начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

правилно ли деиства полицията

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот kosi98 » 03 Апр 2008, 14:59

На 25,03 работодателя ме извика да си взема трудовата книжка след подадено заявление от мое име по 327/2 преди 20 денаОще по телефона ме предупреди да си нося и да издам и ключовете от личното шкафче Качваики се го срешнах в предверието и без да си говорим се качих до счетоводството Там документите не бяха приключени както изисква закона и аз отказах да ги взема слизаики по стълбите го виждам че тои ме чака с полицаи и изобщо не слушаики какво му говоря за нередността на документите ме приканва да отворя пред него и полицая шкафа си Подозираки че може да ми крои номер му казвам че може и да не си нося ключовете след негово настояване и заплаха от разбиване на шкафа аз тръгвам да го отварям и виждам до самия шкаф едната си обувка която преди 20 дена съм заключил в него в този момент ми стана ясно че шкафа е отварян и можеби е сложено нещо в него с цел да ме дискредитират тъи като съм подел кампания срещу фирмата -сезираик ИТ и за незаконнота им строителство ДНСКВ този момент виждаики обувката му казах че номера няма да им мине и си тръгвам а те да си разбиват трошат и правят каквото искат.Тръгваики си бях директо обвинен от него без да сме отваряли шкафа за крадец и заплашен с съд След един ден разбрах /неофицялно/че шкафа е разбит и в нето е намерен кабел съставен е портокол с свидетели.На въпрос на полицая какво да прави да дава ли ход на преписката началника е казал Абе за сега нямада правим нищо ако спре да пише срещу нас нема да предприемаме нищо иначе ще го дадем на прокурор Аз етествено не съм крадец и искам да си зашитя правата подадох жалба отново до ИТ и днес разбрах че ме е търсил полицаи да говори с мен Разбрах Че вчера 10 дена след онази случка е ходила група да разледва в завода и че има пуснато пресъпление срещу не известен извършител Това не е ли исползване на полицията с цел да ме притиснат Тъи като от познати работеши в тази сфера разбрах че е трябвало да се заведе още тогава а не чак сега Ясно е че без адвокат няма да мина Но ако може даите някакво мнение как да защита правата си Имам наета адвокатка по трудовия спор но тя не се занимава с такива дела Кажета как да процедирам Да търся ли полицая и изобщо да говоря ли с него И как да деиствам
Предварително благодаря

Заглавието на темата е промено от модератора. Ако на автора му хрумне някое заглавие, което все пак подхожда на този форум, моля да не се притеснява да го напише...
Последна промяна kosi98 на 03 Апр 2008, 16:25, променена общо 1 път
kosi98
Младши потребител

Мнениеот kosi98 » 03 Апр 2008, 15:38

вече 100 човека и никакво мнение Моля ви дайте някакво мнение за да успокоя близките че този полицаи ги е стреснал малко

с адвокат ще мога да се свържа едва утре или привечер
kosi98
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 03 Апр 2008, 16:27

Хм... Нищо не е ясно още... как да Ви дадем мнение? Какъв е този кабел?

Неприятна е историята. Прав сте всъщност и за предишното заглавие на темата.

Искате успокоение - ами спокойно! Няма непоправими работи. Добре е наистина да си намерите читав адвокат, така дистанционно по форума няма как да Ви се помогне особено.

Успех! Ако има повече информация - давайте!
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот kosi98 » 03 Апр 2008, 16:39

Знам че съм прав имам и свидетел кйто да потвърди че на 29.2 когато си тръгнах шкафа беше празен Но въпроса ми повече касае деиствията на полицията Те законно съобразни ли са Защо не е докладвано за "престъплението " още на 25,3 а чак сега след като аз продължих да си търся прават и хоп оглед и пускане по етапния ред
kosi98
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 03 Апр 2008, 16:46

kosi98 написа:Знам че съм прав имам и свидетел кйто да потвърди че на 29.2 когато си тръгнах шкафа беше празен Но въпроса ми повече касае деиствията на полицията Те законно съобразни ли са Защо не е докладвано за "престъплението " още на 25,3 а чак сега след като аз продължих да си търся прават и хоп оглед и пускане по етапния ред

Вие откъде знаете за кое точно престъпление става дума? Когато информацията е от типа ЕЖК* няма как да се направи обоснован извод нещо законосъобразно ли е или не. Пък и да Ви кажем "НЕ полицията са се омазали" какво Ви върши това работа? Морално удовлетворение?

