начало

Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС

Нападение от съседи в собствения ми дом - какво следва?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Нападение от съседи в собствения ми дом - какво следва?

Мнениеот evaivanova » 25 Сеп 2009, 00:09

Забравих да напиша имаме медицинско от Пирогов пише състояние след обгазяване със спрей. Нещото с което удряха по вратата не е намерено никой не го е търсил никъде.
evaivanova
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 23 Сеп 2009, 17:35

Re: Нападение от съседи в собствения ми дом - какво следва?

Мнениеот andy70 » 25 Сеп 2009, 00:24

Ако прецените, че една повредена врата ще бъде цената на добри съседски отношения, жертвайте вратата! Няма нищо по-добро от добрите съседски отношения. А какви са техните претенции към Вас, че ви плашат с искове? Имат ли някакви основания? Ама честно!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител
 
Мнения: 883
Регистриран на: 25 Юни 2009, 11:09

Re: Нападение от съседи в собствения ми дом - какво следва?

Мнениеот evaivanova » 25 Сеп 2009, 11:38

Нямат за какво да ни съдят за сега, но могат винаги да измислят и с двама лъжливи свидетели да си ходим по мъките. Предишните наематели живеещи от горе са ги наводнявали това и беше едната изтъкната причина и понеже бяха доста мъже явно с тях не се е занимавала. Казах и да си е търсила от тях правата при мен за това няма какво да търси пък и няма и свидетели, тя каза имам и толкоз.
evaivanova
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 23 Сеп 2009, 17:35

Re: Нападение от съседи в собствения ми дом - какво следва?

Мнениеот analizatora » 25 Сеп 2009, 16:10

Трябва да Ви кажа, че доказателствата Ви са напълно достатъчни, за да се повдигне обвинение и то да издържи пред съд.Какво имате до този мом. срещу тях?- Вашите и тези на съпруга Ви показания, показанията на служителите от полицията, които са дошли на място, протокол за оглед със снимков албум за повредената Ви врата, и евентуална оценителна експертиза за щетите, медицинското свидетелство, въз осн. на което може да ви се изготви съдебно медицинска експертиза, /допълващи, насочващи улики, са справка за подадения от Вас сигнал до полицията, евентуално предупрудителни протоколи, ако са им съставени и др./така че не мога да си обясня, поведението на адвоката Ви, това са напълно достатъчно доказателства за повдигане и подържане, не на едно, а на няколко обвинения.А тяхната позиция, и намерения, са пък съвсем отделен въпрос, правова държава, всеки може да си твърди, каквото си иска и да си завежда дела, само, че пред съда всяко твърдение се доказва.Аз не разбирам, какво още трябва да направят, за да си потърсите правата Вие, значи нападение в собствения Ви дом, върху цялото семейство, и пред очите на детето ви, повреждане на имущество, използване на газ, какъвто и да е, закани, заплахи, с една дума терор в собствения Ви дом.Какво ги чакате, и какво има да му мислите, пак Ви казвам, дори и държавата /в лицето на прокуратурата/ да не си свърши работата, Вие имате достатъчно доказателства да им заведете и дело от частен характер за причинени ЛТП/между др. занесете копие от медицинското на разсл.полицай, ако не сте го направили/.Не се демотивирайте от тях, те просто блъфират, Вие имате възможност да ги осъдите.
analizatora
Потребител
 
Мнения: 137
Регистриран на: 05 Авг 2009, 12:13

Re: Нападение от съседи в собствения ми дом - какво следва?

Мнениеот evaivanova » 25 Сеп 2009, 19:52

Да си потърся правата с часте иск ме спира факта,че няма да бъда спокойна да изляза от дома си никога вече и трябва да се махнем от там. За медицинските като им казахме,че ги имаме защо не ги поискаха? Бях се амбицирала да си търся правата по всички обвинения и да се присъединя с дело от частен характер, но това значи война. Не мога да съм сигурна дали полицията може да ме защити те не пожелаха да ми издадат сега ограничителни мерки та какво остава за после!

Лошото е че аз исках помирителна процедура по самото дело както е по закон, т.е. като завършек на делото с трето неутрално лице. Те искат да оттегля жалбата и да поискам заличаване на всички произтичащи от това последици. за хулиганска проява, защото е по наше повикване и длъжностните лица ще се съобразят да прекратят делото
2 - да се анулира цялата преписка и отиде в архив
опитах се да цитирам техният изказ, което ме навява,че може и да са наели по-свестен адвокат. Дайте име на някой качествен адвокат да се консултирам и видя развититето, но заведем ли дело трябва и да се изнасяме от там. :(
evaivanova
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 23 Сеп 2009, 17:35

Предишна

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 32 госта


cron