начало

Адвокати обявиха мирен протест пред съдебните палати срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест пред съдебните палати срещу избора на главен прокурор от този ВСС

Прокуратурата погна хасковския астролог

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот karlson » 22 Апр 2009, 17:46

Така формулирано такъв текст трябва да се ситуира в глава първа (Не че сега не може да не се образува за диверсия или вредителство - и без това в НСлС си нямат работа...)
karlson
Потребител
 
Мнения: 227
Регистриран на: 29 Юни 2007, 11:38

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот donna » 22 Апр 2009, 18:41

Срамът, позорът и падението на Русе.....НЛО....тука дали има осъдени ,я русенци да кажат :D :D :D :D :D :D


http://bufonet.com/?p=247
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот kokoto » 22 Апр 2009, 22:30

eastwest, ще ти благодаря за краткия и точен отговор, въпреки прозиращата неприязан. Мисля, че и колежката ти можеше да изкопира набързо чл.11 или дори само да каже "Вж.чл.11" вместо да пише подмятания - това ми е било единственотo оплакване. Нека не подценяваме и простите неща и не ги заравяме в егото си. Оставам с впечатление, че и на много ваши колеги се губят, след като различни юристи имат различни мнения по такива "прости въпроси за професионалисти" - затова и зададох първоначално въпроса от там, докъдето съм го разбрал.
kokoto
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 22 Апр 2009, 06:11

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Апр 2009, 22:45

Аз бих ги осъдил, ако бях съдия - тези красавци, те са любимците на народа - нали, дали?

Впрочем това ми идва сега - след близо 15 години. Иначе си го спомням - действието беше брутално, дори собствената ми майка беше стресирана, беше тъп номер, както и да е. Но, тогава им се възхищавахме на "Кукувците". Да, така беше - имахме някаква нужда да викаме срещу държавата и това беше изхода - чрез "Ку-ку", за което им благодарим.

А иначе - Емил Лещански ми е любим - от известно време, но нямам против, да го поосъдят малко - все пак е налудно да вдигнеш града на Хасково под тревога.

Както и да е.
Не може да се отговаря на лични съобщения, без да активирате своите лични съобщения.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5361
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот eastwest » 22 Апр 2009, 23:04

kokoto, няма неприязън в случая. Peace !

Бих искал всички да си припомним, че по идея предназначението на чл.326 от НК е да бъдат санкционирани онези, които звънят на тел. 112 (166, 160 и т.н.) със заблуждаващи повиквания.

Незаконосъобразното тълкуване води до абсурдния извод, че прокуратурата може да започне наказателно производство и срещу учените от НАСА за това предупреждение:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=273633

Дано хасковлии не се изнесат на друга планета след тази новина. :mrgreen:
eastwest
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 22 Дек 2006, 14:59

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот kalahan2008 » 22 Апр 2009, 23:09

Това са пълни глупости - от астролог да се търси наказателна отговорност. Всеки може да си прави каквито иска прогнози - а това, че има луди, които му се връзват, си е техен проблем :!: То тогава да съдят и Минчо Празников, че не познал снега или гръмотевиците :!:
Случаят с АЕЦ беше малко по-различен - там не се предсказваше бъдещо несигурно събитие (земетресение), а направо се инсцинира кризисна ситуация тук и сега. Ако някой беше се пошегувал, че Хасково е сринато до основи, тогава щяхме да сме в жанра на "Ку-Ку".
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4231
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Апр 2009, 23:22

Хасково е много хубав град, някой път го посетете.

Главната улица е наречена на Сан-Стефанския мирен договор.

Представлява една мраморна алея - красива и пълна с цветни лехи.

Впрочем в Хасково правят едни от най-хубавите кебапчета (кебабчета) в България.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5361
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот portokal » 23 Апр 2009, 00:36

Преди много години на Главната в Пловдив имаше концерт на някакъв фолксъстав. Той изпя, наред с другите песни, една за "голямо село Хасково". Ние минавахме с една приятелка и се спряхме да послушаме. При тия думи от песента само дето не се затъркаляхме по земята от смях и кеф. Детска работа.
А Хасково наистина е хубав град. Винаги ми е било приятно да ходя там.

