начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

КАТ отказва регисрация на МПС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ отказва регисрация на МПС

Мнениеот tianko » 23 Авг 2007, 10:18

Историята на кратко:

Купих кола от гр.Пловдив февруари месец тази година.
Автомобила е внесен от Софийска атокъща през 2003 та ,и веднж е регистриран в КАТ София...После хора от Пловдив я купуват и я регистрират в КАТ Пловдив... Полсе съм аз.И така прибрах се в София и след 7 дена отидох в КАТ за пререгистрация.Там се оказа , че имало интервенция по номера на рамата !!! (според тяхната експертиза, номеря бил заварен на планка!?, аз така и не видях тази експертиза!...) Извикаха човек от моето РПУ и той задържа колата за разследване... след 6м. седене на ужасния паркинг в жандармерията, колата все пак ми беше върната от прокуратурата с прокурорско постановление, в което се казава, че след направеените справки и разследвания (интерпол, КАТ Пловдив, и куп други справки, в това число и митническата деклараяция от вноса на колата, където ясно се вижда същия VIN номер).Съответно ако вообще й има нещо наколата , то е правено в чужбина и най-вероятно е ремонтна дейност и с цел запазвнае целста на номера е махант и след ремонта е заварен.
Аз се зарадвах много, че най-после ще си карам колицата, която искам.
И онзи ден на 21-ви 08 отново в КАТ, изчаках си опашката и отново на канала пак се загледаха в номера (а миналия път "екперта" така хамалски чегърта там по боята ,че сега и от смаолет се вижда ),аз показах постановлението , но техника ме изпрати при началника щом съм с такъв документ.Същия този начлник директно ми каза че тази кола НЕМОЖЕ да се регистрира!.. на въпроса ми защо, и особенно след като вече е имале 2 прдишни БГ регистраций? Отговора беше "КАТ не регистрира коли с пренабивани, заварявани или други фашифицариани номера на рамата".????? Щях да падна. Сега в петък (утре 24-ти.08) трябва да отида за да я огледа комисия някаква и да ми издадат ПИСМЕН ОТКАЗ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ!. Смях... незнам да се смея ли или за плача.:)

Въпро са ми след е следния:

Това може ли да се обжалва вообще и какви са ми правата в случая?
Поне въпросния началник ми каза, че понеже си има Пловдивска регистрация ще мога да я карам така, но това незнам до колко е нормално, талона е от старите, вътре си пише друго име .. неприятно. Имам нотариялен договор.
Ако така си остане , данци къде и как ще плащам?:))

Благодаря на всички дали мнеие.
tianko
Нов потребител

Мнениеот gudio » 23 Авг 2007, 11:01

Вижте и това: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=229 ... 5%F1%EA%E8
Въпросът практически се решава само ... с корупция :oops: :oops:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот tianko » 23 Авг 2007, 11:47

Добре, изчетох темата, но не съм юрист... ако бях едвал и щщях да пиша за съвет.:)
Там казуса е маалко кпо-различен от моя.
Въпросите при мен са:
1. Дали ще имам евнтулани проблеми с карането на тази кола с РВ табелите в София и чужбина?.
2. Щом прокурора я върна ,няма как КАТ пак да я вземе нали?
3.И какво да правя с предишните собственици, те вече май нямат много общо с тази кола, нали си имаме договори и собственик съм аз.:)
4.И последно данъци , къде и защо да плащам?
10х..
tianko
Нов потребител

Мнениеот d_gosp » 23 Авг 2007, 22:28

класически тъп казус и практика на нашата КАТ

варияните в онзи линк са възможни

другия е да обжалваш отказа на началника

без дело и скъпа експертиза няма да се разминеш за да си рег. МПС-то
от 3 такива дела резултатите ми са 2:1

До колкото си спомням, собственика на МПС-то по загубеното дело, потърси малко връзки, спря го от движение и се отърва на части, но ако твоето МПС е скъпо.....съди или продавача или обжалвай отказа.
d_gosp
Нов потребител

Мнениеот bay4o » 24 Авг 2007, 09:59

По - добре обжалвайте. По административен ред пред административен съд.
bay4o
Потребител

Re: КАТ отказва регисрация на МПС

Мнениеот metonick » 21 Ное 2009, 22:17

Здравейте , чета и не вярвам на ушите си , че уникалното събитие, което ме е сполетяло в същата година 2007 свъщност не е уникално, а се разви със същия край с малката разлика , че мен ме балтавиха 2 години...по абсолютно същия сценарии .... та просто бих искал да попитам Колегата ....как рещихте казуса към днешна дата ...щото сам по себе си е Ъпсурден случая....КАТ регистрира ...а после отказва да пререгистрира , след /в моя случай/ 2 годишно дознание , няколко експертизи , дузина писма от интерпол и различни институций, които доказват, че интервенцията на номера на шасито е резултат от смяна на рога и възстановяване на номера извън нашата страна и преди първата регистрация в КАТ.
metonick
Нов потребител

Re: КАТ отказва регисрация на МПС

Мнениеот metonick » 02 Дек 2009, 12:53

с други думи имам питане :
1.имам договор за покупко продажба ->следователно съм собственик на автомобила с регистрация в ямбол.

2.Имам си талони, малък ,голям, рег. табели и всичко ...но от ямбол

следователно -> Какво ще стане ако си го карам и ме спре Контролен ОРГАН :roll: ?
metonick
Нов потребител

Назад към Административно право