начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

help

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


help

Мнениеот buono » 17 Мар 2008, 23:22

Imam 1 problem i ne znam kam kogo da se obarna.Imax zabrana za napuskane na stranata tai kato biax podsadim deloto mina osaden sam uslovno prokurora mi otmeni zabranata xodix v pasportno biuro i mi kazaxa che zabranata e svalena no na granicata me varnaxa shtoto sam imal zabrana :?: .Ako niakoi ima niakakva imformacia neka pishe BLAGODARIA PREDVARITELNO.
buono
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Мар 2008, 23:03

Мнениеот nikolai.pachevski » 18 Мар 2008, 20:45

Странно защо са Ви отговорили така в полицията, при положение, че разполагат с пълната информация. Това, че прокурора е искал сваляне на забраната и тя е свалена, не означава, че не Ви е наложена забрана по административен ред, което не зависи от прокурора, а от настъпването на реабилитация...
Memento mori
nikolai.pachevski
Потребител
 
Мнения: 136
Регистриран на: 30 Апр 2006, 13:47
Местоположение: Плевен

Мнениеот jijiyeah » 18 Мар 2008, 21:34

nikolai.pachevski написа:Странно защо са Ви отговорили така в полицията, при положение, че разполагат с пълната информация. Това, че прокурора е искал сваляне на забраната и тя е свалена, не означава, че не Ви е наложена забрана по административен ред, което не зависи от прокурора, а от настъпването на реабилитация...

реабилитация и административен ред, нещо не се вързват работите, може да има збрана на орган от изпълнителната власт, който е адм.акт и на този адм.акт се иска отмяната от съда.Ако забраната е по НПК тя се сваля от първоинстанцио.съд.
jijiyeah
Младши потребител
 
Мнения: 77
Регистриран на: 22 Яну 2007, 21:10

Мнениеот nikolai.pachevski » 18 Мар 2008, 22:03

jijiyeah написа:реабилитация и административен ред, нещо не се вързват работите, може да има забрана на орган от изпълнителната власт, който е адм.акт и на този адм.акт се иска отмяната от съда.Ако забраната е по НПК тя се сваля от първоинстанционният съд.

Не разбрах точно какво имаш предвид, но ако по ЗБДС на Буно му е наложена забрана да напуска пределите на страната по административен ред, свалянето й ще се случи след отпадане на основанието за налагането - това е в неговия случай заличаването на осъждането, т.е. след като го реабилитират, а това кога ще се случи може да се каже след справка в бюро "Съдимост"(било по право било чрез съдебно производство). При всички случаи обаче щом забраната е наложена от орган на досъдебното производство или съда по конкретно наказателно производство след приключването му с влязла в сила присъда или наказателно постановление, съответния орган е длъжен да я отмени и да уведоми за това полицията(вече ОДП). Но чести са случаите органите да пропуснат тази отмяна и да се налага произнасяне след влизане на присъдата/постановлението в сила.
А каква отмяна го съветваш да иска от съда Буно не знам, при положение, че административния орган е оправомощен при наличие на условна присъда да наложи забраната и вземи да му обясниш какви са му шансовете да постигне нещо преди да бъде реабилитиран... щото на теб не ти се връзва реабилитацията с административната забрана, но наличието на осъждане в случая е обвързано със забрана и без реабилитация няма отмяна - проста връзка.
Memento mori
nikolai.pachevski
Потребител
 
Мнения: 136
Регистриран на: 30 Апр 2006, 13:47
Местоположение: Плевен


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 65 госта


cron