начало

Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС

съучастник в организирана престъпна група

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 17 Дек 2009, 14:19

здравеите моят проблем е свързан с това че преди месец арестуваха мъжа ми и го обвиниха че участва в организирана престъпна група за изработване на скимиращи устроиства за банкомати,така доказателствата които представиха в съда са срс та телефонни разговори ,имаше две мярки досега и в момента чакаме кога адвоката ще пусни за нова имало накакви срокове,имаше в къщи обиск няма намерени устроиства или някакви карти,хванати на банкомати няма ,задържани са 5 човека един го водат тартор на групата,и в момента чакаме накакво развитие,все още никои не ги е разпитвал,та моля да ми отговорите в такав случаи могат ли да му наложат присъда ,тои е неосъждан с чисто е или просто ги държат докато им минат сроковете които накои знае ли колко време са 6 месеца ли са ,адвоката нищо не би обяснава конкретно ,накои знае ли дали досега в българия са осъждани въз основа на такива доказателства без да е хванат на местопрестъплението ,разговори по телефони с общи приказки достатъчни ли са за да се осъди човек
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот nikodim77 » 17 Дек 2009, 14:47

Здравейте,
Съветвам Ви да поддържате пряка връзка с адвокатът на съпруга Ви, разбира се без да му досаждате. По принцип има един Член от НПК, който е в интерес на обвиняемия; Чл 177.
Обаче не ми се вярва Полиция и Прокуратура да обвинят, някого само и въз основа на СРС., защото и те четат НПК. Веоятно съществуват и други уличаващи го факти и обстоятелства, като например, свидетел/и/. Относно времето, което съпруга Ви може да прекара в ареста, ще пейстна ал.4 на Чл.63 от НПК:
"(4) Мярката за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство не може да продължи повече от една година, ако лицето е привлечено като обвиняем за тежко умишлено престъпление, и повече от две години, ако лицето е привлечено като обвиняем за престъпление, за което се предвижда наказание не по-малко от петнадесет години лишаване от свобода или друго по-тежко наказание. Във всички останали случаи задържането под стража в досъдебното производство не може да продължи повече от два месеца.
Борете се и успех! :roll:
nikodim77
Активен потребител
 
Мнения: 1272
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 17 Дек 2009, 15:03

мерси за отговора страшно съм объркана за сега свидетел не е посочен възможно ли е да се появи после или да го крият а не трабва ли ако има такъв да го посочат още на първата мярка,а относно срс да ми кажеш нещо ,можели да има затвор въз основа на срс та и за споразумение ми говори на мен адвоката а мъжа ми нежелае такова нещо понеже няма какво да признава нито е хванат с нещо нито в него е намерено нещо в един от групата има намерено недовършено устроиство но тои е казал че го е дал на дръгия и мъжа ми въобще не го познава този човек ,запознат ли сте дали в българия има осъдени въобще в тази насока и какви са им наказанията това че има малки деца и фирма която работи и си плаща осигуровките имали значение в съда въобще гледа ли се семеиното му положение или не ги интересува съда
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот nikodim77 » 17 Дек 2009, 15:32

Вижте litalneni,
Или адвоката на Вашият съпруг иска да Ви спести неприятни новини за да не Ви разстройва, или не е достатъчно под...! (Най малко – аз имам право да давам оценка на Адвокат и то тук в юридическия форум без аз самия да съм такъв. А дори и да бях то, това не би било колегиално нито, пък в рамките на моралните устои) А има и друго: „гарван гарвно око не вади” последното цитирам защото ако сте в малък град, Адвокати, Прокурори, Съдии и Дознатели се познават и понякога за тях самите е трудно да спорят.
Затова ако, се окаже, че вината е в защитата, потърсете друг и за предпочитане от др. район.
Все пак вярвам, че по темата ще се включат и други участници от форума, част от, които са Адвокати и ще направите връзка с, някои от тях чрез ЛС. или др. начин
Успех!
nikodim77
Активен потребител
 
Мнения: 1272
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 17 Дек 2009, 15:45

ок,4акам съвети и мнения
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 20 Дек 2009, 17:44

еьо защто никои не ми отговаря моля
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот usra_ovcova » 20 Дек 2009, 22:48

Защото не сте си включили личните съобщения!
Как да стане отговарянето?
usra_ovcova
Потребител
 