Всъщност учили сме и в училище, че голямото село Хасково някога се е конкурирало със съседното голямо село Узунджово по важност.
Нещо като голямото село Сливен и голямото село Ямбол - ама да не си изкарам боя, че във форума има и сливналии, и ямбо...ллии(?). :oops: :P
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5518
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот kalahan2008 » 23 Апр 2009, 08:10

Сливен, Ямбол...все тая...враждата е като Монтана и Враца, напр. Бай Тошо не искаше да идва в Ямбол на гости (не знам защо :roll: ), Слави Трифонов го набиха едни мутри в едно ямболско заведение и не смее вече да идва там, Радой Ралин се срамува, че е родом от Ямбол и навсякъде казва, че е от Сливен...същото и с Йордан Лечков, който е от гр. Стралджа, Ямболско (ама всички знаят, че е от Сливен, нали :wink: )
Враждата между двата града датира от турското робство (опс...владичество :oops: ), заради някаква закачка за някакъв лъв и магаре, не помня вече. В Бай Тошово време - по военна линия (Ямбол все още е под шапката на Сливен). Тогава имаше повече стоки в Сливен и т.н.
Сега обаче и двете села са един дол дренки :D Дори в Ямбол въздухът е по-чист и климатът по-хубав. Имаше една рубрика по "Ку-ку" (или "Каналето", не помня), казваше се "Месни изроди" и там канидат-кметовете на Ямбол Ямболски и на Сливен - Сливенски (както на София - Софиянски :mrgreen: ) предложиха да се обединят циганските махали на двата града (и без това Петолъчката е баш по средата :D )
Но да се върнем на Хаскюву :D
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4231
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот kpavlova » 23 Апр 2009, 08:57

Прочу се Хасково по целия свят, ведно с прилежащата прокуратура, а астрологът е вече мъченик :oops: :) Веднъж съм ходила там, но ми е много смътен спомена.Имам състудентка от там.
Направих бърз преглед на печата сутринта :oops: ..и изчетох: за конституционното право на свобода на прогнозирането :), предсказването, проклинането и др.сродни права на мнение, за човешкото право на поглед към бъдещето и др.сродни права на информация на хасковлии,че трябва да се отнесем с разбиране към частните претенции на граждани срещу астролога и с неразбиране към претенциите на държавата срещу същия :) .Познал за земетресение, но в Афганистан, а кампанията срещу него била политическа :) .В Италия астрофизик познал за земетресението, но никой не му обърнал внимание, а от Гражданска защита си упражнили директно свободата на словото и го нарекли "идиот " :oops: : И така докато стигна до хороскопа, рядко го чета , но сега напълно се демотивирах :oops: От нищо нещо и от нещо нищо :oops: .Има какво да се разследва,предполагам, има и срещу кого в сеизмичната ни държава, а бедния астролог не е даже в топ-десет :)/ не че съм чела такъв списък/
kpavlova
Активен потребител
 
Мнения: 1474
Регистриран на: 07 Фев 2006, 23:29

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот portokal » 23 Апр 2009, 09:01

Не искам да отклонявам повече темата от Хасково, само да вметна, че закачката за магарето са си я харесали и габровци и севлиевци (магарето играело ролята на севлиевски влак, но габровци го изяли и затова през Севлиево влак не минава). Сливен и Ямбол си имат гари, обаче нямат пряка жп връзка помежду си - сигурно защото се мразят. :wink:
Но наистина стига толкова за градове, да се върнем към астролога.

...че трябва да се отнесем с разбиране към частните претенции на граждани срещу астролога и с неразбиране към претенциите на държавата срещу същия

Екимджиев? И аз го четох.

...а бедния астролог не е даже в топ-десет

Топ еди-колко си на най-корумпираните обеща да направи партията на Яне Янев, но и това е отделна тема. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5518
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот eastwest » 23 Апр 2009, 13:43

Не съм склонен да мисля, че в случая е налице и противоправност като предпоставка за наличие на деликт.
Изцяло споделям схващането на Траян Конов за противоправност - състояние на засягане на обекта на чуждо абсолютно субективно право.
Не споделям схващането, че противоправността следва да се извлича от правилото "не вреди дригиму".
Иначе се смесват вредите като негативни последици и понятието за противоправност.
Има една чудесна монография на Конов по тези въпроси.