Между другото, горещо Ви препоръчвам да си намерите читав адвокат и да не импровизирате, тъй като само в тези Ви два поста лъсва следното противоречие - казвате, че на 29 бил празен шкафа.... пък същевременно обувките Ви били заключени вътре.... дребно е наглед ама ако се стигне до прокуратура и съд......

*ЕЖК - една жена каза
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот kosi98 » 03 Апр 2008, 16:54

празен имах предвит че в него нямаше кабела а само двете обувки и моя шапка наличието на едната обувка вън от шкафа/ потвърди съмненията ми че е отварян същия Нали заради това и отказха да се занимавам с тях И шефа "без да знае "какво има вътре ме обвини че съм крадец
kosi98
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 03 Апр 2008, 17:01

Е какъв толкова е този "златен" кабел???
Колко струва?

Полицията като има сигнал ходи и се занимава, това й е работата /особено пък ако шефа Ви осигурява за банкетите на полицията, това което бутилирате /. Вероятно като стигне в прокуратурата ще го джиросат всичко ... кабел.... хихихих /освен ако и за техните банкети не се носят бутилките.../
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот kosi98 » 03 Апр 2008, 17:06

за струване не знам колко предполагам че те са сложили достатачно за да има пресъпление иначе Clavdivs е в правилната посока брата на шефа е ченге и можеби от него идват идеите Интересува ме защо ако има престъпление не си свършиха работата преди 10 дена ами сега
И ако подам жалба до военна че за това време са ми посавяни условия да спра да се жаля или пускат преписката
kosi98
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 03 Апр 2008, 17:18

kosi98 написа: Интересува ме ........ ако подам жалба до военна че за това време са ми посавяни условия да спра да се жаля или пускат преписката

Тръгнали сте явно на сериозна война с местните "олигарси". :D Супер!

Само си намерете сериозен генерал /адвокат/ и не проявявайте самоинициативи, че да не се докарате до "национална катастрофа" :wink:
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот kosi98 » 03 Апр 2008, 17:27

Не ми оставят нищо друго освен да се защитя Естествено че не и сам тази вечер ще се срешна с един от добрите адвокати в града дано да се навие иначе ще трябва да търся в окръга Но обидното в случая че се застава на страната на една турска фирма И полицята явно взима участие в скалъпването на обвинения Баща ми е бивш полицай имам и други роднини и приятели работещи в системата и всички са на мнение че не е нормално ако има пресъпление да му се дава ход след 10 дена
kosi98
Младши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Апр 2008, 22:33

kosi98 написа: Но обидното в случая че се застава на страната на една турска фирма. И полицята явно взима участие в скалъпването на обвинения Баща ми е бивш полицай имам и други роднини и приятели работещи в системата и всички са на мнение че не е нормално ако има пресъпление да му се дава ход след 10 дена

:shock: :shock: :shock:
И как точно "взима участие полицията" в скалъпването на обвиненията ? Като си върши работата ли ? Въз основа на какво преценявате кога е нормално, цитирам "да му се даде ход на престъплението" ???

kosi98 написа: Защо не е докладвано за "престъплението " още на 25,3 а чак сега след като аз продължих да си търся прават и хоп оглед

:D :D :D ВИЕ пък от къде разбрахте, кое къде и как е докладвано ? :lol: :lol: :lol: Ооох не, не, не... неми се коментира повече....

Вижте господине/госпожо, приемете съвета ми като най-добронамерен: не търсете под вола теле, а намерете начин да излезете от тези сплетни, в които сте се набутал/a/.

Наистина е възможно работодателят, да Ви крои шапка, но ако това е така, обърнете се към квалифициран адвокат, който да защити правата Ви. Колкото до действията на полицията, от прочетеното до момента нищо неправилно и нередно не съм прочел. Имат подаден сигнал - работят по него. Вие какво ? Искате да откажат да работят по сигнала срещу Вас, защото "е всеизвестно, че сте честен човек" ли ? Ако работодателят Ви набедява, отговорността за това е негова. Не може полицията да откаже да работи по случая, защото "той е лош", а Вие сте вода светена. :shock:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот zelen » 07 Юни 2008, 08:51

kosi98 написа:... Баща ми е бивш полицай имам и други роднини и приятели работещи в системата ...

С това трябва винаги да започваш и да не затрупваш форума с питанки.
Та ти имаш компетентни до себе си, а търсиш мнения от непознати тук.
Ако роднините и близките ти не те удостояват с безплатни консултации, как разчиташ , че ще се случи във форума?...
Вземи се в ръце и започни да поумняваш, косе-босе.
zelen
Потребител

Назад към Наказателно право