- Дата и час: 03 Дек 2024, 23:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кои престъпления са от общ и частен х-р?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Кои престъпления са от общ и частен х-р?
Къде мога да погледна по този въпрос?
- Lilia22
- Нов потребител
В Наказателния кодекс - на края на всяка глава, за които пише, че се преследват по тъжба на пострадалия (но не тъжба до прокурора, а до съда) - те са от частен характер.
Обида, клевета, лека телесна повреда - по принцип; кражба, средна телесна повреда и още едно-две - между близки роднини. Горе-долу това са.
Обида, клевета, лека телесна повреда - по принцип; кражба, средна телесна повреда и още едно-две - между близки роднини. Горе-долу това са.
- brymm
- Потребител
Попитах защото не ме допускат до имота ми. Един адвокат ми каза тъжба до прокуратурата. Друг до Районен съд. За това попитах. Не ме допускат останалите ми съседи. Казаха ми че това е уредено в наказателния кодекс но забравих как се наричаше?
- Lilia22
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|