начало

Адвокати обявиха мирен протест пред съдебните палати срещу избора на главен прокурор от този ВСС Адвокати обявиха мирен протест пред съдебните палати срещу избора на главен прокурор от този ВСС

Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот plamena26 » 16 Апр 2009, 13:48

Първо да уточня че слагам темата тук, тъй като за производство за което става дума субсидиарно се прилага НПК.
Напоследък в медиите се дискутира една прогноза относно земетръс от човек които меко казано е далече от сеизмологията.Още миналата седмица колеги от въпросния град пропищяха че цялата им рода се натискала по празниците да идват в София на гости :lol: .
Въпросното лице прогнозирало труса е астролог!Този човек си вярва че заради разположението на планетата Плутон със сигурност на 19 април и точни часове са дадени, ще стане земетресение, което ще унищожи града.Въпросния регион не е сеизмична зона и такова земетресение е абсолютно невъзможно да стане.Вследствие на прогнозата цял град е в паника.
Според вас следва ли прокуратурата на основание чл.157 от Закона за здравето да иска настаняване за задължително лечение на въпросното лице.Аз лично чистосърдечно си признавам че ако някой в съдебна зала дойде и ми ги говори тези неща и го усещам че си вярва заминава директно на 3-месечен стационар.
Безспорно има много такива индивиди, но този е известен вече публично и може да бъде прибран.Според мен човек които си е измислил подобни неща е крайно опасен за обществото.Той може да убие случаен човек под предлог че е извънземен шпионин.След аутопсията ще обяви че тялото е подменено от правителството, което участва в конспирацията.Разбира се психиатър-специалист ще се произнесе относно заболяването, но за последния месец 10-на подобни имах и смятам че се касае за тежка форма на параноидна шизофрения, за която са характерни налудни идеи свързани с масово унищежение.
plamena26
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 19 Ное 2006, 12:28
Местоположение: София

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот kpavlova » 16 Апр 2009, 13:54

Е, чак да е опасен за себе си и околните,по непосредствения начин на ЗЗ, много му е ПЛ/ЗЛ :lol: То много народ - все радикални песимисти ще излезе да са за там.

Този човек си вярва че заради разположението на планетата Плутон със сигурност на 19 април и точни часове са дадени, ще стане земетресение, което ще унищожи града.Въпросния регион не е сеизмична зона и такова земетресение е абсолютно невъзможно да стане.Вследствие на прогнозата цял град е в паника

Да се почака за всеки случай да мине 19 април :oops: , и после - нещо около 326 :) винаги може да се премине към лечение, и по НПК :) ?
kpavlova
Активен потребител
 
Мнения: 1474
Регистриран на: 07 Фев 2006, 23:29

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот punisher » 16 Апр 2009, 14:02

Според вас следва ли прокуратурата на основание чл.157 от Закона за здравето да иска настаняване за задължително лечение на въпросното лице.

Вече съм мн добра в тази процедура :D
Права е kpavlova,аз лично ще си стискам пръстите цял ден от страх............. :mrgreen:
punisher
Потребител
 
Мнения: 576
Регистриран на: 14 Яну 2008, 18:01
Местоположение: Пловдив

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот sunrise » 16 Апр 2009, 14:16

Мен, ако ме питате , колеги, по-скоро за настаняване са тези дето му се връзват . Щот не се знае дали той си вярва или има далаверка някаква в цялата работа, може за застрахователи да работи човека.
sunrise
Активен потребител
 
Мнения: 3621
Регистриран на: 04 Юни 2007, 14:34

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот system » 16 Апр 2009, 14:19

