начало

Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС

Порно сайтовете

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Порно сайтовете

Мнениеот georgiev_sfbg » 30 Дек 2009, 12:59

voltron написа:Я кажи и ти кое не разбра :roll: .
Бълг. НК се прилага за престъплението, за адм. нарушение некой да е казал че не се прилага чуждия. Бегай у лево :lol: .

...Ракията, ти е дошла в повече! :D
...Ходи си почивай и от януари месец - отново на лекции по Наказателно право! :wink: :mrgreen:


...
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ! :D
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26

Re: Порно сайтовете

Мнениеот voltron » 30 Дек 2009, 13:26

Добре, ако не е престъпление в държавата, a в България e - не се наказва викаш. Вервай си :lol: . Дълга е темата за форум - толкова.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител
 
Мнения: 566
Регистриран на: 20 Юни 2009, 15:47

Re: Порно сайтовете

Мнениеот fewj99 » 30 Дек 2009, 14:45

Абе момчета неможе да е така както някои казват! Неможе да бъде съден човек който живее в чужбина и има порно сайт или нещо подобно защото по БГ законодателството е така. Никой няма да позволи на БГ законодателството да се бърка в чуждото. По тази логика щом в България е забранен всякакъв такъв вид забавления да почне държавата ни да съди наред всички порно индустрии порно канали и т.н. Невъзможно е това нещо. Имам познат който живее в Америка и е част от голяма мрежа от сайтове за видео стрпитийз като livejasmin, cams.com и дори е уредил български момичета да работят там. Вече 5та година е ясно кой е той но никой не е дори опитал да го подвежда под отговорност и причината е точно това. България може да прилага НК само за престъпления извършени НА ТЕРИТОРИЯТА и. Иначе нямаше всички бивши 'мутри' да живеят в чужбина и да не ги закачат. А до колкото ми е известно от закона за екстрадация и заповед за арест може да стане САМО ако и в двете държави е престъпление деянието. Поправете ме ако не съм прав.
fewj99
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 27 Юли 2009, 18:49

Re: Порно сайтовете

Мнениеот ianeva » 30 Дек 2009, 15:03

georgiev_sfbg написа:...е разваляш "партито"! :wink:
...Изчакай "Voltron", да ни позабавлява още малко! Може да изръси още някоя "компетентна мисъл"! :mrgreen: ...В момента "разсъждава" в/у Чл.4, ал.(1) от НК. :wink:


TheOldMan написа:Т.е. можеш да осъдиш българин, дето пафка ганджа в някоя "аптека" в Амстердам?

...Трай, че туко виж, някой "умник" - като "ianeva" и "Voltron", ти образува някое наказателно производство! :wink:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


georgiev_sfbg, на първо време се научи да четеш, че ме мързи да се куотвам. Писала съм, ако са престъпления, не административни нарушения.
На следващо е добре да си отговориш на въпроса, ако в определена държава е разрешено убиването с камъни /по определени причини/ - нарочен е учебникарския пример, то ако бълг. гражданин извърши такова убийство на тази чужда територия, е ли или не е това престъпление и може ли той да бъде подведен под наказателна отговорност.
Сега последно: не съм пеналист и никога не съм претендирала да съм такъв, още по - малко съм магистрат, за да тръгна да повдигам, а впоследствие поддържам обвинение. Ако греша, което е възможно, има определен начин това да бъде казано. Изразявам личното си мнение, което все още считам за правилно и ако смяташ да ме пращаш да чета лекции по наказателно /макар че лекции на определен професор бих изслушала в момента с удоволствие/, както и при повторно употребен израз "умник" по мой адрес, можеш да отидеш ... сещаш се къде.
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител
 
Мнения: 660
Регистриран на: 27 Май 2007, 17:36
Местоположение: Бургас

Re: Порно сайтовете

Мнениеот TheOldMan » 30 Дек 2009, 19:27

ianeva написа:На следващо е добре да си отговориаш на въпроса, ако в определена държава е разрешено убиването с камъни /по определени причини/ - нарочен е учебникарския пример, то ако бълг. гражданин извърши такова убийство на тази чужда територия, е ли или не е това престъпление и може ли той да бъде подведен под наказателна отговорност.


