начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Търся адвокат oт Бургас или съвет..бях нападнат от клиент в

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся адвокат oт Бургас или съвет..бях нападнат от клиент в

Мнениеот joreto1978 » 10 Яну 2008, 23:50

Преди 2 месеца бях нападнат от клиент в нетрезво състояние.Удърат,който успях да предодвратя

беше с ножче от нокторезачка.След,което премина в борба..
\да направя оточнение тогава карах такси\ нападението от въпросния клиент-нападател беше в

автомобила и бяхме в движение.
Запитаването ми е следното... Мога ли да заведа дело ?
Какви са правата ми по закон,мога ли да търся обещетение от нападателя ?
Или е капка в морето от проблемите съществуващи по степен на важност,поради което е възможно да садията да омаловажи проблемът ми ... ?
Последна промяна joreto1978 на 17 Яну 2008, 20:30, променена общо 3 пъти
joreto1978
Нов потребител

Мнениеот joreto1978 » 11 Яну 2008, 19:27

Свидетел имам единственно до,като беше борбата извън автомобила.
Беше един от многото минаващи автомобили...който се притече на помощ.Имаше и други свидетели,но полицаите помолиха само един да свидетелства.

По принцип успях да се справя с нападателя след,което пристигнаха много светкавично полицаите и мои колеги.
Така на другият ден разбрах че на нападателя след задържането му за 24 часа е осъден по бърза процедура \дребно хулиганство\
Офицер от районното управление ме посъветва да го съдя ,но не съм сигурен дали ще си изгубя времето ... ?
A не бих искал да остана безразличен към първото ми най-сложно изживяване да се боря за живота си до,като управлявам автомобил.
Надявам се да получа добри съвети тук!
За , което благодаря предварително на всички взели отношение по темата !
joreto1978
Нов потребител

Мнениеот gudio » 11 Яну 2008, 21:05

Щом са го осъдили даже - значи ще има данни в съда - за трите му имена, ЕГН, адрес и т.н., необходими за осъждането му. Обърнете се към адвокат, ако трябва преди това поразпитайте там в полиция или откъдето сте научили за делото, за задържането му - за да сте наясно кого ще съдите. Въпрос на доказване, както каза "Дон Кихот" ще бъде и размерът на вредите, които сте понесли - тук трябва да има някой и друг медицински документ и пр., също така ще трябват и свидетели... Впрочем - за какво ще го съдите :roll: :?: Пари за "глоба", че ей-тъй Ви е нападнал никой няма да Ви даде. Трябва да има нещо за компенсиране - "телесна повреда", "шок и ужас" и др. неимуществени вреди или нещо имуществено - потрошен автомобил, скъсани дреххи - това, за съжаление трябва да се доказва...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот joreto1978 » 11 Яну 2008, 23:14

Със сигурност мога да открия данните на лицето в деловодството в съда или в полицейското управление в ,което беше задържан!
Имам координатите на свидетелят,който беше привикан.
Положителното от ситуацията е ,че нямам нанесени рани или сериозни последствия външно,отрицателното е може би,че няма как да се докаже на 100 % без да имам нанесени рани или вреди,ако бъде отричано от страна на нападателя :(
Възможно ли е да го съдя за стресовото състояние,което прижевях ..
ситуацията не ми прилича на случайна и безобидна?
Като се замисля дали в БГ винаги трябва да се чака да се случи най-лошото за да има истинското съчувствие кам потърпевшите от страна на хората които решават проблеми като моят :(
Разочарован съм :(
Поради тази причина се отказах да работя в таксиметровата дейност :(
joreto1978
Нов потребител

Мнениеот gudio » 12 Яну 2008, 00:58

joreto1978 написа:Със сигурност мога да открия данните на лицето в деловодството в съда или в полицейското управление в ,което беше задържан!
Имам координатите на свидетелят,който беше привикан.
Положителното от ситуацията е ,че нямам нанесени рани или сериозни последствия външно,отрицателното е може би,че няма как да се докаже на 100 % без да имам нанесени рани или вреди,ако бъде отричано от страна на нападателя :(
Възможно ли е да го съдя за стресовото състояние,което прижевях ..
ситуацията не ми прилича на случайна и безобидна?
Като се замисля дали в БГ винаги трябва да се чака да се случи най-лошото за да има истинското съчувствие кам потърпевшите от страна на хората които решават проблеми като моят :(
Разочарован съм :(
Поради тази причина се отказах да работя в таксиметровата дейност :(

Таксиметровата дейност никога и никъде (за САЩ да не говорим, но дори в Монте-Карло) не е била без стрес или от най-добрите занятия :lol: Ама аз не се сещам изобщо за някаква работа, освен "Цар" или "Президент" :roll: без ядове ...е - имаше и един виц за социалистическия милиционер, дето си въртял верижка на пръста... ама и социализмът ( :cry: е-е-ех, носталгия) също си отиде... Значи - ако нямаш нито драскотина - ... :roll: ... може би всъщност няма и смисъл да го съдиш тоя... защото е сложна работа - свидетели, измислени някакви показания (и к`во ще доказваш - че си получил "нощно напикаване" или "андропауза" вследствие на нападението...?)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот joreto1978 » 12 Яну 2008, 12:42

Значи съм прав,че е маловажен инцидентът ми и в БГ това е нормално явление :roll: :(
joreto1978
Нов потребител

Мнениеот uvella » 14 Яну 2008, 11:05

Необходимо е медицинско свидетелство (съдебно), от което се установяват претърпените от вас телесни травми и психически дискомфорт... Чрез свидетели ще доказвате причинната връзка между получените травми, напускането на работа (последици за психическото ви състояние) и поведението на "клента". Ако нямате своевременно извадено (в деня на нападението или на следващия ден) медицинско... откажете се.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Назад към Наказателно право