начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Някой да помага до 07.01.2008 за обжалване на акт по ЗДвП

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Някой да помага до 07.01.2008 за обжалване на акт по ЗДвП

Мнениеот steich » 05 Яну 2008, 12:16

Та накратко и набързо ... преди 3-4 месеца на цариградско срещу СФА ми написаха акт за превишение с 45 км. / не твърдя че съм карал с 50 ама еддва ли е било и с 95 / бла бла ... и резултатът - 200 лв. глоба и 2 месеца без книжка. Взех решението и имам 7 дневен срок за обжалване. За съжаление срока изтича в понеделник. Понеже при написването му ме изпратиха в бъдешето и вместо септември месец го написаха октомври. Полицаи и други хора са ми казвали че само заради датата може да се обжалва и да отпадне акта ... но как да се формулира. Има още няколко обстоятелства които също не знам как и дали е добре да се споменат. Първо полицаите се бяха наврели в храстите и до колкото знам нямат право на това, второ движех се в средната лента и пред мен кола и след мен кола .... ако има там снимки или каквото се прави може ли да се потвърди че именно тази измерена скорост се отнася точно за мен а не за някоя от другите коли макар че ако сме се движили една зад друга скоростта трябва да ние била приблизителна с не по-голяма от 15-20 км разлика. Да не говорим че според мен позаобиколно си искаха пари / няма как да го докажа / ... ама да бех дал та да се бех отървал ... а сега . Без книжка направо съм умрял. Познати на мои познати имали такъв подобен случай с объркана дата и адвокат им е формулирал точно жалбата и акта отпаднал. Ако някой е попадал в такава ситуация или има адвокат който да помогне в случая, моля помагайте.

п.п. Предполагам верната посока и сламките в случая е доказването на скоростта че се отнася именно за мен, дали показаното време е точното и дали не е на кола минала 1 мин. преди мен примерно, допустимата грешката на измерване на измервателното средство и може би обърканата дата . Някой ако има други идеи и как да се формулират нека пише.
steich
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 22 Яну 2004, 13:20
Местоположение: Sofia

Мнениеот zelen » 05 Яну 2008, 14:21

Това е много неприятно за вас, но за да имате възможност за успех, какво очаквате от форума?
zelen
Потребител
 
Мнения: 479
Регистриран на: 30 Апр 2006, 14:29
Местоположение: София област

Мнениеот steich » 05 Яну 2008, 17:31

... ми да кажете примерно в каква посока да се насоча в обжалването ... Предполaгaм разнопосочно няма да е ефективно. Някой ако е обжалвал за грешна дата да даде идея дали ще има шанс да падне акта заради нея и как да се формулира. Изобщо имам ли основание да обжалвам с очакване на добро развитие за мен.
steich
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 22 Яну 2004, 13:20
Местоположение: Sofia

Мнениеот zelen » 05 Яну 2008, 18:49

Всеки съвет без да е прочетен акта, ще бъде безполезен.
Мнението по принцип не е професионално.
Обжалване пенкилер няма, ако искате добро развитие за вас, както се надявате.
А иначе - има шанс за всичко.
zelen
Потребител
 
Мнения: 479
Регистриран на: 30 Апр 2006, 14:29
Местоположение: София област

Мнениеот steich » 08 Яну 2008, 23:38

Значи подадох жалба ... но предполагам като му дойде времето ще ми трябва адвокат. Някаква идея за добър такъв в тази област и какъв хонорар е нужен за случая ? Може и на ЛС или на steich@lex.bg
steich
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 22 Яну 2004, 13:20
Местоположение: Sofia


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 52 госта


cron