Мнения: 768
Регистриран на: 09 Окт 2009, 19:00

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот miriam » 20 Дек 2009, 23:53

не ти отговарят не защото не си си пуснала личните бележки , а защото трескаво търсят практика за осъждане по общи приказки.
в момента в лекса има дежурна група нещо като 112 както вече ти писах в другата тема-та дежурните изготвят необходимата защита , даже одеве ходиха до ареста и взеха някакви документи. Не да издавам тайна , но утре сигурно ще пуснат нова мярка :mrgreen:
мярка се взема с така наречената лексанска примка-идва от лекс , начи залага се примка от аргументи и в нея се лови съдията докладчик по мярката , после примката се затяга с въже от общи приказки , по пода на залата капят срс-та , обвинението стои като хванато на местопрестъплението , по т. нар. скимираща процедура-скимер тва е едно дето са слага в басейните дето прави пльок пльок и лови косми и люспи от семки но това е една друга тема , А ДА! и ще се получат нещата . Вие само изчакайте. Нотариус ако ще търсите за пълномощното към ареста-горе в дясно има организации и лица-проверете там.
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот Гост. » 21 Дек 2009, 06:10

Браво! Както обикновено- разсмя ме прилично( лексанска примка, утре пускат нова мярка :lol: /тук някъде вече с глас се смея/, онова за басейните ще подмина, но 112?!?) :mrgreen:

По въпроса- за съпругът ви е взета най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Преди месец?!? Никога, просто го запомнете, никога не се взима без да са налице основания за това! "Организирана престъпна група" казвате...
Дори и да обжалва колегата наложената МНО( при първоначално определена такава) - шансовете са минимални. От друга страна- за да чакате да изтекат срокове някакви ( ал.6 на 65), вероятно вече е обжалвана първоначалната, потвърдена от ОС ( ако е обжалвано определението) и сега отново ще опитат...( аз не съм врачка 8) ).
Според мен работата е наистина сериозна. И не следва да говорите с адвоката, а със съпругът си. Неговият адвокат няма ангажименти към вас и не е редно да коментира деянието и съдбата на половинката ви- съпругът ви не казва цялата истина ( не пред разследващите), но това е личното ми мнение.
Колегата, който е запознат с фактологията по това ДП, за да прави предложение за споразумение на подзащитният си- има основание. 8)
( друг е въпроса, че още не му е времето, но при това изложение, както каза и колегата Мириам- какво да ви се отговори).

И какво конкретно да ви каже колегата, след като и на него не са му дали да се запознае с доказателствата по това ДП?!
А, да обяснявате, че след месец време на задържане съпругът ви не е разпитван- може на женския пазар. Тук никой няма да ви повярва.


nikodim77 написа:.... А има и друго: „гарван гарвно око не вади” последното цитирам защото ако сте в малък град, Адвокати, Прокурори, Съдии и Дознатели се познават и понякога за тях самите е трудно да спорят.
Затова ако, се окаже, че вината е в защитата, потърсете друг и за предпочитане от др. район....


:roll: :lol: Да! В малките населени места изобщо не влизаме в с.з.- договаряме, продаваме и каквото още ви хрумне подзащитните си, само да има " вселенски мир и любов" между Адвокати, Прокурори, Съдии и Дознатели . :mrgreen:
То, оказва се, че само на колегите в големите градове не им е трудно да излагат правни аргументи, не говоря изобщо за спор. 8)
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 21 Дек 2009, 13:47

благодаря за отговорите но моля ви не се базикаите с мене защото ми е доста кофти казвате че тук има нещо като 112 каде и кам кого да се обърна във форума за адвокатски съвет ,благодаря предварително
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 21 Дек 2009, 13:50

да все още не е разпитван
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот Гост. » 21 Дек 2009, 15:25

112 е наистина шега- извинете колегата.

Изложете фактите коректно и формулирайте въпрос.
При проверка на профилът ви установих, че отговор сте получили за сроковете по чл. 63 - МНО ЗС. Пък по отношение разпита- огромни резерви, ама огромни.

