начало

Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест срещу избора на главен прокурор от този ВСС

Има ли право човек,извършил престъпление да стане юрист?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Има ли право човек,извършил престъпление да стане юрист?

Мнениеот schwein1 » 13 Авг 2009, 12:12

Открехни ме,моля те! :)
schwein1
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 03 Авг 2009, 15:44

Re: Има ли право човек,извършил престъпление да стане юрист?

Мнениеот vkv-baceto » 01 Ное 2009, 07:58

Какво се,базикате с момчето.Само в децката педагогическа стая се водиш,като архив.След 5г. този регистрация се унижтожава от датата ,на която си ти направели тази картотека.
vkv-baceto
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Сеп 2009, 16:40

Re: Има ли право човек,извършил престъпление да стане юрист?

Мнениеот georgiev_sfbg » 12 Ное 2009, 05:58

schwein1 написа:Здравейте,искам да попитам дали мога,ако съм извършил престъпление мога да стана юрист,понеже съм приет право в един от най-реномираните университетии да не би след като го завърша да се окаже че не мога да го практикувам.Случаят е следния:Когато бяхме на 14 години с двама мои приятели бяхме разбили една вила и впоследствие разбрах че те се взели някои неща от там.Хванаха ни,но тъй като бяхме непълнолетни делото не се водеше в съда,а в детска педагогическа стая или нещо подобно.Наскоро кандидатствах за работа и ми поискаха свидетелство за съдимост и там пишеше,че не съм бил осъждан.Естествено всеки носи отговорност за действията си,без значение на колко години е,но все пак това си беше хлапашка глупост.Дали това ще ми попречи при кандидатстване в полицията,тъй като от малък мечтата ми е да стана прокурор,а не частен адвокат,като за мен е без значение че ще взимам по-малко от адвокат на свободна практика,а просто искам да служа на обществото и да вкарвам наистина големите престъпници в затвора?Мерси за разбирането и не ме съдете,защото безгрешни хора няма.Надявам се да ми помогнете. :wink:

За магистрат - няма да имаш проблеми!

schwein1 написа:Дали това ще ми попречи при кандидатстване в полицията

Има вероятност, да се направят на интересни, но каква работа имаш в полицията?! :wink:

schwein1 написа:Ей,моля ви помагайте и разяснете дали имам някакъв шанс после за адвокат поне,защото знаем че повече от адвокатите първо натрупват стаж в полицията,а мен ако не могат да ме приемат там ще е лошо.

Това, е пълна глупост и загуба на време! ...Все едно да завършиш за лекар и да станеш фелшер! :mrgreen:
След завършването си, се ориентирай към длъжностите мл.прокурор и мл.съдия;
За мл.адвокат, също няма да имаш проблеми!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26

Предишна

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 41 госта


cron