Преди петнайсетина години имаше една такава "пророчица" - Мария Цвигун от Украйна, която известно време се размотаваше и в България. Мисля, че организацията им се именуваше Бялото братство, макар да нямаше нищо общо с дъновистите. Първо беше предсказала Апокалипсиса на 23.09.1993 г. Мина датата - нищо. После го "отложи" някъде есента на 1994 г. По тоя повод в Украйна се изсипаха сума ти привърженици, които се готвеха да посрещнат Второто пришествие. Малко преди сюблимният момент да настъпи, украинската полиция прибра Мария Цвигун, защото се опасяваха да не провокира самоубийства, и тя в участъка взе да ги анатемосва - даже снимката й имаше в "24 часа". Не знам заради ареста ли, защо, но и втория път ни се размина свършека на света.
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот razli4na » 16 Апр 2009, 14:58

Тъй де, ама се сещам за библейския Ной- и на него никой не му е вярвал, че ще има потоп. Вземали са го на подбив и му са се чудили за това корито, дето го прави. Накрая- знаем.
Права е Павлова- почакайте датата и за друг път ще се знае дали да му се вЕрва. Боже, като си помисля какви щури обещания минаха- то не бяха 800 дни, то не бяха... Ако ги бяхме вкарали всички в отделенията, каква ли щеше да е разликата- ние и сега ги храним на държавна издръжка.
razli4na
Активен потребител
 
Мнения: 1292
Регистриран на: 07 Юни 2007, 14:22

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот Melly » 16 Апр 2009, 15:17

system написа:Преди петнайсетина години имаше една такава "пророчица" - Мария Цвигун от Украйна, която известно време се размотаваше и в България. Мисля, че организацията им се именуваше Бялото братство, макар да нямаше нищо общо с дъновистите. Първо беше предсказала Апокалипсиса на 23.09.1993 г. Мина датата - нищо. После го "отложи" някъде есента на 1994 г. По тоя повод в Украйна се изсипаха сума ти привърженици, които се готвеха да посрещнат Второто пришествие. Малко преди сюблимният момент да настъпи, украинската полиция прибра Мария Цвигун, защото се опасяваха да не провокира самоубийства, и тя в участъка взе да ги анатемосва - даже снимката й имаше в "24 часа".
Не знам заради ареста ли, защо, но и втория път ни се размина свършека на света.


Но кайсийките цъфтят и връзват, нали? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 8012
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот plamena26 » 16 Апр 2009, 15:40

Ето какво витае из медиите.

Хасково е в истинска паника, след като астрологът Емил Лещански потвърди прогнозата си за разрушително земетресение в града на Великден - 19 април. Сеизмолозите обаче са категорични, че в този ден земята под Хасково ще остане спокойна.
Хасковлии обаче готвят караваните и колите да бягат надалече. Те вече знаят прогнозата на Лещански, че трусовете от седма степен по скалата на Рихтер ще бъдат три, предаде БЛИЦ.
Първият трус щял да бъде в 4 часа сутринта, твърди астрологът, вторият - в 8 часа, последният - в 12 часа на обяд, когато печеното агнешко се слага на масата :shock: :shock: :shock: . Колкото повече наближава светият ден, толкова по-масова става психозата. И вместо да купуват сладки и козунаци, хасковлии се готвят да бягат надалече, защото по думите на Лещански “ще има разрушения и жертви“. Нямало да прилича на апокалипсис, но доста хора щели да загинат.
Жителите на града от крайните квартали, които живеят в първите построени в Хасково панелки, са сигурни, че жилищата им няма да издържат, защото са строени преди 20-30 години. И един такъв мощен трус ще ги срути. Хората, които живеят в такива панелки вече са си стегнали куфарите с най-необходимите документи и се мислят дали да не изнесат и от по-ценните мебели :lol: :lol: :lol: .
Местните сеизмолози обаче категорично не са съгласни с предсказанията на Лещански за трусове на земята под Хасково. Те са категорични, че тези предсказания са най-малкото несериозни, защото районът тук не е сеизмична зона и е изключено да има такава земетресение за каквото говори Лещански. Операторът от Сеизмичната станция в Димитровград Йордан Георгиев заяви, че на Великден земята под Хасково ще остане спокойна и призова хората да не изпадат в паника. Най-близкият разлом до Хасково е Чирпанският, където през 1928 година, точно на Великден, силен трус е люлял земята и е имало много жертви и разрушения. Но няма логика това да се повтори и сега, категорични са специалистите.
И въпреки уверенияа на сеизмолозите хасковлии масово се страхуват за покъщнината си, споделят хасковски застрахователи. Заради мрачната прогноза на астролога двойно са скочили застраховките "Домашно имущество" в града тези дни, показа проучване на Haskovo.info. "Ако преди сме правили по 5-6 такива полици дневно, сега броят им е над 15, каза Николай Балканов. Той работи в една от най-големите застрахователни фирми в Хасково. Доста клиенти идвали в офисите и питали директно за щети от земетресение.

