начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Прехвърляне на кола

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на кола

Мнениеот godaiva » 29 Яну 2010, 17:10

Вече няколко месеца карам автомобил,който съм закупила,но не е прехвърлен на мое име. Преди няколко дни ми звънна собственика и ми каза,че го търсели за пари и от агенцията за изземванията идвали до тях,а единственото нещо,което се води на негово име е автомобила ми. В момента нямам пари да го прехвърля и си мисля да направим пълномощно,с което съм опълномощена да продавам автомобила. Какви документи са ми нужни и колко горе-долу пари излиза?
И с това пълномощно застрахована ли съм,че няма да ми вземат автомобила?
godaiva
Младши потребител

Re: Прехвърляне на кола

Мнениеот inspectora » 29 Яну 2010, 19:08

godaiva написа:Вече няколко месеца карам автомобил,който съм закупила,но не е прехвърлен на мое име.

T.e. не сте закупила нищо!!! /ако сте дали пари - дано да имате документ за това/
godaiva написа:И с това пълномощно застрахована ли съм,че няма да ми вземат автомобила?

Както по-горе написах - не могат да Ви вземат автомобила, просто защото той не е Ваш ;) - но пък могат да го вземат от собственика му ;) /който явно дължи пари/
А пълномощното Ви "застрахова", че няма да Ви приберат един ден в местното РПУ за кражба на автомобил ;)
По останалите въпроси - намерете пари и си наемете адвокат ... щото работата Ви хич не е на добре ... иначе, както писах в една друга тема, като дойдат да вземат колата ще осъзнаете, че е трябвало да се консултирате с адвокат още преди да "купите" /обръщам Ви внимание на кавичките ;) / колата ...
Успехи ...

П.П.: въпреки че при тази фактическа обстановка ... прогнозирам, че ще останете без кола ... и няма да има и кой да Ви върне парите, които сте дала за нея /дори и да оформите в крайна сметка "прехвърлянето на Ваше име"/ ... но нищо - за другия път като си купувате кола /или пък къща/ ще знаете, че за такива неща се ходи при адвокати предварително ... ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот boiko62 » 29 Яну 2010, 19:34

вече е твърде късно за вас да правите каквото и да е
трябва да помислите само за колега адвокат иначе ще трябва да пиете една студена вода
boiko62
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 29 Яну 2010, 19:38

boiko62 написа:вече е твърде късно за вас да правите каквото и да е
трябва да помислите само за колега адвокат иначе ще трябва да пиете една студена вода

... аз си мисля, че водата вече е в чашата и няма връщане обратно ... ще трябва да се пие ...
Вече нещата са по-скоро за фокусник, а не за адвокат ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот law-bg » 29 Яну 2010, 22:27

здравейте godaiva ,
вероятно под "закупила" имате предвид с договор за покупко-продажба , без прехвърляне в КАТ ? Или само сте броили парите на ръка :(

При покупка на автомобил трябва да изисквате следните документи:
* Личния паспорт на продавача/притежателя.Проверете имената в паспорта и в документите на автомобила, както и снимката.
* Талона на автомобила, книжката на автомобила.Сравнете посочения там номер на рамата с този в двигателното отделение на автомобила.
* Писмен договор за покупка. Само с него можете по-късно евентуално да предприемате правни действия

По едно време бе модерно т.нар. Генерално пълномощно, с което можеше да продадете автомобила сам на себе си. Това може би не е лоша идея.

В крайна сметка, и аз мисля че трябва да се действа бързо ако искате да не останете без пари и без кола.
Аватар
law-bg
Младши потребител

Мнениеот nikoafg » 31 Яну 2010, 15:05

Здравейте,май ако имате някакьв шанс то това ще е да проверите в КАТ, дали в момента има наложен запор,ако няма бьрзо в нотариус и обратно в КАТ да смените талоните на ваше име.Но при наложен запор май и адвокат няма да ви свьрши работа.А има и друг варянт,макар и малко вероятен,4е на собственика не му е приятно да карате автомобила на негово име и иска да си го прехвьрли.Пожелавам ви кьсмет с на4инанието :|
nikoafg
Младши потребител

Мнениеот novozagorski » 01 Фев 2010, 17:39

Ако искам да прехвърля автомобила си на името на баща ми, но в повечето време го карам аз, задължително ли е да правя пълномощно за себе си или може и без?
Доколкото знам, застрахователите не го изискваха, особено ако има роднинска връзка. В ГО само се отбелязваше, че и друг кара автомобила...
novozagorski
Младши потребител

Назад към Административно право