
5. Това, че са двама води само и единствено до логичен извод- правиш всичко по две и нещата са ок.

Дано сме се разбрали правилно ( напоследък тук трудно ме разбират)

И, колеги 8) , много моля, когато така настойчиво Ви умоляват за правилния съвет- дайте на хората, това от което имат нужда.
Ако нямате знания за "правилен"-консултирайте знанията си със сигнатурата на Ковачев.
Успешен ден на всички.

( да ми е простена неистината, ала толкоз упоритост не успях да подмина)

п.п. Моля да ме извините- едва сега прочетох първа страница- точно сте подсказали на човека пътеката. Извинете, че дублирам.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 06 Яну 2011, 03:02

Сканирай ги тия пари бе човек по евтино ще ги излезе ...вервай ми :D
donna
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 06 Яну 2011, 16:54

poli_g написа:
gedjikov написа:Моля да ме извините- едва сега прочетох първа страница- точно сте подсказали на човека пътеката. Извинете, че дублирам.

А, няма за какво, напротив - така човекът получи независими един от друг, съвпадащи по същество съвети, които като бонус дори се допълват. За това и аз ще те допълня - по-добре да звъни не на 112, а на 166 - там разговорите също се записват, но ще спечели времето, което е необходимо 112, от своя страна, да адресират сигнала му по предназначение. Още са по-муднички там и не добре ориентирани служителите... Но пък, ако "лошите" ви накарат да си изключите телефона, а той е по-новичък модел, ще трябва да е 112 - избира се и при изключен апарат.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 06 Яну 2011, 19:29

:lol: doc03, тц, според мен питащият говори за такива банкноти :arrow:
ама, къв дрегер си имат, не е истина :lol:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 07 Яну 2011, 11:29

Човекът ви се оплаква и търси помощ, а вие си правите гаргара с него..., почти като полицаите. Недаването не е съвсем решение. Аз никога не съм давал, нещо повече - заявявам, че няма какво да увъртат, защото нито ще се моля, нито ще им дам нещо. И какво си мислите, че става? Винаги ми пишат нещо - акт, фиш, каквото дойде. В слънчев ден през миналата пролет, веднага след тръгване си включих светлините, но стоящите наблизо полицаи ме посочиха къде да спра и ми писаха акт. Бяха непреклонни, като че ли трябваше да запаля колата след като съм светнал фаровете. И ред други случаи - като например през Кнежа за скорост от 55 км, защото ограничението било 40. След като не платих фиша, получих акт, че съм карал с 60 при ограничение 50. Пълни свободни интерпретации! През Радомирци за скорост 50 км/ч също ми писаха акт, защото съм карал с 5 км повече. Аз никога не си измислям и съвсем не съм настроен отрицателно към полицията. Просто пътната полиция е пълна с гаднярчета.
И който не вярва, а е действащ полицай, дознател или някакъв друг с карта, да не си я показва, когато го спрат и ще види, че съм прав.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот gedjikov » 07 Яну 2011, 13:49

Именно, понякога най-нагло си искат за неща свободно интерпретирани от тях и такива би било добре да си го получат. Но незнайно защо всички тук немогат да допуснат такъв вариант. Типичните бг многознайковци и заядливци. Как пък един не каза нещо нормално? Или като неможе да помогне да подмине темата, вместо това 2 страници свободни съчинения.

Всички ли сте от МВР-то бе?
gedjikov
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 13 Яну 2011, 17:27

до-doc03Нали много смешници се изказват и сте прав ,в друга тема сами си казват ,че са си давали пари ,след нарушение и употреба на алкохол а после някой им бил виновен. :D А незнам дали помните един мъдър юрист бивш министър на това ведомство лансира идеята полицайте да ходят с не повече от 10лв и то в монети и така щял да пребори корупцията и по лесно било доказването при взимане на рушвет ако в него намерили банкнота :D
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии