начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Моля за разяснение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за разяснение

Мнениеот manjana » 16 Сеп 2008, 13:52

Ако някой може да ми разясни следното ще съм му много благодарен:

При измами свързани с предоставяне на фалшиви фактури до какви суми се счита за големи и особено големи размери, какви наказания предвижда закона, ако лицето не е осъждано.
manjana
Младши потребител

Re: Моля за разяснение

Мнениеот advokat__nikolov » 16 Сеп 2008, 23:02

manjana написа:Ако някой може да ми разясни следното ще съм му много благодарен:

При измами свързани с предоставяне на фалшиви фактури до какви суми се счита за големи и особено големи размери, какви наказания предвижда закона, ако лицето не е осъждано.

Задайте въпросите на лични и ще Ви отговоря на въпросите !
advokat__nikolov

Мнениеот pokerman » 16 Сеп 2008, 23:08

големи размери- от 70 до 140 мин. работни заплати
особено големи размери- над 140
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 16 Сеп 2008, 23:11

pokerman написа:големи размери- от 70 до 140 мин. работни заплати
особено големи размери- над 140

Браво, колега !

Винаги консултирай хората. Те имат нужда от нашта помощ !
advokat__nikolov

Мнениеот manjana » 18 Сеп 2008, 08:37

Благодаря за отговорите Ви, само като допълнение бих искал да попитам за да се окачестви едно деяние като длъжностно присвояване трябва ли задължително в длъжностната характеристика на субекта да е отразено че той може да се разпорежда с обекта на присвояване....т.е. като пример давам следното може ли служител който в длъжностната му характеристика не е записано като задължение да борави с пари и този служител не е Материално отговорно лице да бъде обвинен че е предоставял фалшиви фактури именно като длъжностно присвояване, или това ще си бъде документна измама и в зависимост от размера на сумите ще бъде в малки големи или особено големи размери

Предварително ви Благодаря!
manjana
Младши потребител

Мнениеот law_master » 18 Сеп 2008, 09:30

в НК изрично си пише: ''...връчени в това му качество или поверени или поверени му да ги пази или управлява, като се разпореди с тях в свой или чужд личен интерес се наказва за длъжностно присвояване с...''
Това е т.нар същинско длъжностно престъпление и субекта не би могъл да го извърши ако не притежава предвиденото качество.
Ако няма право да прави това, както вие казвате, тогава ще е налице чл. 212 ал. 1 или 2, зависи, кой получава парите
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот manjana » 18 Сеп 2008, 09:46

Парите ги получава Материално отговорно лице което има пусната изрична заповед за това, това материално отговорно лице ги дава(без документ - ордер) на друго лице за да извърши разплащания в чиито задължения никъде не е записано че трябва да извършва такива, второто лице донася разходно оправдателен документ който в последствие се оказва подправен......но от кого? от Матер.Отг.Лице или от служителя направил разплащането..??
Та въпроса ми е кой от двамата и в какво ще бъде обвинен според мен ще го отнесат за длъжностно присвояване или за документна измама..
manjana
Младши потребител

Re: Моля за разяснение

Мнениеот palimsest » 18 Сеп 2008, 14:18

advokat__nikolov написа:
manjana написа:Ако някой може да ми разясни следното ще съм му много благодарен:

Задайте въпросите на лични и ще Ви отговоря на въпросите !

Правосъдното и Министерството на здравеопазването,както и образователното такова „предупреждават” на пазара е изпуснат недовършен продукт на родното висше образование,подвизаващ се под търговската марка-
Аз не съм адвокат.Аз съм ®Адвокат Николов® Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници".

Употребата на този недовършен продукт е равносилна на потребата на този по-долу:
Изображение
Изображение
Аватар
palimsest
Активен потребител

Назад към Наказателно право