А как стои въпроса: ние трябва ли да пребиваме с камъни български гражданин, хванат да вари алкохол в Либия или Саудитска Арабия? Или може да пребием с камъни някое араПче, като го хванем в нашенска кръчма над ракийката?
Не съ правист, и тези въпроси живо ме заинтересуваха .... все пак наказанието се налага въз основа на правото на държавата, където е извършено престъплението, или аз бъркам... Ако в дадената държава няма предвидено наказание за интернет порнография, как ще бъде наложено накзание?
Отново пример за УСА - българин притежава недвижим имот там, влиза крадец, и българина го гръмва със законно (по техните закони) притежавано оръжие. Няма белеШка от КОС за пуцалото, просто си го е купил от бакалията. Законно или незаконно е притежанието на оръжие? Трябва ли да бъде съден по българското законодателство? И каква е разликата между този пример, и пребиването от българин с камъни на някой арабски нерез, посегнал не жена му?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Порно сайтовете

Мнениеот kpavlova » 30 Дек 2009, 19:57

Изразявам личното си мнение, което все още считам за правилно

Ама то си е правилно, колега Янева, и аз мисля да си права :oops: Аз ли я забърках кашата :oops: ?
Българинът си остава такъв навсякъде под слънцето и за него НК важи.
Имах предвид съвсем друго нещо и то не е свързано с действието на НК за българските граждани - че в ония примери/ с тревата в Холандия и разрешителното в Тексас/, може в крайна сметка да не е съставомерно по бълг.НК...Ако става дума за криминализирани действия, част от дейности, уредени в административноправна норма/движение по пътища ,банкови закони../ тези правила са предмет на админ.уредба на чуждата държава и по чуждия административен / не наказателен/ закон, той поставя изискванията, които се привръзват :) към нашата наказателна норма/ опростено казано/.Т.е. става дума за бланкетни норми, каквито бяха примерите. :oops:
Нормата е по -сложно написана просто, част от изискванията не са в самата нея..
Бълг.гражданин причинява ПТП в Китай, убива китаец,като нарушава китайските правила за движение.По нашият текст накратко престъплението е който причини смърт по непредпазливост при нарушение на правилата за движение по пътищата се наказва...Правилата не ги пише в НК, а в ЗДвП.Българинът управлява в Китай по китайкски улици китайска кола, прилагат се китайския ЗДвП/ какво от него нарушил/.Той е водач по смисъла на китайския закон.Валидно за преценка на нарушениет е правото на държавата, в която се извършва движението.Разрешителното да държиш и носиш огнестрелно оръжие в чуждата държава следва да го издава чуждата държава/ тя определя изискванията за титуляра му /.
Останалите въпроси, ако е престъпление по повече от един наказателен закон - коя държава ще го съди, коя има приоритета да го съди, ще ли се възползва от приоритетите си, ще ли го съди , ще ли го наказва, къде ще изтърпява ...са много грубо казано процедура и съгласуване на процедури между държавите.

За Луната :lol: - и за нея чл.4.Космонавтите :lol: , макар и пратеници на човечеството, уви, остават граждани на държавите си.
П.П.Имаше по едно време някакъв ЕТ"Лунно посолство" в Пловдив, нямам идея имаше ли някаква връзка с Хоуп или не, но има и съграждани, откликнали на призива "станете граждани на слънчевата система" :)
Новата Мека на офшорките :lol:
kpavlova
Активен потребител
 
Мнения: 1474
Регистриран на: 07 Фев 2006, 23:29

Re: Порно сайтовете

Мнениеот ianeva » 30 Дек 2009, 20:27

kpavlova, нищо подобно - за кашата :). Прочетох те с интерес, както обичайно /ако позволиш на ти/ и разбрах за какво говориш още с първото ти включване, даже смятах да правя второ - точно относно тревата в Холандия, с волни лаишки разсъждения са или не са криминализирани действия и какво според това се случва, както и конкретно да пиша относно чл. 159, щото заради него се включих в темата. Само че влязох и видях други писания и откровено си признавам, че реагирах с малко повече афект от необходимото :oops: И ми се изпари желанието за писане ...
п.п. А луната, макар и покорена, все така чужда /чужбина/ остава :)
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител
 
Мнения: 660
Регистриран на: 27 Май 2007, 17:36
Местоположение: Бургас

Re: Порно сайтовете

Мнениеот nksuccess » 31 Дек 2009, 14:37

Тези текстове са остаряли. Трябва да е наказуема само детската порнография и предлагането на непълнолетни. От както се развива тази индустрия изнасилванията в световен мащаб са намалели с над 80% спрямо 1980 и днес... Тези материали се явяват превенция и защитават наистина обществения интерес! :D
nksuccess
Потребител
 
Мнения: 306
Регистриран на: 15 Дек 2009, 13:10

Re: Порно сайтовете

Мнениеот nksuccess » 31 Дек 2009, 15:58

Чл. 4. (1) Наказателният кодекс се прилага към българските граждани и за извършените от тях престъпления в чужбина.
Чл. 5. Наказателният кодекс се прилага и към чужденци, извършили в чужбина престъпления от общ характер, с които се засягат интересите на Република България или на български гражданин.
Чл. 7. В случаите на чл. 4 и 5 предварителното задържане и изтърпяното наказание в чужбина се приспадат. Когато двете наказания са разнородни, изтърпяното в чужбина наказание се взема предвид при определяне на наказанието от съда.
Чл. 8. Присъдата на чужд съд за престъпление, за което се прилага българският Наказателен кодекс, се взема предвид в случаите, установени с международно съглашение, в което участвува Република България.

