начало

Адвокати обявиха мирен протест пред съдебните палати срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест пред съдебните палати срещу избора на главен прокурор от този ВСС

2те убийства пред Соло

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


2те убийства пред Соло

Мнениеот city24 » 20 Апр 2009, 21:46

Какво мислите за случая с двете убийства пред дискотека Соло?
city24
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 04 Мар 2009, 13:05

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот city24 » 20 Апр 2009, 22:42

Според Вас, по кой съсав прокуратурата ще повдигне обвинение? За убийство на повече от едно лице(116 мисля че беше) и нанасяне на телесна повреда на 3то? Ако е така както го представят медиите , каква присъда ще получи убиецът?
city24
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 04 Мар 2009, 13:05

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот REVOLUTION » 21 Апр 2009, 10:01

Възможни са няколко различни квалификации в зависимост от установените фактически обстоятелства.Засега медиите изнасят противоречива информация.Не е изключено и да има превишаване на НО или афект , ще видим.Но аз засега ще взема да се откажа да ходя по дискотеки.Не ща да ме заколят заради едно битово спречкване.Лично за мен това е показател , че обществото е в страхотен упадък и деградация.Злобата и саморазправата вземат връх все повече.Хората се разхождат с ножове , боксове , пистолети и за най-малко пререкание започва сблъсък на живот и смърт.Косата ми настръхва! :?

П.П
Правя заключението за упадъка , защото заподозреният за убиството е студент, работил е в известна компания , израстнал е в едно интелигентно семество.Пострадалите също са студенти и спортисти.Тоест това не са психопати , в някое смалчано и забравено от бога селце , а представители на интелигенцията в столицата на България на метри от съдебната палата , като едно момче от компанията на пострадалите , тази сутрин разказваше , че не е видял добре какво е станало , защото в началото на инцидента е цитирам "пикал върху съдебната палата". :?
REVOLUTION
Активен потребител
 
Мнения: 4455
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 11:26
Местоположение: гр.Пловдив

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот punisher » 21 Апр 2009, 10:36

Това е поредният случай,който е последица от възпипатието и манталитета ни.
Абдикацията на държавата е взела връх и става все по-трагично.Агресията и злобата са принцип и ако не са "твои" качествата,следователно ти си смотан,аут и задръстен според днешните ни порядки.
Контрол му е майката и всичко тръгва от семейството.Затова когато създаваш такова,е необходимо да поемеш отговорността да създадеш,възпиташ и отгледаш човек,а не консуматор.
Жално ми и за днешните тарикати.
punisher
Потребител
 
Мнения: 576
Регистриран на: 14 Яну 2008, 18:01
Местоположение: Пловдив

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот miriam » 21 Апр 2009, 10:49

да се сбият пред дискотека , при което да си разменят по някой шут/юмрук е нежелателно , но е едно; да тичаш и да наръгаш с нож трима човека , в гърбовете, двамата смъртоносно-мисля, че е съвсем друго....
да хвърлиш камък ? да гръмнеш във въздуха с оръжие? да нанесеш удар с предмет/ с ръце? Но да пробождаш с нож....нещата са други и доста по особени.
Винаги предпоставя предварителния устрем да влезеш в пряк контакт , както и да нанесеш пробождане и от там-да причиниш тежки увреждания. Да удряш с нож е лично.
не мисля че е младежко , нито че е типично за масовката млади хора;
обществото си е загнило , но конкретният индивид вероятно е твърде обширна съдебно-психологическа находка...
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот REVOLUTION » 21 Апр 2009, 10:54

miriam написа:да се сбият пред дискотека , при което да си разменят по някой шут/юмрук е нежелателно , но е едно; да тичаш и да наръгаш с нож трима човека , в гърбовете, двамата смъртоносно-мисля, че е съвсем друго....

