начало

Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС

телесна повреда,и жерва на побой-обвиняем?!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


телесна повреда,и жерва на побой-обвиняем?!

Мнениеот malcho89 » 09 Сеп 2009, 01:07

Здравейте,пиша във този форум за да се допитам,до компетентни лица за един случей.Значи,нещата стоят така:Преди няколко дни мой приятел беше пребит от 3-ма човека.Пребиха го до такава степен,че не можеше да говори,беше обезобразен,не можеше да се движи.При подадения от мен сигнал,дойдоха органите на реда,а малко по късно и линейка.откараха ни в спешното отделение,и веднага до наСТАНиха в шокова зала,няколко часа по късно го хоспитализираха.настаниха го във неврохирургия,където лежа 4 дена.Тук вече идва интересната час,която незнам как да коментирам ,тей като не разбирам от право.В боя моят познат е избил 2 зъба на едно от момчетата.А когато вече побойниците му станаха 3-ма,от уплаха и за да уплаши тях и да го оставят-Им вади нож,с който в крайна сметка не наранява никого,дори не посяга с него.В момента той е със счупен пръст,и множество рани по главата и тялото,приведен е като ОБВИНЯЕМ,за Средна телесна повреда (която се изразява в 2 счупени зъба) и е задържан за 72 часа,които изтичат дефакто на 9.09. А по случея е образувано бързо производство,чието краен срок е именно тогава.Въпроса ми е: счупеният пръст,не се ли води също средна телесна,защото дознателката обясни,че ако има счупване,тогава е средна.И също така: той избива зъбите на момчето при самозащита,както и за това е извадил нож.КАк така,Те го нападат,пребиват по почти до безсъзнание,и накрая той излиза обвиняемият.Не ми е ясно.Не споря с никого по въпроса,просто ако може някой да ми обясни?! :( Ще добавя само,че "биячът" със 2та избити зъба,си е извадил медицинско още на следващия ден и е подал жалба.а Моят познат,докато беше в болницата ходи при съдебния лекар,правиха му снимки доколкото знам,и са му казали да иде пак след като го изпишат.Изписаха го в понеделник,още тогава в болницата полицаите са му донесли призовката за вторник,и във вторник към обяд ми се обади,че е задържан.Мисълта ми е че дори не са му дали възможност да пусне жалба. И само да добавя:той е на метадоново лечение,всеки ден ходи на място в центъра да си пие лекарството.Може ли адвоката му да му издейства домашен арест ПОНЕ,тей като това е поддържащо лечение,и ако не си вземе 1 ден метадона има страшни абстиненций?! Моля за отговор от всеки който има мнение по въпроса.БЛАГОдаря предварително,и се извинявам за изгубеното време :( :|
malcho89
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Сеп 2009, 00:48

Re: телесна повреда,и жерва на побой-обвиняем?!

Мнениеот rts » 09 Сеп 2009, 14:19

А Вие бяхте ли свидетел на случката ?
Свържете приятеля си с адвокат, че не му е много розово положението.
Едва ли ще можем да помогнем във форума - необходимо е да се познават всички обстоятелства, но не по преразказ от трето лице.
rts
Активен потребител
 
Мнения: 1407
Регистриран на: 29 Ное 2005, 17:02

Re: телесна повреда,и жерва на побой-обвиняем?!

Мнениеот Gabi1 » 10 Сеп 2009, 00:34

Това е едната версия. Ще е интересно да чуем и другата, но едва ли. Кой е започнал, кой кого е набил и кой е действал при условията на неизбежна отбрана - всичко това е въпрос на доказване.
Gabi1
Потребител
 
Мнения: 765
Регистриран на: 08 Ное 2006, 13:54

Re: телесна повреда,и жерва на побой-обвиняем?!

Мнениеот vinetu » 15 Сеп 2009, 07:47

Забележете "когато станаха трима", значи първо е бил само един, а след това са дошли останалите, може би да се притекат на помощ. На твоя приятел действително не му е розово положението и има крещяща нужда от добър адвокат. :shock:
vinetu
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 21 Окт 2007, 11:00


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 59 госта


cron