Моля , споделете опита си с мен: Извършвам промяна в обстоятелствата,подлежащи на вписване в ТР по партидата на ООД - Общото събрание е гласувало изключване на съдружник и дяловете му се преразпределят между останалите, т.е. налице е основание да се промени и Дружествения договор. Представих в съда променен договор /чл.119 ал.3 ТЗ/, подписан от управителя. С резолюция ми връщат договора,за да бъде подписан от всички съдружници. Имам проблем- тези съдружници,които са гласували против изключването не са съгласни да го подпишат въпреки взетото решение. Има ли право съдът да ми откаже вписването,ако не представя друж.договор,подписан от всички съдружници?
[%sig%]
- Дата и час: 04 Дек 2024, 19:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промяна на дружествен договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Промяна на дружествен договор
Съгласно чл.137 ал.3 от ТЗ съдружник се изключва с решение на общото събрание , което се взима с мнозинство повече от три метвърти от капитала, като изключения съдружник не гласува. Така че сметни гласувалите за изключването съдружници колко гласа имат и накарай само тях да подпишат , ако има 3/4 не би трябвало да имаш проблеми. Нормално е съдът да иска променения договор да е подписан от съдружниците които са приели промяната , за да види дали е налице изискването на чл.137 ал.3, но не и от всички.
- !!!!!!
Re: Промяна на дружествен договор
Da, taka e !
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|