Май последния абзац дава отговор на някои въпроси.Ама квалификацията по 326 малко трудно ще издържи.Аз си мисля че събитието следва да се случва в момента :( .Например: Има пожар в съда!А не - След 3 дни съда ще гори :P .
plamena26
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 19 Ное 2006, 12:28
Местоположение: София

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот system » 16 Апр 2009, 15:56

Melly написа:
Но кайсийките цъфтят и връзват, нали?


Че как иначе ! И да ни люлее, и краят на света да дойде, първо ще му пийнем за кураж по една кайсиева ракия със зелена Великденска салата. Пък после ще му мислим :wink:
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот katerinakuch » 16 Апр 2009, 16:11

И аз като sunrise, смятам, че проблемът си е в тези, които вярват в подобни неща и се притесняват.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1162
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот Melly » 16 Апр 2009, 16:45

system написа:Че как иначе ! И да ни люлее, и краят на света да дойде, първо ще му пийнем за кураж по една кайсиева ракия със зелена Великденска салата. Пък после ще му мислим :wink:


Точно така,System ,
Както винаги с прав! :wink:
Айде де, нЕма да си образуваме нерви, Я... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Напоследък ми е нещо ей така, празнично.... Изображение
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 8012
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот REVOLUTION » 16 Апр 2009, 19:02

След малко ще пуснат репортаж по случая по НТВ-новините!

А аз баж по празниците отива там , в епицентъра. :cry: :cry:
REVOLUTION
Активен потребител
 
Мнения: 4455
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 11:26
Местоположение: гр.Пловдив

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот plamena26 » 17 Апр 2009, 16:34

Завиждам ти благородно REVOLUTION :P , аз ако знаех какво ще става там щях да приема поканата на една колежка от Пловдив, която е родом от този регион и има къща в близкия курорт Минерални бани.Доколкото знам е на 8-10 км от Хасково.Ако хората наистина напускат града ще се отвори много, много работа след празниците за дознатели, прокурори и наказателни съдии в Хасково.Това ще е идеалното място за кражби на воля, щом и бабите които постоянно гледат кой идва и си отива отпрашат за селата.Вижте какво е казал последно вестителя.Може да не го бесят, но ще го въдворят.

Ако бъркам за труса, нека ме обесят. Това заявява в интервю за днешния брой на вестник "Уикенд" астрологът Емил Лещански, чиято прогноза за ужасно земетресение, което ще срине Хасково на 19 април, паникьоса града и региона. Той потвърждава и думите си пред Haskovo.net, че ще има трусове през четири часа - в 4, в 8 и в 12 часа на 19-и.

Съжалявам, че предупредих хасковлии, продължава астрологът. Обиден съм им. Чета разни форуми в нета и се ужасявам. Пишат ужасно неграмотни хора, които бъркат "е" с "и".

Очаквам след земетресението да ми звънят от Хасково, но отсега казвам, че няма да говоря с тях и ще затворя телефона, предупреждава Лещански.

Ако няма земетресение, аз съм готов да си понеса съдбата – нека ме обесят. За себе си не се притеснявам. Но аз видях труса, видях жертви. Имам и други аргументи освен астрологически, казва той. На въпрос какви са тези аргументи, Лещански отговаря: божествени. :shock:

Отдавна имам постоянна връзка с небето :lol: , но не искам да го афиширам, твърди той. Не искам да ме наричат екстрасенс, защото не съм такъв, казва Лещански.
plamena26
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 19 Ное 2006, 12:28
Местоположение: София

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот system » 19 Апр 2009, 23:43

Колеги, вече е 19 април и е почти полунощ. Ако има някой от Хасково, да се обади. Какво става, живи ли са и тресе ли ги :wink: ?
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот Melly » 20 Апр 2009, 01:09

system написа:Колеги, вече е 19 април и е почти полунощ. Ако има някой от Хасково, да се обади. Какво става, живи ли са и тресе ли ги :wink: ?


Боже Господи каква телепатия, System :shock:
Не знам за Лещарски, но явно в момента действаме като предавател и приемател. Улових мислите ти...
Нема начин и ти да не си уловил моите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 8012
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот system » 20 Апр 2009, 07:56

Боже Господи каква телепатия, System :shock:
Не знам за Лещарски, но явно в момента действаме като предавател и приемател. Улових мислите ти...
Нема начин и ти да не си уловил моите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Улових ги ... само че насън :oops: защото малко след поста ми съм заспал. Явно на сакралната дата - 19 април ракията ми е дошла много :wink: .
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот portokal » 21 Апр 2009, 13:08

И кво сега, ще го настаняват ли някъде, или ще го обвиняват в тероризъм, както пише тук? :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5518
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот razli4na » 21 Апр 2009, 13:42

Човекът може да противопостави грешка в изчисленията:
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2095611

Пък хасковлии сигурно са щастливи, че първоначалната прогноза им се е разминала, при което вместо да го съдят, може даже да го почерпят.
razli4na
Активен потребител
 
Мнения: 1292
Регистриран на: 07 Юни 2007, 14:22

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот bebitor » 21 Апр 2009, 21:55

В противовес с общоприетото, всъщност астрологията е изключително ТОЧНА наука. Тя не е ала -бализмите, които се пишат по вестниците, ами се обосновава на сложни математически изчисления. Да се отрича влиянието на планетите, особено върху природни явления, означава да се отрича например влиянието на луната върху приливите и отливите. Друг е въпросът доколко астрологът е наистина астролог, доколко са му точни изчисленията и как е разчел въпросните аспекти :lol:
И ако всеки, който допуска грешки, го настаняваха принудително, нямаше да останат хора вън :D
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител
 
Мнения: 1851
Регистриран на: 28 Мар 2007, 18:36
Местоположение: Пловдив, Русе

Re: Задължително настаняване на астролог-леко празнична

Мнениеот kalahan2008 » 21 Апр 2009, 22:10

Астрологията – най-древната точна наука
"Задачата е:
Майка родена – 21.05.1919 г. - дневно раждане
Баща роден – 07.11.1914 г. - дневно раждане
Каква ще е зодията и пола на първото им дете?

Решение: Графичното изображение на решението (вижте на фиг. 4)
Намираме точката, в която са се намирали слънцата на родителите в момента на раждането им.
- За майката - приблизително в края на зодия Телец – около 29 градус.
- За бащата –приблизително в 13-тия градус на Везни.
В тези точки строим ЛКС за през деня.
Построяваме съответните точки за Телец и Везни в ЛКС - дневна.
Знакът Везни е с електрически характер и не извършваме трансформация.
Знакът Телец е с магнитен характер и го трансформираме в електрически. Токът е по-мощен и по-предпочитан фактор при преместване на материя, отколкото е магнитното поле /смисълът е такъв, че тока може да мести малки количества дълго време, а магнитното поле е необходимо да премести наведнъж цялата материя, което даже при зачеването е по-трудно за реализация./
Само когато съществува забрана или невъзможност за реализация по направление на токовия вектор е възможно да се премине към използване на магнитна сила за местене на материя при процеса на зачеване.
Събираме векторно токовите компоненти на майката и бащата. Получаваме направлението, по което може да се появи първото им дете: Дева или Риби"
:mrgreen: :mrgreen:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4231
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Следваща

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 71 госта


cron