начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

призовка от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: призовка от КАТ

Мнениеот andy70 » 26 Яну 2010, 20:59

Ветре - за какво ще и напишат акт ако не отиде - само това не разбрах?
Чл.271, ал.(1) от ЗМВР визира реализирането на АНОтговорност след РЕДОВНО ПРИЗОВАВАНЕ. Кога едно призоваване е редовно - сам можеш да прочетеш!
Фена - като едно агне (да не споменавам майка му) сама си влязла в кошарката за доене! Щом ти харесва, ОК!
Надявам се, че с обръщението "колеги" визираш водачите на МПС във форума.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 26 Яну 2010, 21:33

fena86 написа:днес отидох до кат
... но каза че в все едно дали ще кажа че съм бил аз или не - акта е един и същ , независимо дали ще го пишат на мен като водач ил като собственик.

Малей, да има късмет на мен да ми го каже.... как така един и същ? Спокойно му казвам, че един познат от САЩ е идвал на гости през тия дни, за които става въпрос, и съм му дал колата да я покара малко. Имам няколко емигрантчета, които даже ще потвърдят това, ако по някакъв начин изобщо се стигне до това да ги търсят в Чикаго да ги питат... пък нека да им вземат точки на тях.

А точките за минаване на червено са доста - май последно бяха 10...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот hristo2834 » 28 Яну 2010, 14:20

Значи, правя уточнение да не изгори някой. Ако собственика не посочи кой е карал МПС-то акта се съставя на него.
Сиреч, единствения начен да се оттървете е ако колата се води на инвалид, след като го призоват той спокойно може да каже че не знае кой от всичките му роднини е карал колата и акта трябва да се състави на инвалида, което не е голям проблем щото инвалидите не плащат глоби към КАТ или поне няма сила която да ги накара да заплатят такава глоба, а и давностния срок по ЗАНН ще свърши останалото. Надявам се че схванахте идеята.
hristo2834
Потребител

Мнениеот law-bg » 29 Яну 2010, 22:50

hristo2834 написа:инвалидите не плащат глоби към КАТ или поне няма сила която да ги накара да заплатят такава глоба, а и давностния срок по ЗАНН ще свърши останалото.

Извинявай, би ли ми го пояснил, по кои разпоредби са освободени инвалидите, мерси :)
Аватар
law-bg
Младши потребител

Мнениеот hristo2834 » 30 Яну 2010, 23:49

По никои разпоредби не са освободени от глоби инвалидите, но инвалидите нямат талон и СУМПС което да им бъде отнето до плащане на глобата. Инвалидите не подменят книжки, не карат коли и не ползват услуги на КАТ.
Именно отнемането на талона принуди водачите да плащат глобите, сиреч ако не караш кола нямаш смислена причина да платиш глоба от КАТ, е ако отидеш да платиш няма да те върнат ако това ти е въпроса.
hristo2834
Потребител

Мнениеот law-bg » 02 Фев 2010, 12:48

hristo2834 написа:По никои разпоредби не са освободени от глоби инвалидите, но инвалидите нямат талон и СУМПС което да им бъде отнето до плащане на глобата. Инвалидите не подменят книжки, не карат коли и не ползват услуги на КАТ.
Именно отнемането на талона принуди водачите да плащат глобите, сиреч ако не караш кола нямаш смислена причина да платиш глоба от КАТ, е ако отидеш да платиш няма да те върнат ако това ти е въпроса.

Е, как да нямат талон и СУМПС ???
А и си карат коли също...

А глобите от КАТ няма как да не платиш, защото вече като отидеш в данъчното и искаш да си платиш данъците, те проверяват дали имаш подобни задължения към държавата и те карат да погасиш първо тях. Не съм сигурен, но мисля че е така. :wink:
Аватар
law-bg
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Фев 2010, 13:15

единствения начен да се оттървете е ако колата се води на инвалид

Невярно! Липсва законова презумпция, че инвалидите не могат да извършват нарушения, или не са адм. наказателно отговорни ( освен посочените хипотези в ЗАНН и НК) и си носят бремето на санкцията, която няма нищо общо със събирането и.
Ерго? - тезата е невярна.

Да! И от скоро НАП събира и тези публични вземания. Скоро ще установи, дори инвалида, бремето на цялата законодателна тежест.
Но... време му е нужно. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hristo2834 » 02 Фев 2010, 21:51

Съгласен съм с Поли, но давностния срок работи в полза на инвалида така или иначе, който е 2 години и максимум 3. Глобата е практически несъбираема.
hristo2834
Потребител

Мнениеот Гост. » 02 Фев 2010, 23:19

hristo2834 написа:Съгласен съм с Поли, но давностния срок работи в полза на инвалида така или иначе, който е 2 години и максимум 3. Глобата е практически несъбираема.

Тази давност не е дъвка, макар да си правите балончета. :lol:
Surprise :o - чл. 82 има една алинея 4, пък там има едно изречение първо...( гарантирам ти, че ИД винаги има образувано в срок)
Глобата си е практически ( и теоретично) абсолютно събираема.

п.п. Давността изначално ползва всички- без оглед физическото състояние на нарушителя. Не разбирам защо все за инвалиди говориш? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hristo2834 » 03 Фев 2010, 00:15

Имам предвид хора които не карат коли, и нямат книжки. Не мисля че може да се събере глоба от КАТ на човек който няма книжка и не смята да има, поне към днешна дата така стоят нещата.
hristo2834
Потребител

Предишна

Назад към Административно право