начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Уличаване на полицай в корупция?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уличаване на полицай в корупция?

Мнениеот gedjikov » 04 Яну 2011, 01:52

Какъв е реда за да докажеш, че полицай ти е взел пари?

Да снимаш банкнотите или да запишеш номерата им, и после да сигнализираш и те да ги намерят в тях, достатъчно ли е?
Има ли вариант да те обвинят теб самия, че ти си инициатора на корупцията или ако имаш номерата и сигнализираш всичко е ок? Особено имайки предвид, че те винаги са 2-ма, а ти си сам?
gedjikov
Младши потребител

Re: Уличаване на полицай в корупция?

Мнениеот TheOldMan » 04 Яну 2011, 09:50

Варианта е да не му даваш пари. Да си пише каквото е наумил, и после в съда да си търсиш правата измисленото наказание да отпадне.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот Pause » 04 Яну 2011, 12:33

Според мен трябва да се използва СРС за доказването.А иначе може да се нарече,и чиста провокация Чл307НК. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот sunshine_75 » 04 Яну 2011, 13:10

:roll: Как точно Ви ги взе? Наби ли Ви, открадна ли ги? Или Вие му ги дадохте? Защо му ги дадохте: бяха Ви вповече, поискахте нещо от него срещу тези пари? Как оценявате Вашето даване на тези пари, дето той ги е взел? Или питате за следващия път, за някой конкретен полицай, който Ви взема пари редовно? Нещо не мога да разбера питанката Ви...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот system » 04 Яну 2011, 14:02

gedjikov, странно, че все на Вас се слручва - веднъж някой полицай се държи "нагло" с Вас, втори път друг Ви иска пари ... 8) да не е един и същ случай, като при темата Ви за "наглото" държание на катаджията ? Ако е така, май по-скоро искате да натопите полицая, отколкото действително да съдействате за разкриването на престъпление. В онази тема нищо не споменахте за пари (тогава Ви подхвърлих нещо за полуистините) а сега изведнъж се появяват някакви енигматични пари (в онази тема Ви казах нещо и за пълната лъжа).
system
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 04 Яну 2011, 15:32

system написа:gedjikov, странно, че все на Вас се слручва - веднъж някой полицай се държи "нагло" с Вас, втори път друг Ви иска пари ... 8) да не е един и същ случай, като при темата Ви за "наглото" държание на катаджията ? Ако е така, май по-скоро искате да натопите полицая, отколкото действително да съдействате за разкриването на престъпление. В онази тема нищо не споменахте за пари (тогава Ви подхвърлих нещо за полуистините) а сега изведнъж се появяват някакви енигматични пари (в онази тема Ви казах нещо и за пълната лъжа).

+1 /май, май така ще се окаже :lol: /
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот gedjikov » 04 Яну 2011, 16:14

system написа:gedjikov, странно, че все на Вас се слручва - веднъж някой полицай се държи "нагло" с Вас, втори път друг Ви иска пари ... 8) да не е един и същ случай, като при темата Ви за "наглото" държание на катаджията ? Ако е така, май по-скоро искате да натопите полицая, отколкото действително да съдействате за разкриването на престъпление. В онази тема нищо не споменахте за пари (тогава Ви подхвърлих нещо за полуистините) а сега изведнъж се появяват някакви енигматични пари (в онази тема Ви казах нещо и за пълната лъжа).

Айде пак със свободните интерпретации. Онова е друг случай и полицая не е искал пари. Недей да приказваш наизуст и ако няма с какво да помогнеш по темата, премини към следващата, където мнението ти може и да бъде оценено...
gedjikov
Младши потребител

Мнениеот gedjikov » 04 Яну 2011, 16:17

TheOldMan написа:Варианта е да не му даваш пари. Да си пише каквото е наумил, и после в съда да си търсиш правата измисленото наказание да отпадне.

Верно? Аз това ли питам?
gedjikov
Младши потребител

Мнениеот system » 04 Яну 2011, 16:50

gedjikov написа: Онова е друг случай и полицая не е искал пари.

Аз затова Ви казвам, че все на Вас се случва и все някой друг виновен. Единия път полицаят ви засегнал (така и не казахте какви всъщност му го надрънкахте Вие), другия път Ви поискал пари, интересно третия път от какво ще се оплачете.
Апропо, от какво бяхте засегнат предния път ? Да не би катаджията да Ви е казал "духай" и Вие да не сте разбрал, че става дума за дрегера ?
system
Активен потребител

Мнениеот gedjikov » 04 Яну 2011, 16:53

system написа:
gedjikov написа: Онова е друг случай и полицая не е искал пари.