Чл. 9. (1) Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.

(2) Не е престъпно деянието, което макар формално и да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.
Чл. 10. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Общественоопасно е деянието, което застрашава или уврежда личността, правата на гражданите, собствеността, установения с Конституцията правов ред в Република България или други интереси, защитени от правото.
nksuccess
Потребител
 
Мнения: 306
Регистриран на: 15 Дек 2009, 13:10

Re: Порно сайтовете

Мнениеот nksuccess » 31 Дек 2009, 16:02

Това е текста на закона и той е ясен! Друг е въпроса, дали и кога ще се самосезира прокуратурата, и дори и да влезне в сила присъда по такова престъпление дали ще изпратят съответното лице за изтърпяване на наказанието и т.н.
nksuccess
Потребител
 
Мнения: 306
Регистриран на: 15 Дек 2009, 13:10

Re: Порно сайтовете

Мнениеот voltron » 31 Дек 2009, 16:34

:?:
Последна промяна voltron на 31 Дек 2009, 18:39, променена общо 1 път
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител
 
Мнения: 566
Регистриран на: 20 Юни 2009, 15:47

Re: Порно сайтовете

Мнениеот Melly » 31 Дек 2009, 17:46

Стига терзания, стига питанки, а погледнете на живота празнично!

Весело посрещане на Новата 2010! :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 8012
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Порно сайтовете

Мнениеот voltron » 01 Яну 2010, 12:00

мам познат който живее в Америка и е част от голяма мрежа от сайтове за видео стрпитийз като livejasmin, cams.com и дори е уредил български момичета да работят там. Вече 5та година е ясно кой е той но никой не е дори опитал да го подвежда под отговорност и причината е точно това. България може да прилага НК само за престъпления извършени НА ТЕРИТОРИЯТА и.


Ахаха ти похвали ли се нещо.
Мислете за чл. 5 като за Батман. Когато никой друг не иска да преследва некое деяние идва чл. 5.
Във филма тъмния рицар, Батман да не би да е извършил престъпление като хвана гада китаец в Хонконг. Позова се на защитната юрисдикция - чл. 5. Там проблема е, че Китай не екстадира свои. Но Батман като достави китаеца на окръжния прокурор в Готъм и той как се зарадва...
Е Батман е пич, ама яко го тресе - стероиди сигурно. Но върши работа. Яжте повече зеленчуци. :lol:
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител
 
Мнения: 566
Регистриран на: 20 Юни 2009, 15:47

Re: Порно сайтовете

Мнениеот nikiboy » 02 Яну 2010, 00:40

....... България може да прилага НК само за престъпления извършени НА ТЕРИТОРИЯТА и.


Поредният капацитет :lol:
nikiboy
Потребител
 
Мнения: 983
Регистриран на: 31 Авг 2006, 08:05

Re: Порно сайтовете

Мнениеот voltron » 02 Яну 2010, 14:26

Не капацитет, а КАПАЦИТЕТ.
Между другото във филма обвиняват 549 човека в орг. престъпна група. Логиката им е, че само най - високо в йерархията ще могат да си платят гаранцията, а останалите ще си лежат до процеса или ще приемат споразумения. И така 18 месеца улиците са чисти. Интересна стратегия. 8)
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител
 
Мнения: 566
Регистриран на: 20 Юни 2009, 15:47

Re: Порно сайтовете

Мнениеот Гост » 03 Яну 2010, 19:38

Какво е порнография? И къде е границата с еротиката?
Гост
 

Re: Порно сайтовете

Мнениеот hidden » 03 Яну 2010, 19:44

mirolubabenatova написа:Какво е порнография?

28. (нова - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) "Порнографски материал" е неприличен, неприемлив или несъвместим с обществения морал материал, който изобразява открито сексуално поведение. За такова се приема поведение, което изразява реални или симулирани полови сношения между лица от същия или различен пол, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, или похотливо показване на половите органи на лице.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител
 
Мнения: 1238
Регистриран на: 02 Юли 2009, 23:08

Re: Порно сайтовете

Мнениеот voltron » 03 Яну 2010, 23:54

Сега за садизъма стана ми интересно - нали си причиняват телесни повреди :lol: Може ли да е съставомерно - престъпление срещу личността. Даже и да е със съгласието на жертвата. За боксовия мач си го изясних - тестване на умения в контролирана среда със съгласие, ама садизъма е нещо против морала.

Какво е порнография?

Изкуство за доброто и красивото:lol: .
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител
 
Мнения: 566
Регистриран на: 20 Юни 2009, 15:47

Re: Порно сайтовете

Мнениеот Гост » 04 Яну 2010, 21:34

voltron написа:Какво е порнография?

Изкуство за доброто и красивото:lol: .

Само една думичка ме смущава в тази дефиниция и това е "изкуство" - аз бих я заменила с "наука".
Гост
 

Предишна

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 53 госта


cron