начало

Адвокати обявиха мирен протест пред съдебните палати срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест пред съдебните палати срещу избора на главен прокурор от този ВСС

Малко помощ!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Малко помощ!

Мнениеот senator » 19 Май 2009, 15:41

Здравейте, уважаеми колеги,
Надявам се някой да откликне на молбата ми за помощ, т.к. не съм юрист, а завърших публична администрация. Като цяло съм запознат с нещата наполовина в правото, но имам следния проблем.


Преди около 2 месеца, пиян, неправоспособен и ако не се лъжа, непълнолетен, удря колата ми. Пред служителите на КАТ и 5-ма свидетелисе съставя протокол за ПТП, в който ясно се вписва неговото име. С този протокол застрахователите ми изплащат 70% от щетите, а другата част би трябвало този субект да ми ги заплати. 2 месеца по-късно, аз се срещам с майка му, която ми показва Постановление от Районна прокуратура гр. Сандански (в който живея и става ПТП -то), в което даден съдия оневинява момчето. 5-та свидетили, както и 2-та полицаи съставили протоколо се отричат от думите си и обвиняват неговата приятелка. Тук те "признават", че това е устна договорка м/у двойката, че момичето е карала колата. С това постановление, се прекратява и досъдебното производство. Т.к. в последствие аз разбирам, че е имало такова нещо, законовия срок за обжалване е изтекъл. Интересува ме следното, от тук нататък какво мога да направя аз? Сега да съдя приятелката му, или да заведа граждански иск, срещу него и свидетелите за лъжесвидетелстване.
Надявам се да получа някакви отговори, за да предприема някакви действия.
senator
Младши потребител
 
Мнения: 46
Регистриран на: 04 Окт 2002, 19:48
Местоположение: Сандански

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 50 госта


cron