накои знае ли дали досега в България са осъждани въз основа на такива доказателства без да е хванат на местопрестъплението ,разговори по телефони с общи приказки достатъчни ли са за да се осъди човек

Вие наистина ли смятате, че по това изложение може да ви се даде отговор?!? :roll:
Апропо- не е само това, което описвате.
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 21 Дек 2009, 16:30

ок,формулирам въпроса си колко време може да се държи в арест човек до изасняване на случая ,колко е срока 6 месеца ,година и може ли да се осъди въз основа на доказателствен материал,които е срс -та
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот marek972 » 21 Дек 2009, 16:56

litalneni написа:ок,формулирам въпроса си колко време може да се държи в арест човек до изасняване на случая ,колко е срока 6 месеца ,година и може ли да се осъди въз основа на доказателствен материал,които е срс -та


изберете си една тема и само в нея задавайте въпроси...
същият въпрос сте задали и тук :

viewtopic.php?f=13&t=39667
marek972
Потребител
 
Мнения: 535
Регистриран на: 07 Апр 2008, 13:34

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 21 Дек 2009, 17:15

благодаря за отзивчивоста
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот jiji2 » 22 Дек 2009, 00:03

В понеделник Варненски окръжен съд осъди участници от такава престъпна група за източване на кредитни карти - трима от групата получиха по 1 година и 3 месеца условно със срок от 3 години, по споразумение с прокуратурата. Единия - нямаше адвокат и затова не можа да подпише такова споразумение. Оставиха делото да подължи само спрямо него, но имам предположения, че адвоката му като се появи (понеже отсъстваше по друго дело в София) и той ще подпише споразумение.
Съдът им поясни, че ако в рамките на изпитателния срок извършат ново престъпление ще трябва да излежат и тези присъди, като тогава ще им се приспадне времето, което вече са прекарали в ареста.
Не съм запозната с фактите по делото, присъствах в залата случайно и станах свидетел само на одобряването от съда на споразумението с прокуратурата, което се обсъждаше на място в залата.
Така че - всички въпроси отнасяйте до адвоката ви. Няма пречки да ви дава информация и на вас.
jiji2
Потребител
 
Мнения: 378
Регистриран на: 11 Фев 2004, 21:38
Местоположение: Варна

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 22 Дек 2009, 10:49

ето това е отговор без насмешка ,благодаря ако има подобни отговори моля пишете
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот litalneni » 22 Дек 2009, 10:51

а запознати ли сте колко време са лежали в ареста
litalneni
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 17 Дек 2009, 13:54

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот nksuccess » 22 Дек 2009, 16:41

До miriam , колега не се забавлявайте на гърба на тревогите на един човек. Дано не се занимавате с наказателни дела.
А до притеснената госпожа, по кой състав от НК е повдигнато обвинение? Единственото достоверно, което можете да получите тук като информация е, ако го осъдят какво наказание го грози, или ако сключи споразумение, горе долу какво ще му е наказанието. ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА СИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. Колко време ще е в ареста?От 1 ден до години......
nksuccess
Потребител
 
Мнения: 306
Регистриран на: 15 Дек 2009, 13:10

Re: съучастник в организирана престъпна група

Мнениеот igito » 22 Дек 2009, 21:11

До litalneni.
Най - вероятно обвинението на съпруга ви е по чл.321, ал.2 и връзка с няколко други члена от НК. Апо-късно може да се добави и пране на пари, в зависимост от това с колко са ги хванали. Ще остане в ареста до приключване на разследването,около годинка. Може по -малко ако всички си признаят и съдействат на разследването.Със 99% сигурност няма да им изменят мярката.Така се получава, когато вие не сте запозната с някои от дейностите на съпруга ви или пък се правите на незапозната.По вероятно е второто, за това, плащайте редовно хонорарите на адвоката му,ако разбира се, не са "платени" вече от неговите "шефове" и чакайте споразумението. Относно това че не бил разпитван, това са глупости, които той ви е надрънкал. Това дали е казал нещо съществено в разпита е съвсем друг въпрос и е приоритет на неговата защита.От мои наблюдения си правя извод, че такива обвиняеми и техните защитници от доста време вече правят едно и също нещо. Нещото е, че по време на разследването се надуват като пуяци и мълчат и после изведнъж си признават всичко и искат съкратено следствие. Тая работа вече е скучна, но какво да се прави, ефективна. Адвокатите трябва да изкарат лев. Не съм аз човека, който ще ви каже, че мъжа ви е виновен...но вие вече знаете истината
igito
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Ное 2009, 16:17

Следваща

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 35 госта


cron