начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Неизбежна отбрана.Проблеми.Грешки на Окръжните съдилища.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот system » 25 Май 2008, 09:37

hasplu написа:хмммм - айде да подходим идиотски - моля г-н Николов да изброи признаците на престъпление, съгласно чл. 9, ал. 1, останалото е чесане на езици....

може и да ги изброява с 1, 2, 3 , 5 , 10, 14 , 20.....

Ооо, трудна работа за господин Николов. Нали първо трябва да прехвърли литературата за (колко беше) лева, за да намери къде го пише :wink:
Да му пуснем един джокер - ДВ от 1968 г., да търси между първите 30 броя :wink:
system
Активен потребител

Мнениеот Гост » 25 Май 2008, 13:43

REVOLUTION написа:
advokat_nikolov написа:Друго е при чл.12 ал.4

Вече деянието тук е общественоопасно и затова се обръщаме към субективната страна на престъплението.Тук вече извършеното е невиновно,но е общественоопасно.

Деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана поради уплаха и смущение е общественоопасно,но е невиновно извъшено,защото тук имаме престъпление от обективана страна,но пък липсва престъпление от субективна страна.

Да живее Наказателното право. :D

Ех , Николов , Николов , млад си още…..искаш да покориш света :lol: , но ще мине време и ще разбереш истинските неща от живота :wink: ………………. :lol: междодругото маркираното в червено от мен е грешно.Помисли си защо?Дори няма нужда да се обръщаш към скъпоструващата литература за хиляди левове , в закона е ясно написано!

О,да,колега,просто съм се объркал.Съжалявам!

Това деяние е общественоопасно!И правилно великият Върховен съд допуска срещу такова деяние неизбежна отбрана/както и при превишаване на нейните предели/

Но поради психическото състояние на дееца,законодателят е преценил,че вината тук е твърде незначителна,че да се търси наказателна отговорност от дееца.

В този случай-деецът се обявява за виновен и се освобождава от наказателна отгояворност.

Sarkis_999 каза:

"п.п Г-н Николов вашето поведение много ми напомня на държането на вашия колега от ЮЗУ - Крис_матурата. Тва си е болест вашето. Много високо летите , дано да имате парашути".

Ето я правилната квалификация.И се радвам,че най-сетне има човек,който ме разбра!

Това нашето с Крис си е болестно състояние! Липсва умисъл в действията ни.Просто сме си такива по природа!

Браво,Саркис,че си ме опознал,и че си разбарал на никой не мисля лошото,нито се надувам/просто съм си такъв/
Гост

Предишна

Назад към Наказателно право