Аз затова Ви казвам, че все на Вас се случва и все някой друг виновен. Единия път полицаят ви засегнал (така и не казахте какви всъщност му го надрънкахте Вие), другия път Ви поискал пари, интересно третия път от какво ще се оплачете.
Апропо, от какво бяхте засегнат предния път ? Да не би катаджията да Ви е казал "духай" и Вие да не сте разбрал, че става дума за дрегера ?

Все на мен? Имаме 1 случай всичко на всичко. Тук мисля, че става ясно че въпроса е хипотетичен. Не ти ли стана неудобно вече да оспамваш темите на хората с безполезни глупости? :)
gedjikov
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 04 Яну 2011, 16:57

system - :lol: , чудесно чувство за хумор! :lol:

питащият - ето сега още един хипотетичен въпрос :lol: !

стоиш си ти на ескалатора в МОЛ-а, например. До теб стои недоволен мъж и гледа втренчено в теб. Ти му викаш "Кво си ме зяпнал, бе, умник?!?", и оня ти вади полицейска карта и ти вика "Ти на кой ще викаш умник, беее?!?"

въпросът е /хипотетичен, разбира се/ обидил ли си полицай или си обидил катерещия се с ескалатора човечец :lol:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот system » 04 Яну 2011, 17:04

gedjikov написа:Все на мен? Имаме 1 случай всичко на всичко. Тук мисля, че става ясно че въпроса е хипотетичен.

Ах, въпросът бил хипотетичен. След предходната Ви тема ... т. е. може ли хипотетично омразният катаджия да се набута в някоя постановка с пари. Аз друг подтекст на "хипотетичния" Ви въпрос не виждам, но може и да греша.
Господине, далеч съм от мисълта да защитавам полицаите и конкретно органите на КАТ - имат си много трески за дялане. Но ще си позволя един съвет към Вас - въздържайте се дори от мисълта за постановки, каквато прозира в постовете Ви. Освен че е грозно, ще бъде провал, който няма да свърши добре за Вас.
стоиш си ти на ескалатора в МОЛ-а, например. До теб стои недоволен мъж и гледа втренчено в теб. Ти му викаш "Кво си ме зяпнал, бе, умник?!?", и оня ти вади полицейска карта и ти вика "Ти на кой ще викаш умник, беее?!?"

Хипотетично ... хм, за тази възможност не се сетих 8) но с обратен знак - да не би питащият да се е обидил, че полицаят го е нарекъл "умник" 8) :lol:
system
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Яну 2011, 22:06

gedjikov написа:Да снимаш банкнотите или да запишеш номерата им, и после да сигнализираш и те да ги намерят в тях, достатъчно ли е?
Има ли вариант да те обвинят теб самия, че ти си инициатора на корупцията или ако имаш номерата и сигнализираш всичко е ок? Особено имайки предвид, че те винаги са 2-ма, а ти си сам?

Та, значи, синамате си едни банкноти, записвате си номерата, слагате си ги /банкнотите/ при документите за колата, шофьорската книжка и талона и въртите геврека, това ли е идеята? :D Става... да не забравите да напишете "вярно с оригинала" и да се подпишете на копията! И после да сигнализирате, разбира се.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 04 Яну 2011, 22:17

lexy21 написа:Та, значи, синамате си едни банкноти, записвате си номерата, слагате си ги /банкнотите/ при документите за колата, шофьорската книжка и талона и въртите геврека, това ли е идеята? :D Става... да не забравите да напишете "вярно с оригинала" и да се подпишете на копията! И после да сигнализирате, разбира се.

Е как така? :shock: Нали трябва адвокат да ги завери,че да имат сила на официално заверени преписи ! Как ще се докаже иначе в съда?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 04 Яну 2011, 22:19

ех, колега, не следиш темите на питащия :lol: !

как как ще докаже?!? еми, много лесно! той винаги си има двама затворени в колата свидетели :lol:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 04 Яну 2011, 22:24

778899 написа:ех, колега, не следиш темите на питащия :lol: !

Е не ги следя,признавам си.
778899 написа:как как ще докаже?!? еми, много лесно! той винаги си има двама затворени в колата свидетели

Аааа,да,сега се сетих,единия беше отзад в багажника,а пък другия в ремаркето..
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Яну 2011, 22:37

Прав ще дойде Светослав :oops: ама след адвоката трябва и Б.Б. да сложи резолюция "Утвърждавам!" Това е редът...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 04 Яну 2011, 22:49

lexy21 написа:Прав ще дойде Светослав

А бе аз че прав ще дойда-прав,ама не знам после дали няма да се обърка нещо.. и да се окажа легнал.. :?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 04 Яну 2011, 22:57

:lol: ох, тая тема ме разсмя с глас...
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Яну 2011, 23:36

778899 написа:ох, тая тема ме разсмя с глас...

Ааааааааа, да си имаме уважението. Сериозно трябва да се подхожда и към правите, и към легналите. Все пак нещата опират до гледна точка. И към онова - двугърбото животно :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии