начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

право за изясняване на вина при ПТП

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


право за изясняване на вина при ПТП

Мнениеот zsivka » 05 Юни 2008, 21:40

Има ли право водачът на превозно средства, претърпяло ПТП, да знае каква е вината му - съвина или едностранна вина? Ако наказателното постановление това не го уточнява и се говори просто за вина и КАТ отказва да даде информация за решението относно другия водач, откъде може водачът да разбере има ли право на обезщетение по гражданската отговорност на другия водач от съответната застрахователна фирма?
zsivka
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 05 Юни 2008, 20:58

Мнениеот zsivka » 06 Юни 2008, 23:28

Известно ми е за какво служи адвокатът. С риск да обидя почтената част от това съсловие ще споделя, че не е лесен въпросът с адвоката, ако насреща стои "виден местен бизнесмен", който парадира с милионите си. Така с помощта на адвокат стигнах дотам, че да бъда принуден да се откажа от дело, което би следвало да се води, тъй като в резултат на катастрофата получих средно тежки телесни повреди; отказах се, без да видя експертизата, защото се доверих на адвоката си, че съм нямал право, а в нея е установена скоростта на другия водач, която превишава 100 км/ч в градски условия; впоследствие тази скорост беше квалифицирана като "несъобразена" от служителя на КАТ, съставил акта; отказах се от водене на дело, без да получа никакво обезщетение... Стигнах дотук, защото се доверих изцяло на компетентността и почтеността на адвоката си.
zsivka
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 05 Юни 2008, 20:58

Мнениеот Gabi1 » 06 Юни 2008, 23:43

А сега де! При средна телесна повреда се завежда досъдебно производство, няма нужда Вие да водите каквото и да било дело. И тогава се установява виновния. Но след като говорите за експертиза, явно такова е било заведено и единствения вариант да се "откажете" е да сте заявили изрично, че не желаете деецът да бъде наказван. А това обикновено се прави след съответното заплащане. :wink: Или просто на адвоката Ви му е било ясно, че друг е виновния за ПТП-то. :lol:
Gabi1
Потребител
 
Мнения: 765
Регистриран на: 08 Ное 2006, 13:54

Мнениеот zsivka » 07 Юни 2008, 00:23

Или просто на адвоката Ви му е било ясно, че друг е виновния за ПТП-то.

Подигравателният Ви тон е твърде неуместен, особено като се има предвид имиджът на съдебната система в България. Твърдението Ви, което цитирам, би било логично, ако превишената с над 50 км/ч скорост в градски условия можеше да бъде оправдана. Отказах се от водене не дело, защото, повтарям, не ми беше показана експертизата, не знаех установените факти. Доверих се изцяло на адвоката си, не съм получил никакво обезщетение от другата страна. Впоследствие получих копие от експертизата и видях, че вината ми може да бъде изцяло оспорена.
zsivka
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 05 Юни 2008, 20:58

Мнениеот Clavdivs. » 07 Юни 2008, 00:26

Кьорав карти не играе.
Clavdivs.
Потребител
 
Мнения: 639
Регистриран на: 17 Апр 2007, 13:20

Мнениеот Clavdivs. » 07 Юни 2008, 00:29

Така и сега като модератор.

Моля темата да не се превръща в анализ на имиджа на съдебната система, пререкания кой какъв е и какви действия да извърши със себе си....

Мнения, които не касаят поставения въпрос, както и коментари на отговорите ще бъдат безприкословно трити.

Clavdivs.
Clavdivs.
Потребител
 
Мнения: 639
Регистриран на: 17 Апр 2007, 13:20

Мнениеот zsivka » 07 Юни 2008, 00:36

Моля, ако някой желае и може да отговори на поставения в началото въпрос, да го направи. В противен случай, моля за закриване на темата. Заяжданията са безсмислени.
zsivka
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 05 Юни 2008, 20:58

Re: право за изясняване на вина при ПТП

Мнениеот zelen » 07 Юни 2008, 08:44

zsivka написа:Има ли право водачът на превозно средства, претърпяло ПТП, да знае каква е вината му - съвина или едностранна вина? ...


Не разбирам защо ви интересуват правата на виновния според вас водач - причинил ви средна ТП.
Съсредоточете се върху вашите проблеми и започнете да разбирате, че това, какво ни се случва, до голяма степен е продиктувано от самите нас. Адвокатът, който ви е защитавал интересите, е работил така, както вие сте му указали.
Не си посипвайте главата с пепел, а се вземете в ръце и действайте, но не със сърцето, а с главата!
zelen
Потребител
 
Мнения: 479
Регистриран на: 30 Апр 2006, 14:29
Местоположение: София област


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 36 госта


cron