начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Удостоверение за наследници

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удостоверение за наследници

Мнениеот aiako » 30 Юли 2009, 22:57

Значи проблема е следният:
Днес в Община Люлин категорично ми отказа да ми издадат Удостоверение за наследници, под претекст че трябва да го вземе само пряк наследник, а аз съм наследник на прекият наследник.
Т.е. ситуацията е следната:
КАТЯ има двама сина - ИВАН и МАРИН -Съпруг няма и не е имала.
КАТЯ е ПОЧИНАЛА през 04г.
Синът й МАРИН е починал през 05г. наследник на МАРИН видно от Удостоверение за наследници и от АКТ за раждане съм аз /баща му/, но не съм съпруг на КАТЯ.
Синът на КАТЯ - ИВАН е ЖИВ и здрав но нямам връзка с него, вписал съм го със всички необходими данни в молбата за Удостоверение за наследници на КАТЯ.

Като наследник на МАРИН, единственият наследник съм аз и себе си съм вписал след починалия мой и на КАТЯ син във въпросното Удостоверение.

Имат ли право да ми да ми откажат издаването на Удостоверението и ако Да, Защо!?

П.с. Моля ако раздела не е правилен, темата да бъде преместена.
aiako
Нов потребител

Re: Удостоверение за наследници

Мнениеот rts » 05 Авг 2009, 15:57

В Декларацията за наследници на Катя е трябвало да впишете само двамата й сина, а интересът Ви за получаване на въпросното Удостоверение за наследниците на Катя ще докажете с Удостоверението за наследници на сина си и акта му за раждане (както добре сте съобразили).
Считам, че ако така, както описах по-горе сте оформили искането си, няма основание за отказ.
rts
Активен потребител

Назад към Административно право