Та кой е засегнатият обект на чуждо абсолютно субективно право в случая, та да се твърди че е налице деликт ?
Откъде се извлича гражданската противоправност в случая от адвокат Екимджиев ?
В този смисъл частноправните претенции едва ли биха били твърде основателни.

Цялата сага с образуването на наказателно дело е една история за 100%-ви прояви на популизъм. Мисля си обаче, че като се прекрати делото, тези "оригиналничения" на прокуратурата ще изглеждат доста по-смешни, отколкото в момента.
eastwest
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 22 Дек 2006, 14:59

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот kpavlova » 23 Апр 2009, 14:54

От училището си спомням :oops: , тъй че може и да дефектира :oops: - състояние на нарушеност на блага, дето са обект на суб.права.И вредата е последица, а не елемент на правонарушението.
примера с велосипеда, май беше велосипед :oops: .
Вредата е някаква негативна последица, а не самото нарушаване на правата.Та ако някой ми открадне велосипеда/ който не умея да карам :) /,но приемаме, че мога, но е минус 10 градуса навън през януари, през февруари също е така, през март полицията ми го върне, правото ми на собственост е нарушено/ да ползвам правомощието/, но вреди не съм претърпял, няма последица, няма пропуснато удоволствие..., а спестена пневмония.Така и така нямаше да карам на минус 10 градуса, така и така не мога да карам колело.Къде е вредата?
Сега..в Хасково ..си мисля, че по НП път щеше да си е по -добре :) от по ГП
Иначе -
кой е засегнатият обект на чуждо абсолютно субективно право

психическото здраве на всеки член на колектива :) Не го мисля сериозно :)
kpavlova
Активен потребител
 
Мнения: 1474
Регистриран на: 07 Фев 2006, 23:29

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот portokal » 23 Апр 2009, 15:02

Също мисля, че няма противоправност. Как ще формулираме задължението - какво да не правиш? И то така, че да не го "сблъскаме" със свободата на изразяване на мнение, например.
Не ми харесва гражданите да нямат право да изразяват мрачните си прогнози и очаквания. Не неверните си сигнали.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5518
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот kpavlova » 23 Апр 2009, 15:14

Ами..не миждам как ще се формулира задължение за вярно мнение или правилно мнение/нак.противоправност на прогнозата вече я игнорирахме, да беше останала поне обективно, че субективно да е непредпазливо :oops: /.И като е просто мнение...Свободата на чуждото мнение върви комплект с последиците от неговата убедителност, дето трябва да се понесат.Съвсем не може ГИ.
kpavlova
Активен потребител
 
Мнения: 1474
Регистриран на: 07 Фев 2006, 23:29

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот laridii » 24 Апр 2009, 20:55

:D :D :D
Колеги, наказателното право не е сред силните ми страни, но не мога да не забележа, че случая не е за нас юристите, а за медиците. За ясновидеца ясно - кукувица. Ами хасковлии, колко им е акъла да вярват не на учените, а на врачки, че и на палатки излезли и билети анулирали :roll:
Да вземе да се сеизра министрество на здравеопазването да направи поредица от профилактични прегледи психическото здраве на хасковлии. А защо не и министерство на образованието да организира за тия хасковски тикви, лекции по въпросите на сеизмологията. Ясновидецът си е перко, защо да го съдят за невежеството на цял един град.
laridii
Потребител
 
Мнения: 353
Регистриран на: 06 Окт 2008, 09:57

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот vetre » 24 Апр 2009, 22:05

Абе той народа явно много е изпростял,за да се вържат на такива
прогнози от такива хора,както и да гласуват за комуняги от които
само бели на държавата.
vetre
Потребител
 
Мнения: 388
Регистриран на: 24 Юли 2008, 20:11
Местоположение: скапана държава

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот donna » 25 Апр 2009, 20:41

:D Тука преди 10-15 мин имаше земетресение , в Русе също е имало в Тутракан ...,я Хасковлиите да кажат пре тях как е :wink:
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: Прокуратурата погна хасковския астролог

Мнениеот bebitor » 26 Апр 2009, 15:36

Да, полюля ни снощи. Ами човекът може да не е улучил с точност датата и мястото, но чак пък присъда за това :| :| :|
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител
 
Мнения: 1851
Регистриран на: 28 Мар 2007, 18:36
Местоположение: Пловдив, Русе

Предишна

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 41 госта


cron