Aз също си мислех , че е станало така , но не е съвсем така.Прободните рани са получени по време на боя.Единствените , които са избягали по-късно са извършителя и хората от неговата компания.Пострадалите не са бягали.Не е установено със сигурност как са нанесени ударите(освен , че са в гърба...но и това е медиина информация).Очевидеца , който беше тази сутрин в НТВ , предположи , че докато са се биели , убиеца е заобикалял в гръб и е нанесъл ударите!
Според майката на заподозрения , последния й е казал , че са били нападнати и са почувствали реална опасност за живота си , като един от приятелите му е бил на ръба на смъртта , след като е получил удар в лицето с чаша , което е причинило множество порязвания , след което му е нанесен побой по главата до степен , че приятелят му е престанал да мърда.Приятелят на пострадалите призна , че е имало удар с чаша , но настояваше , че те са се отбранявали.Според заподозрения , конфликта е тръгнал , след като пострадалите грубо са им забранили да говорят на английски(тои е бил на почерпка със колегите си от компанията , в която работи , който са чужденци-мисля от някоя от скандинавските страни) , тъй като се намират в Бг , а след като те не са престанали, са ги нападнали.
Разказвам само , за да покажа , че случаят не е изяснен напълно , за да се направи нак. квалификация!
Последна промяна REVOLUTION на 21 Апр 2009, 11:04, променена общо 2 пъти
REVOLUTION
Активен потребител
 
Мнения: 4455
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 11:26
Местоположение: гр.Пловдив

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот miriam » 21 Апр 2009, 10:59

не съм слушала сутрешните блокове...
но някак, едната компания хептен много жертви дала?
ще речеш , дедо му хайдутин /тате , мама/ и той ербап на дедо си-другите като са смотани ,що тръгват да се пробват....?
па и голи ръце от едната страна , а ножа в гърбовете от другата?!
но нека не гадаем , мисля че случаят дълго ще огласява медийното пространство и ще се изредят и обвинителни, и защитни версии в изобилие-жалко за загиналите младежи.... :cry:
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот REVOLUTION » 21 Апр 2009, 11:03

miriam написа:не съм слушала сутрешните блокове...
но някак, едната компания хептен много жертви дала?


Поради единствена причина , че не са били въоръжени , според мен , но разбира се това са догадки , които нямат значение.
REVOLUTION
Активен потребител
 
Мнения: 4455
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 11:26
Местоположение: гр.Пловдив

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот popo45 » 21 Апр 2009, 16:41

Не са били въоръжени защото не са смятали да се бият с никой.
Другата група пък са били въоръжени и впоследствие нападнати.
Много и мътна.
popo45
Потребител
 
Мнения: 118
Регистриран на: 31 Яну 2009, 22:29

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот city24 » 21 Апр 2009, 18:48

Според майката на заподозрения , последния й е казал , че са били нападнати и са почувствали реална опасност за живота си , като един от приятелите му е бил на ръба на смъртта , след като е получил удар в лицето с чаша , което е причинило множество порязвания , след което му е нанесен побой по главата до степен , че приятелят му е престанал да мърда.Приятелят на пострадалите призна , че е имало удар с чаша , но настояваше , че те са се отбранявали.


Интересно ми е какво ще кажат адвокатите на задържания.
От изложеното по-горе, според мен ще пледират или отбрана или афект.
Чудя се и как ще му квалифицират вината - пряк, евентуален умисъл , небрежност или самонадеяност.

Ето и малко от една статия за убийството на Стоян Балтов.
Заподозрените за убийството на студента Стоян Балтов Вили Георгиев и Александър Данаилов ще бъдат обвинени в умишлено убийство. До този момент разследващите органи говореха за причиняване на смърт по непредпазливост.
city24
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 04 Мар 2009, 13:05

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот city24 » 21 Апр 2009, 19:22

Това че се е предал може ли да е смекчаващо вината обстоятелсто, макар че се е укривал 2 дни и е било въпрос на ден или два да го намерят?
city24
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 04 Мар 2009, 13:05

Re: 2те убийства пред Соло

Мнениеот miriam » 21 Апр 2009, 19:26

това , че се е предал ще се пледира , а доколко ще хване ред и файда -друга бира;
стига препира пък ти с конкретика, въоръжи се с търпение , тепърва версии ще се редят и страните ще се пробват в риторика -още няма експертизи готови , нищо не може да се говори извън махаленски коментари и дружеско-колегиални вметки по материята , и то по принцип....
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 63 госта


cron